بهگزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید عزت الله ضرغامی روز چهارشنبه در حاشیه مراسم رونمایی از شناسنامه بینالمللی خودروی تاریخی، در جمع خبرنگاران با اشاره به طرح «استفاده بهینه از اشیای باستانی و گنجها» که از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس مطرح شده است، گفت: این طرح را در رسانهها دیدم و اطلاعی از خبر مربوط به تهیه طرح و از جزییات آن ندارم و مثل شما در رسانهها بندهایی از این طرح را دیدم.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: در حوزه میراثفرهنگی به ویژه در حوزه مهم حفاری که مساله بسیار دقیق و پیچیدهای است اگر خلأهای قانونی وجود داشته باشد باید قاعدتا وزارت میراثفرهنگی با توجه به اشرافی که به لحاظ تجربی و علمی دارد با نمایندگان مجلس و کمیسیونهای تخصصی مطرح کند و آن خلأ پر شود و نیاز قانون آن باید برطرف شود.
ضرغامی اضافه کرد: البته قانون جامع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آخرین مرحله خود را در شورای معاونان طی کرد و با بیش از صد ماده آن آماده است که بخش مهمی از این قانون مربوط به حوزه میراث فرهنگی است و این قانون در دستور کار دولت قرار خواهد گرفت.
وی گفت: خوشبختانه چون در گذشته یک بار این قانون به شکل دیگری در کمیسیونهای تخصصی دولت مطرح شده درخواست ما این است که تصویب آن طولانی نشود و بعد از موافقت دولت به صورت لایحه به مجلس تقدیم خواهیم کرد.
وزیر میراثفرهنگی ادامه داد: قوانین متعددی در حوزه ماموریتهای وزارتخانه از قبل از انقلاب وجود داشته که بسیار زیاد است و قوانین مفصلی است. قانونی که ما نوشتیم به گونهای است که مسائل اصلی حوزه ماموریتی ما را روشن میکند. مسائلی که اگر حل شود بقیه شیوهنامهها و روشها به راحتی انجام میشود. در واقع موضوعات کلی که اساس ماموریتهای ما را تشکیل میدهد باید تکلیفش روشن شود در این قانون دیده شده است.
ضرغامی خاطرنشان کرد: قاعدتا وقتی این قانون تصویب شود قوانین، آییننامهها و مصوبات هیات وزیران و هر سند قانونی که مغایر با این قانون باشد لغو خواهد شد. حتی قوانین مصوب رسمی قبلی اگر قانون وزارتخانه تصویب شود به معنای کان لم یکن تلقی میشوند.