بندرعباس- ایرنا- خانه جهادگران انقلاب اسلامی همزمان با سالگرد حاج عبدالله والی، با حضور جمعی از جهادگران مناطق محروم از سراسر کشور با برگزاری سه رویداد ملی در شهرستان بشاگرد استان هرمزگان به طوررسمی آغاز به کار می کند.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، هشتمین مراسم ملی شب خاطره جهادی، دومین آیین سرو جهاد و نخستین رویداد تجربه نگاری حرکت های جهادی از جمله برنامه های خانه جهادگران انقلاب اسلامی بوده که همزمان با هجدهمین سال درگذشت جهادگر آسمانی حاج عبدالله در بشاگرد برگزار می‌شود.
باز روایی خاطره های تلخ و شیرین جهادگران از فعالیت های خدمت رسانی و سازندگی از جمله فعالیت های خلاقانه ی جهادگران جوان می باشد که هشتمین سال پیاپی در قالب شب خاطره انجام می پذیرد.
همچنین آیین سرو جهاد که به منظور تجلیل از سرو قامتان حرکت های جهادی طراحی شده است، در نظر دارد در دومین‌ همایش خود از چند چهره ی شاخص خدمت رسانی تقدیر نماید.
رویداد تجربه نگاری نیز با محور اعلام ‌الگوهای فاخر گروه های جهادی در پیشرفت روستاها و مناطق محروم کشور؛ در پی تعمیم این الگوهای علمی و عملی به سایر گروه های جهادی کشور می باشد.
گفتنی است خانه جهادگران انقلاب اسلامی توسط جمعی از جهادگران خودجوش تشکیل شده و رسما فعالیت های خود را به نام جهادگر آسمانی حاج عبدالله والی در روزهای ۲۱ تا ۲۳ اردیبهشت از بشاگرد آغاز خواهد کرد.
محرومیت زدایی از بشاگرد توسط مرحوم حاج «عبدالله والی» نماینده امام خمینی (ره) در این منطقه مرحوم از سال ۱۳۶۰ آغاز شد که در این سال ها چهره محرومیت برای مردم و مسوولان نمایان شد، به طوری که اداره کل کمیته امداد امام خمینی (ره) بشاگرد با حجم زیادی از کمک های مردمی از سراسر کشور بویژه مردم و بازاریان تهران مواجه شد.
مرحوم والی در سال ۱۳۶۰ به همراه چند نفر از همکارانش در ماموریتی از سوی سرپرستی کمیته امداد امام خمینی (ره) برای فقر زدایی به استان هرمزگان آمد و در مدت ۶ ماه در نقاط فقیرنشین آنجا خدمت کرد.
در سال ۱۳۶۱ وی طی حکمی رسمی برای محرومیت زدایی از منطقه بشاگرد از سوی نماینده ولی فقیه در کمیته امداد امام خمینی (ره) ماموریت پیدا کرد که به منطقه بشاگرد برود و وضعیت آن را بهبود بخشد که در حدود ۲۲ سال و با اجرای طرح های گسترده عمرانی، مردم محروم بشاگرد را از فقر در بخش های مختلف رهانید و چهره قبلی این منطقه را به کلی دگرگون کرد.
مرحوم والی که بنیان‌گذار کمک به مردم بشاگرد و نماد مدیریت جهادی شناخته می شد، در حین خدمت رسانی و در اردیبهشت سال ۱۳۸۴ بر اثر ابتلا به بیماری مالاریا جان خود را از دست داد و کار به دست برادرش تداوم یافت و همچنان این تلاش ها جریان دارد.

بشاگرد می تواند منطقه ویژه تربیت نیروهای کارآمد باشد

به گزارش ایرنا، سیدمرتضی بختیاری رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) در آیین بهره‌برداری از فاز اول مرکز فرهنگی جهادی خمینی شهر (بشاگرد) با اشاره به خدمات مرحوم حاج عبدالله والی در آبادانی این شهرستان اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های مهم مرحوم والی این بود که از همان روز اول که کار در بشاگرد را آغاز کرد نگاه ویژه‌ای به مسایل فرهنگی داشت.
وی افزود: مرحوم والی در بشاگرد مدارس دخترانه و پسرانه در مقاطع مختلف ساخت و حوزه‌های علمیه خواهران و برادران را در این شهرستان دایر کرد و برای برخورداری روستاهایی که با مراکز آموزشی مسافت بالایی داشتند، خوابگاه‌های دانش‌آموزی را دایر کرد و امروز نتیجه این خدمات ارزنده را می‌بینیم.
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه باید از بنیاد علوی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) هم تشکر کنیم چرا که در چند سال اخیر خوابگاه‌های بسیاری را در شهرستان بشاگرد ساخته است، افزود: اینکه در روستایی از بشاگرد بیش از ۲۰۰ نفر حافظ قرآن تربیت شود کار بزرگی است و این نشان از استعدادهایی است در این شهر وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: حاج عبدالله والی زحمات زیادی برای شناساندن این منطقه کشید و انصافا هم خوب توانست این منطقه را در کشور بشناساند.
رئیس کمیته امداد افزود: تناسب گام دوم بشاگرد با گام دوم انقلاب اسلامی را که مقام معظم رهبری مطرح کردند را به فال نیک می‌گیریم و حتما باید کار را در مرکز با جدیت پیش ببریم تا گام دوم بشاگرد گامی جهشی باشد و انتظارات برآورده شود.
بختیاری تاکید کرد: شهرستان بشاگرد این قابلیت را دارد که منطقه ویژه تربیت نیروهای انسانی کارآمد برای انقلاب باشد.

بشاگرد در طول چهار دهه بعداز انقلاب

از سال ۱۳۵۷ تاکنون نزدیک به ۴۱ سال از زمان انقلاب اسلامی گذشته و همواره از نقطه آغازین انقلاب تاکنون کمک زیادی به رونق و توسعه مناطق کم برخوردار و محروم بویژه بشاگرد شده و این کار سرلوحه سیاست های امام راحل، رهبر معظم انقلاب، دولتمردان و مسوولان بوده است.

در طول بیش از ۴ دهه، تمام تلاش نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیز برای رفع محرومیت منطقه بشاگرد بسیج شده به طوری که از همان سال های آغاز انقلاب تاکنون استان هرمزگان دارای ۲ اداره کل کمیته امداد امام خمینی (ره) در بندرعباس مرکز استان و بشاگرد بوده و همچنان خدمات رسانی به این شهرستان ادامه دارد.

مردم بشاگرد به دلیل شرایط کوهستانی و سخت گذر بودن این منطقه، در طول این سال ها متحمل سختی ها و مصیبت های زیادی شدند و هنوزهم به طور کامل این منطقه از محرومیت خارج نشده و به عنوان الگوی محرومیت در کشور زبانزد است.

هنوز برخی روستاهای منتهی به سردشت بشاگرد مرکز این شهرستان بدون جاده آسفالته بوده و به دلیل بعد مسافت و نبود جاده دسترسی حمل و نقل عمومی با سختی انجام می شود و حتی به خاطر شرایط دشوار برای حمل مصالح ساختمانی، همواره برخی از خانه ها در این منطقه کپری بوده است.

خشکسالی، کم آبی، کوهستانی و سخت گذر بودن، جاده های پرپیچ و خم و خاکی، سختی دسترسی به شهرهای اطراف، تفکرات و فرهنگ حاکم بر منطقه، روستاهای پراکنده، نبود آنتن دهی تلفن، فقر و نداری، مساله آموزش و بهداشت و درمان از جمله مشکلاتی هستند که هنوز باعث شده منطقه بشاگرد در کشور محروم شناخته شده است.

حاج عبدالله والی برای محرومیت زدایی به بشاگرد رفت

محرومیت زدایی از بشاگرد توسط مرحوم حاج «عبدالله والی» نماینده امام خمینی (ره) در این منطقه مرحوم از سال ۱۳۶۰ آغاز شد که در این سال ها چهره محرومیت برای مردم و مسوولان نمایان شد به طوری که اداره کل کمیته امداد امام خمینی (ره) بشاگرد با حجم زیادی از کمک های مردمی از سراسر کشور بویژه مردم و بازاریان تهران مواجه شد.

مرحوم والی در سال ۱۳۶۰ به همراه چند نفر از همکارانش در ماموریتی از سوی سرپرستی کمیته امداد امام خمینی (ره) برای فقر زدایی به استان هرمزگان آمد و در مدت ۶ ماه در نقاط فقیرنشین آنجا خدمت کرد.

در سال ۱۳۶۱ وی طی حکمی رسمی برای محرومیت زدایی از منطقه بشاگرد از سوی نماینده ولی فقیه در کمیته امداد امام خمینی (ره) ماموریت پیدا کرد که به منطقه بشاگرد برود و وضعیت آن را بهبود بخشد که در حدود ۲۲ سال و با اجرای طرح های گسترده عمرانی، مردم محروم بشاگرد را از فقر در بخش های مختلف رهانید و چهره قبلی این منطقه را به کلی دگرگون کرد.

مرحوم والی که بنیان‌گذار کمک به مردم بشاگرد و نماد مدیریت جهادی شناخته می شد در حین خدمت رسانی و در اردیبهشت سال ۱۳۸۴ بر اثر ابتلا به بیماری مالاریا جان خود را از دست داد و کار به دست برادرش تداوم یافت و همچنان این تلاش ها جریان دارد.