تهران- ایرنا- خوان گسترده بوستان علم و معرفت با سِرو عشق و طعم ادب میزبان اهالی کتاب است و شعف همراهی با نمایشگاه کتاب بعد از دو سال وقفه عطش عاشقان کتاب در وصال یارمهربان را به زیباترین حالت ممکن به زیر ذره‌بین برده است.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات ایرنا، اسفند ماه ۱۴۰۰ خورشیدی بعد از قطعی شدن خبر برگزاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به شکل فیزیکی؛ ورود به قرن جدید و گام گذاشتن در بهار طبیعت را برای دوست‌داران یار مهربان با طراوتی متفاوت آغاز کرد.

جایی که این بار به معنای واقعی کلام اردیبهشت ماه به معنای تام و تمام خود بهشتی‌ترین ماه خداوند شد. و در نهایت رسید آن بزنگاهی که باید...

در حقیقت قرار بود تا خوان بهشتی سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مملو ازعطر خوراک‌هایی شود که سِرو آنها طعم ادب می داد و شد آنچه که باید...

جمعیتی که تعجب و شادی اهل نشر را با خود به ارمغان آورد

چهارشنبه، ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ خورشیدی همزمان با گشوده شدن درهای سی‌وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران؛ سیلِ دوست‌داران، عاشقان،شیفتگان و دلتنگان یار مهربان بود که خود را از شمال، جنوب، شرق و غرب پایتخت به در مصلی حضرت امام خمینی(ره) می‌رساندند.

اتفاقی که در همان دقایق و ساعت‌های نخست، بی هیچ اغراقی از یک سو تعجب ناشران و از سویی دیگر رضایت آمیخته بر چهره گشاده و لبخند آنها را در استقبال از علاقه‌مندان کتاب با خود به همراه داشت.

در حقیقت قرار بود تا خوان بهشتی سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مملو ازعطر خوراک‌هایی شود که سِرو آنها طعم ادب می داد و شد آنچه که باید...

ذره‌بین دوستان یارمهربان بر تازه‌های نشر بعد از دو سال دوری

حلاوت و شیرینی گشایش سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به شکل فیزیکی، حضور و قدم زدن در بوستانِ علم، ادب و اندیشه چنان برای مخاطبان و همدلان یار مهربان گوارا بود که آنها به محض ورود بر سر درِ هر غرفه‌ای با دقت هرچه بیشتر جریان نشر کشور را این بار به شکل فیزیکی و با دستان خود می‌دیدند و لمس می‌کردند.

همگی فارغ از فضای مجازی و یا رصد اخبار در رسانه‌ها تلاش می‌کردند تا با چشمان خود؛ حتی ریزتر و با ذره‌بین به جریان صنعت نشر بعد از پشت سر گذاشتن دو سال همراهی با ویروس کرونا دقت و توجه ویژه‌ای داشته باشند تا مبادا در انتخاب آثارشان برای خرید کتاب‌ها اثری از چشمان‌شان دور بماند!

دلیل مهم سیل مخاطبان در ساعت‌های نخست گشایش نمایشگاه کتاب

دوست‌داران و مشتاقان یار مهربان، عطش‌ناک خود را به برگزاری بزرگترین رویداد فرهنگی کشور و جشن کتاب به مصلی رسانده بودند تا این بار شور عطش‌ِ همدلی با یار دیرین و مهربان خود را در قالب پشت سر گذاشتن غربت دو سال دوری از این رخداد به روایتی فرهنگی و متفاوت بیان کنند.

این یکی از اصلی ترین دلایل استقبال خوب و دلچسب علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی از دقایق و ساعت‌های نخستین نمایشگاه کتاب تهران در گام سی‌وسوم خود بود.

از همان دقایق و ساعات نخست شاهد حضور مسئولان و متولیان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در شبستان مصلی و حضور گرم آنها توام با گفت‌وگو با ناشران و غرفه‌داران از یک سو و از سوی دیگر مردم و مخاطبان کتاب بودیم

معنی مدیران از مدیریت جهادی

مدیریت جهادی مدیریت حضور در صحنه است! نه نشستن پشت صندلی‌ها و میزهای مدیریت و این از دیگر دلایل تفاوت گام سی‌وسوم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با ادوار پیش بود.

