به گزارش ایرنا، در این آئین همچنین خانواده چهار شهید مدافع سلامت اهل استان، چهار خیر حوزه سلامت و نیز تعدادی از مدیران دستگاههای مرتبط و فعال در ستاد استانی کرونا مورد تجلیل قرار گرفتند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در این آئین با اشاره به نقش شیوع کرونا در تهدید سلامت شهروندان و اثر جدی آن در حوزه اقتصاد، مناسبات اجتماعی و حتی محیط زیست گفت: کرونا به عنوان کوچکترین پدیده موجود، همه شئون انسان امروزی را تحت شعاع خود قرار داد.
علی محمدیاناردی افزود: شیوع کرونا حتی در باورها و اعتقادات دینی مردم نیز تحولی ایجاد کرده و موجب تقویت ایمان به قدرت الهی، معاد و ضعف انسان در مقابل خالق هستی شد و روز قیامت را برای انسان امروزی مجسم کرد.
وی بیان کرد: شیوع کرونا مناسبات و مراودات مردم با یکدیگر را نیز دچار تغییر کرد و هر چند برخی از افراد سودجو پس از شیوع این ویروس برای خود کیسه دوخته و سوءاستفادههایی کردند ولی قاطبه مردم، به یاری همنوعان خود شتافتند و کمکهای مهربانانه شکل گرفت.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، شیوع ۶ موج کرونا را امتحان خوبی برای ارزیابی و تحول در حوزه سلامت کشور دانست و اضافه کرد: پس از شیوع این ویروس، توجه به حوزه سلامت جدیتر شده و نقش پزشکان و خادمان حوزه بهداشت و درمان در جامعه برجستهتر شد.
وی با اشاره به شیوع کرونا در ایام در نخست ماههای شیوع آن در جهان و شکلگیری مشارکت همگانی برای مهار این بلای جهانی در کشور و استان اردبیل گفت: خیرین سلامت در این استان طی ۲ سال اخیر بیش از یک هزار میلیارد ریال برای تامین سلامت جامعه کمک کردند.
دکتر محمدیاناردی اضافه کرد: از زمان آغاز کرونا در اسفندماه سال ۱۳۹۸ تاکنون و در مدت ۲۶ ماه گذشته، بیش از ۳۴ هزار نفر در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شده و خدمات درمانی دریافت کردند.
وی تعداد مراجعان سرپایی افراد مشکوک به ابتلای کرونا در استان اردبیل در این مدت را ۶۳۶ هزار نفر و شمار تست پی.سی.آر انجام شده در این استان را ۱۲۵ هزار مورد و تعداد سی.تی اسکن انجام شده را ۱۰۵ هزار مورد اعلام کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به فوت بیش از ۲۸۰۰ نفر در طول ۲۶ ماه گذشته در استان اردبیل به علت ابتلای به کرونا بیان کرد: در این مدت بیش از ۳۱ هزار نفر پس از دریافت خدمات درمانی و بهبودی، از مراکز درمانی این استان ترخیص شدهاند.
وی شیوع کرونا را یک امتحان بزرگ برای ارزیابی ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به جامعه دانست و با ابراز رضایت از روند واکسیناسیون، کاهش فوتی و بستری را از نتایج خدمات ارائه شده در سطح کشور و استان اردبیل ذکر کرد.
دکتر محمدیاناردی با اشاره به تزریق بیش از ۲ میلیون و ۲۲۱ هزار دُز واکسن نوبت اول دوم و دوم و سوم در استان اردبیل، نرخ تزریق نوبت اول واکسن کرونا در این استان را ۱۰۰ درصد جمعیت هدف معادل ۹۶۷ هزار دُز اعلام کرد.
وی همچنین نرخ تزریق نوبت دوم در این استان را حدود ۹۰ درصد حدود ۸۵۵ هزار دُز ذکر کرد و گفت: این استان در تزریق نوبت اول و دوم واکسن کرونا، در رده استان اول و دوم کشوری قرار دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین اعلام کرد: دُز سوم واکسن کرونا برای حدود ۳۹۹ هزار نفر از شهروندان این استان تزریق شده که معادل ۴۳ درصد جمعیت هدف تعیین شده برای دریافت این نوع واکسن و سه درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
وی هشدار داد: اگر پروتکلهای بهداشتی رعایت نشود، ممکن است شیوع کرونا دوباره اوج بگیرد و بر همین اساس، کرونا در جامعه پایان نیافته ولی شیوع این ویروس با تلاش خادمان سلامت، به نحو چشمگیری کاهش یافته است.