دکتر علی محمدیان اردی روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره تداوم این روند در سال گذشته و سال جاری گفت: برای بررسی موضوع، قرارگاه جوانی جمعیت با ۶ کمیته تخصصی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل تشکیل شده است.
وی اجرای قانون جوانی جمعیت را تکلیف قانونی و شرعی دانشگاههای علوم پزشکی ذکر و بیان کرد: در کمیتههای تشکیل شده، تشویق به فرزندآوری، مشاوره قبل، حین و بعد از ازدواج و نیز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی حین بارداری و بعد از زایمان با هدف افزایش نرخ زاد و ولد دنبال میشود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در ادامه، بیماریهای قلبی و عروقی را با ۳۹ درصد اصلیترین علت مرگ و میر در این استان اردبیل برشمرد.
وی گفت: پس از بیماری های قلبی و عروقی، بیمارهای عفونی و انگلی، سرطان به خصوص سرطان معده و مری، سوانح و حوادث و بیماریهای غدد و متابولیسم، پنج عامل اصلی مرگ و میر در استان اردبیل است.
دکتر محمدیاناردی وضعیت شیوع فشار خون را در استان اردبیل نگران کننده خواند و اظهار کرد: حدود ۲۶ درصد از جمعیت کشور دچار فشار خون هستند در حالی که این رقم در استان اردبیل فراتر از ۳۴ درصد است.
وی همچنین وضعیت شیوع دیابت در استان اردبیل را رضایت بخش و کمتر از میانگین کشوری اعلام کرد و ادامه داد: میانگین شیوع دیابت در کل جمعیت کشور ۱۰.۹ درصد می باشد ولی این آمار در استان اردبیل ۹.۴ درصد است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل وضعیت اضافه وزن در این استان به خصوص در میان جمعیت بانوان را نیز نگران کننده عنوان کرد و افزود: هم اکنون ۵۹ درصد زنان کشور اضافه وزن دارند در حالی که ۶۹ درصد جمعیت بانوان این استان دچار اضافه وزن هستند.
وی کم تحرکی در جمعیت استان اردبیل را هشت درصد بیشتر از میانگین کشور و حدود ۶۴ درصد اعلام کرد و خواستار توجه بیشتر مردم به کنترل وزن به خصوص از طریق انجام ورزش فردی و جمعی شد.