از همان دقایق و ساعات نخست شاهد حضور مسئولان و متولیان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در شبستان مصلی و حضور گرم آنها توام با گفت‌وگو با ناشران و غرفه‌داران از یک سو و از سوی دیگر مردم و مخاطبان کتاب بودیم.

از یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه گرفته تا محمد اللهیاری فومنی مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی و دیگر مسئولان و متولیان امور فرهنگی و هنری که خود را در کنار مردم به نمایشگاه کتاب سی‌وسوم رساندند.

چند غرفه کمتر از انگشتان دست خالی و باقی مانده نیز با حضور دیگر ناشرانی که پیش از این به دلیل محدودیت و ظرفیت پذیرش نمایشگاه دست‌شان از حضور در این جشن بزرگ کتاب و ادب خالی مانده بود پُر شد

پشت صف مانده‌ها به صف پیوستند

هر چند شاید در همان ساعت‌های اولیه میان غرفه‌های مختلف و متعدد شبستان اصلی می‌شد چند غرفه را دید که هنوزناشران‌شان برای چیدن آثار و کتاب‌هایشان در شبستان حضور پیدا نکرده‌اند؛ اما بعد از گذشت چند ساعت از آغاز روز نخست نمایشگاه کتاب تهران آن غرفه‌ها نیز پر شدند و تنها ماند چند غرفه خالی و باقی مانده...

آن غرفه‌های خالی نیز سهم ناشرانی شد که بنا به گفته یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اگر تا عصر روز نخست، ناشران‌شان به محل غرفه نیایند به ناشرانی تحویل داده می‌شود که در پشت صف حضور در نمایشگاه سی‌وسوم کتاب تهران باقی مانده بودند.

و در نهایت نیز در ساعات آخر روز نخست نمایشگاه کتاب تهران چند غرفه کمتر از انگشتان دست خالی و باقی مانده نیز با حضور دیگر ناشرانی که پیش از این به دلیل محدودیت و ظرفیت پذیرش نمایشگاه دست‌شان از حضور در این جشن بزرگ کتاب و ادب خالی مانده بود پُر شد. آنها نیز خود را برای همدلی با دوست‌داران و عاشقان یار مهربان به مصلی رساندند.

غرفه کشور کره جنوبی با ارائه کتاب مصور و تندیس‌های «بازی مرکب»؛ سریالی که در تمام جهان از جمله در کشورمان مخاطبان پروپا قرصی برای خود پیدا کرده بود؛ ارتباط شیرین و متفاوتی را با مخاطبان ایجاد کرده است

دلبری غرفه‌های کره جنوبی و تاجیکستان

جلوه متفاوت دیگری که به نمایشگاه کتاب تهران در گام سی‌وسوم نمایی جذاب بخشیده بود به غرفه ناشران بخش بین الملل بازمی‌گشت. جایی که بیش از ۳۰ کشور میهمان در نمایشگاه امسال در کنار قطر به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران، طبقه دوم شبستان را در قرق خود درآورده بودند و با چینش متفاوت غرفه‌های شان رخ و نگاهی متفاوت از همدلی دیگر مردمان جهان با کتاب را به مخاطبان عرضه می‌کردند.

در این میان دو غرفه کشور کره جنوبی و تاجیکستان در روز نخست بیشترین اقبال مخاطبان را با خود به همراه داشت و در دلبری از دوست‌داران بوستان معرفت گوی سبقت را از دیگر ناشران برده بودند.

غرفه کشور کره جنوبی با ارائه کتاب مصور و تندیس‌های «بازی مرکب»؛ سریالی که در تمام جهان از جمله در کشورمان مخاطبان پروپا قرصی برای خود پیدا کرده بود و کشور تاجیکستان با تزیینات، غرفه‌آرایی متفاوت و همچنین صحبت کردن شیرین متولیان آن غرفه به زبان فارسی ارتباط شیرین و متفاوتی را با مخاطبان ایجاد کرده بودند.

شور و حرارت گعده‌های دانشجویی در غرقه ناشران دانشگاهی

علاقه‌مندان به حوزه علوم، دانش آکادمیک و به ویژه دانشجویان در گروه‌های مختلف در بخش ناشران دانشگاهی شور و حال متفاوتی ایجاد کرده بودند.

