صالح محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کشاورزان برای دریافت کودهای یارانه ای باید اطلاعات مزارع آنان در سامانه یاد شده موجود باشد؛ ضمن اینکه به روز کردن اطلاعات به لحاظ سطح مالکیت اراضی اهمیت دارد.
وی اظهار داشت: بر این اساس مراکز توزیع نهاده های کشاورزی برای توزیع کودهای یارانه ای شامل "فسفاته و پتاسه" در گیلان مجاز به تحویل این کودها خارج از سامانه پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی نیستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان داشت: کودهای یارانه ای بر اساس سطح زیرکشت "اطلاعات ثبت شده در سامانه پهنه بندی" طبق دستورالعمل فنی کشاورزی و پشتوانه علمی و تحقیقاتی به کشاورز تعلق میگیرد.
وی با اشاره به افزایش پنج تا هفت برابری قیمت کودهای کشاورزی در سال گذشته افزود: در ٢ ماه گذشته قیمت کودها تا ۴۵ درصد کاهش یافت به طوری که کودها با قیمت ۵۰۰ و ۵۵۰ هزار تومان پارسال، به ۴۵ درصد کاهش یافت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با اشاره به اهمیت کودهای فسفاته و پتاسه در اراضی شالیزاری اظهار داشت: این کودها مهم بوده و گیاه را قوی می کند.
به گفته محمدی، تنها کودهای کشاورزی شامل فسفاته و پتاسه برای شالیکاران یارانه ای بوده و سموم کشاورزی مشمول یارانه نمی شود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست