اصفهان- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: برنامه‌ریزی‌های اشتباه در حوضه آب زاینده رود و فلات مرکزی، ما را به مشکلات فعلی آبی دچار کرده است. 

حمیدرضا صفوی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: وقتی دیدگاه‌ها با اعداد و ارقام بررسی می‌شود دچار معلول‌زدگی شده و از علت‌ها غافل می‌شویم و به راهکار اصلی دست نمی‌یابیم. 
وی بارگذاری در فلات مرکزی را بیش از ظرفیت اکولوژیک منطقه دانست و تصریح کرد: این فلات دارای مشکل کم‌آبی است اما باید به عنوان یک حوضه واسط در نظر گرفته شود که آب به آن وارد و سپس خارج شود اما این امر اتفاق نیفتاده است. 
این استاد دانشگاه به بارگذاری غلط روی رودخانه زاینده رود اشاره کرد و گفت : حدود ۱۷ سال است که آب از حوضه زاینده رود خارج می شود و  حدود ۲ میلیارد متر مکعب طلب آب دارد زیرا براساس چرخه طبیعی آب باید به این حوزه وارد و سپس خارج شود درحالیکه آبی نیامده ولی آب از این حوضه خارج و برداشت شده است.
وی عنوان کرد: علاوه بر انتقال آب به خارج از حوضه اکنون ۲ میلیارد مترمکعب طلب آبی داریم که وارد نشده اما از آن خارج شده است. 
صفوی خاطرنشان کرد: این کمبود آب به همراه توسعه های بی‌رویه در بخش های مختلف مانند صنعت و کشاورزی حتی موجب آلودگی های فراوان در استان شده است. 
وی اظهارداشت: مشکل از اینجاست که تمام تلاش خود را در کشور صرف استفاده از منابع طبیعی کرده‌ایم و آب و معادن را می‌فروشیم و می‌خوریم اما باید بدانیم که این موضوع تا جایی جواب می‌دهد و پس از آن دیگر جوابگو نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: متاسفانه به جای تامین معیشت مردم بدون تلاش و سرمایه‌گذاری دانشی در حال استفاده از منابع کشور هستیم.
وی با اشاره به اینکه بندناف معیشت مردم به منابع طبیعی باید بریده شود گفت: خام خواری و استفاده از منابع و سوخت باید به اقتصاد دانشی تبدیل شود. 

صفوی بر تغییر نگرش نسبت به محیط زیست تاکید و تصریح کرد: جابه ‌جا کردن مشکل مشکلی را حل نخواهد کرد و باید نگرش جامعی داشته باشیم تا میان قومیت‌ها تفرقه ایجاد نشود.
وی با اشاره به خشکی زاینده رود به عنوان یکی از عوامل آلودگی هوا و مرگ و میر در اصفهان اظهارداشت: مشکل آب زاینده رود موجب شده تا در طول سال‌های گذشته تنها چند روز سالم و پاک در استان داشته باشیم.