علاوه بر جستجو میان غرفه‌های مختلف ارائه کتب دانشگاهی در گعده‌های دوستانه مانند حیاط دانشگاه و یا کلاس‌های درس‌شان با یکدیگر به بحث و تبادل نظر می‌پرداختند. کتاب‌هایی که خریده بودند را با یکدیگر به اشتراک می گذاشتند و درباره اهمیت خرید آن کتاب و موضوعات مطرح شده در آن آثار با هم بحث و تبادل نظر داشتنند.

شاید هم بعد از دو سال دوری از نمایشگاه فیزیکی کتاب، شور و حرارت برپایی گعده‌های دانشجویی در غرفه ناشران دانشگاهی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیش از پیش به چشم می‌آمد!

حتی می‌شد در مواردی به جوش آمدن روحیه شیطنت کودک درون والدین را همسو با شادی و نشاط آزادانه فرزندانشان در محیط ایمن و پاکیزه در سایه رعایت حداکثری شیوه‌نامه‌های بهداشتی را در غرفه ناشران کودک و نوجوان به چشم دید

شیطنت کودکان در کنار تبلور شادی کودک درون والدین

در بخش ناشران کودک و نوجوان نیز وضع بر همین منوال بود. والدینی که فرزندان خود را برای آشنایی، همدلی و همدمی هر چه بیشتر با یار مهربان در همان روز نخست و ساعت‌های ابتدایی نمایشگاه کتاب تهران به مصلی رسانده بودند شیرینی متمایزی داشت.

از سویی دیگر نیز رسیدن جامعه به ایمنی نسبی در سایه تسریع روند واکسیناسیون، حساسیت خانواده‌ها را که طی این دو سال در مورد فرزندانشان با خود به همراه داشت کاسته بود و آنها با فراغتی آزادانه فضای بازی و همراهی کودمان‌شان را در غرفه ناشران کودک و نوجوان و همچنین آشنایی هرچه بیشتر با کتاب‌های ارائه شده در این بخش فراهم می‌کرد.

حتی می‌شد در مواردی به جوش آمدن روحیه شیطنت کودک درون والدین را همسو با شادی و نشاط آزادانه فرزندانشان در محیط ایمن و پاکیزه در سایه رعایت حداکثری شیوه‌نامه‌های بهداشتی را در غرفه ناشران کودک و نوجوان به چشم دید.

دل دل نمایشگاه برای استقبال از سیل انبوده مخاطبان در نخستین تعطیلات پایان هفته

هر چه ساعت برگزاری روز نخست نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گام سی‌وسوم به لحظات پایانی خود نزدیک‌تر می شد شاهد افزوده شدن بر انبوه جمعیت حاضر در مصلی بودیم.

می‌شد در آن ازدحام و قیب‌وقال؛ قول و قرارهایی که برای روزهای بعد به ویژه ۲ روز پیش رو در تعطیلات پایان هفته میان حاضران در نمایشگاه رد و بدل می‌شد را با صدای بلند و واضح شنید.

این خود نشان دهنده آن است که طی روزهای پنجشنبه و جمعه (۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه) همزمان با دومین و سومین روز فعالیت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مانند ادوار پیش و شاید بیشتر شاهد حضور انبوه جمعیت به ویژه خانواده‌ها برای قدم زدن در بوستان علم، ادب و معرفت و همدلی با یار مهربان باشیم.

سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «با کتاب سلامتیم» ۲۰ اردیبهشت با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر کشور لبنان، متولیان و دست اندرکاران فرهنگی کشور و ناشران ۳۰ کشور در مصلای امام خمینی (ره) طی آیینی گشایش یافت. این نمایشگاه از ۲۱ اردیبهشت آغاز به کار کرده و تا ۳۱ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۰ تا ۲۰ میزبان علاقه‌مندان است.

عریض شدن راهروهای نمایشگاه و اضافه شدن امکان‌های تهویه در سالن‌های اصلی، نظارت بر واکسینه شدن دو دُز تمام متصدیان و دست‌اندرکاران نمایشگاه و همکاری سازمان هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی میدانی و تزریق واکسن در فضای نمایشگاه تمهیداتی است که برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با بیماری کرونا در این دوره اندیشیده شده است.

برچسب‌ها