بندرعباس- ایرنا- استاندار هرمزگان در نشست بررسی آخرین وضعیت طرح انتقال پساب فاضلاب شهر بندرعباس به صنایع غرب با تاکید بر سرعت بخشیدن در اجرای آن گفت: اقدام‌های مناسب برای کاهش بوی نامطبوع فاضلاب در شهر بندرعباس انجام شود.

به گزارش ایرنا، مهدی دوستی روز چهارشنبه در این نشست افزود: یکی از معضلاتی که در شهر بندرعباس وجود دارد،مساله بوی نامطبوع فاضلاب است که مردم و گردشگران از آن رنج می‌برند.
 وی بیان داشت: باید برای حل این معضل اقداماتی که سریع به نتیجه برسد از سوی دستگاه‌های ذیربط انجام شود و شاهد کاهش و از بین رفتن این بوی بد در شهر بندرعباس باشیم.
استاندار هرمزگان اظهارداشت: طرح انتقال پساب فاضلاب شهر بندرعباس به صنایع غرب یکی از مهم‌ترین طرح‌های استان هرمزگان است که باید به سرعت به سرانجام برسد. 
در این نشست در خصوص نحوه دریافت و تخصیص اعتبارات به طرح انتقال پساب به صنایع غرب بندرعباس نیز تصمیم گیری شد، همچنین پروژه برق رسانی به این طرح دیگر مبحث مهم مطرح شده در جلسه امروز بود.
در این نشست دستگاه‌های مرتبط گزارش های خود را از آخرین اقدام‌های صورت گرفته برای به پایان رساندن این طرح را تشریح و موانع و مشکلات موجود را مطرح کردند.
شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس کنسرسیومی متشکل از هفت شرکت و صنعت شامل سازمان ایمیدرو، شرکت فولاد هرمزگان، پالایشگاه بندرعباس، شرکت صبا فولاد خلیج فارس، شرکت صنایع ملی مس ایران، شرکت فولاد ستاره سیمین هرمز و گروه سرمایه‌گذاری مادکوش است که با هدف سرمایه گذاری مشترک برای تصفیه و انتقال فاضلاب بندرعباس به صنایع غرب استان تشکیل شده است.

پساب فاضلاب تصفیه شده شهر بندرعباس یا همان طلای خاکستری که بیش از ۲ دهه مهمان آبزیان خلیج فارس بوده و دریا را آزار می دهد ؛ قرار است این بار با آغاز عملیات انتقال آن به صنایع غرب هرمزگان برای همیشه به دغدغه مردم و مسوولان این استان پایان دهد.

عملیات اجرایی مرحله نخست طرح ساماندهی فاضلاب بندرعباس دوم مردادماه 1400آغاز شد که با این اقدام ساماندهی فاضلاب بندرعباس با سرمایه گذاری بیش از ۲هزار میلیارد تومان، توسط شرکت زیرساخت متشکل از صنایع بزرگ غرب بندرعباس، اجرایی شد.

در مرحله اول این طرح به طول هشت کیلومتر خط انتقال و احداث ایستگاه پمپاژ ۱۰ هزار مترمکعبی است که اجرای این طرح موجب جلوگیری از ورود فاضلاب به دریا در بندرعباس و رفع کامل این دغدغه زیست محیطی می‌شود.

بازسازی و افزایش ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب شهر بندرعباس به ۸۰هزار مترمکعب در شبانه روز، نوسازی و ارتقای ایستگاه پمپاژ اصلی، احداث تأسیسات انتقال پساب به طول ۲۵کیلومتر و احداث تاسیسات تصفیه تکمیلی و نمک زدایی برای استفاده پساب در صنعت به ظرفیت ۸۰هزار مترمکعب در شبانه روز، از اقداماتی است که در این طرح اجرا می‌شود.

تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس که در سال ۸۲ برای جمعیت ۳۲۰ هزار نفری این شهر ساخته شده بود، در ابتدا توان تصفیه محدودی داشت اما پیش بینی برای خرید پساب آن نشده بود که رفته و رفته با افزایش شمار مشترکان و گسترش شهر دیگر توان تصفیه ندارد لذا به صورت نیمه خام  وارد دریا می‌شود.

در حال حاضر پساب تولیدی از تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس به ظرفیت ۱۱۰ هزار مترمکعب در شبانه روز وارد دریا می‌شود که این موضوع بسیار مورد انتقاد دوستداران محیط زیست بوده و بارها و بارها اعتراض‌های بسیاری نسبت به آن صورت گرفته است.