تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۶

تهران- ایرنا- افزایش تورم و قیمت انرژی و به دنبال آن افزایش نرخ خدمات و محصولات در فرانسه، طرحی به عنوان توزیع کوپن غذا را در این کشور مطرح کرده است؛ طرحی که از وعده‌های انتخاباتی امانوئل مکرون بود و حال فدراسیون قدرتمند اتحادیه‌های کشاورزان فرانسه خواستار تسریع در اجرای آن است.

به گزارش ایرنا، شرایط اقتصادی حاکم بر فرانسه ناشی از همه‌گیری کرونا و به دنبال آن جنگ در اوکراین، موجب شد که امانوئل مکرون رئیس جمهور این کشور در وعده‌های انتخاباتی خود موضوع ارایه کوپن غذا را در راستای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر مطرح کند.

موسسات خیریه فرانسه: تعداد ذینفعان بالقوه اجرای طرح کوپن غذا در این کشور هشت میلیون نفر است.

وی در ۲۲ مارس سال جاری میلادی نیز در شبکه رادیویی فرانس‌ بلو (France Bleu) از "طبقه‌ پایین و متوسط" فرانسویان صحبت کرد اما جزئیات بیشتری در زمینه کسانی که زیر پوشش طرح کوپن غذا قرار می‌گیرند، ارایه نداد.

در همین پیوند وزارت اقتصاد فرانسه نیز در سال ۲۰۲۱ از ایده‌ مشابهی دفاع کرد که اجرای آن به "مراکز شهرداری برای اقدام اجتماعی" (CCAS) سپرده می‌شود و پیش‌بینی شده است که مزایای آن پنج میلیون نفر را هدف قرار دهد.

اما در این بین موسسات خیریه تخمین می‌زنند که تعداد ذینفعان بالقوه اجرای این طرح بسیار بیشتر و هشت میلیون نفر است.

وزیر کشاورزی و غذا: فرم ارایه کمک هزینه در قالب کوپن، کارت اعتباری، یا حواله بانکی مانند شرایط پرداخت آن هنوز مشخص نیست.

در همین ارتباط کانال تلویزیونی TF۱ با اشاره به این وعده انتخاباتی رئیس جمهور فرانسه، اعلام کرد: مکرون در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری وعده داد که با کوپن مواد غذایی به آسیب‌پذیرترین افراد در مواجهه با افزایش قیمت‌ها کمک کند.

این گزارش می‌افزاید: کمک به دانش‌آموزانی که در شرایط ناامن هستند و کارگرانی با درآمد متوسط که در مجموع هشت میلیون فرانسوی را شامل می‌شود، در این طرح جای می‌گیرند.

فرم نهایی مشخص نیست

به گزارش شبکه تلویزیونی TF۱، ژولین دنورماندی (Julien Denormandie) وزیر کشاورزی و غذا در فرانسه اعلام کرده است که فرم ارایه این کمک هزینه در قالب کوپن، کارت اعتباری، یا حواله بانکی مانند شرایط پرداخت ماهانه یا سالی یکبار آن هنوز مشخص نیست و این مبلغ می‌تواند توسط صندوق کمک هزینه خانواده یا به صورت مستقیم توسط وزارت دارایی توزیع شود.

از طرف دیگر فدراسیون ملی اتحادیه‌های کشاورزان فرانسه (FNSEA) درخواست می‌کند که این کمک‌ها در جای دیگری غیر از توزیع انبوه، به ویژه در بازارها و به صورت مستقیم بین تولیدکنندگان کوچک هزینه شوند.

کوپن غذا شامل چه کسی است؟

سایت خبری لَنتِرنُت (L'internaute) به عنوان یکی از پربازدیدترین سایت‌های خبری فرانسه نیز روز پنجشنبه در گزارشی در این ارتباط نوشت: حدود ۲ سال است که در روزنامه‌های کوچک موضوع کوپن غذا مطرح شده اما هرگز آنقدر آماده نبوده است که محقق شود.

ارزیابی می‌شود که توزیع کوپن غذا به نفع جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله که درآمد کمتری دارند، باشد.

در واقع، ۲ هفته پس از انتخاب مجدد مکرون، نخستین اقدامات و وعده‌های رئیس دولت باید اجرایی شود. از جمله، توزیع کوپن مواد غذایی برای حمایت از کمترین دستمزد در مواجهه با افزایش قیمت مصرف کننده. در حال حاضر، هیچ ارتباط روشنی در مورد این موضوع وجود ندارد. فقط زنجیری از وعده‌ها و چند پیشنهاد که هنوز به عنوان یک بخشنامه عمل نمی‌کند.

در همین ارتباط وزیر کشاورزی و غذا در ماه آوریل گذشته، اعلام کرد: در واقع ایده این است که بگوییم امروز حدود هشت میلیون نفر از هموطنان ما در دسترسی به تولیدات محلی، محصولات باکیفیت و تولیدات فرانسوی مشکل دارند و بنابراین باید به آنها کمک کرد.

دنورماندی اعلام کرد: امروز تعداد فرانسویانی که تحت تاثیر نابرابری تغذیه قرار دارند هشت میلیون نفر است و برای من اولویت [ارایه کوپن غذا] از بین جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله است.

اینگونه ارزیابی می‌شود که اجرای این طرح به نفع جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله که درآمد کمتری دارند، باشد و خانواده‌های دارای فرزند و با درآمد متوسط ​​نیز در مرکز این طرح قرار گیرند.

از طرفی، منیر محجوبی (Mounir Mahjoubi) نماینده پاریس در پارلمان فرانسه سال گذشته میلادی در مصاحبه با اوئست-فرانس (Ouest-France) تخمین زد که داشتن کمتر از یک میلیون ذینفع برای اجرای این طح مفید نخواهد بود و هدف واقعی بین ۶ تا هشت میلیون نفر خواهد بود.

ارزش کوپن غذا چقدر خواهد بود؟

ارزش کوپن غذا در فرانسه هنوز مشخص نیست و نماینده پاریس در پارلمان اعلام کرده است که ارزش آن برای هر خانواده ماهانه بین ۳۰ تا ۶۰ یورو خواهد بود.

ارزش کوپن غذا هنوز مشخص نیست و نماینده پاریس در پارلمان فرانسه اعلام کرده است که ارزش آن برای هر خانواده ماهانه بین ۳۰ تا ۶۰ یورو خواهد بود.

محجوبی در فوریه ۲۰۲۱ به روزنامه اوئست-فرانس گفت: کل بودجه اجرای این طرح می‌تواند از چند صد میلیون تا ۲ میلیارد یورو افزایش یابد.

در این بین فدراسیون ملی اتحادیه‌های کشاورزی فرانسه وسیله‌ای را پیشنهاد می‌دهد که به شما امکان پرداخت روزانه پنج یورو را خواهد داد.

وزیر کشاورزی و غذا نیز به صورت تلویحی اشاره‌ای داشته که طرح ارایه کوپن ۵۰ یورویی روی میز مذاکره است.

از طرف دیگر نماینده پاریس در پارلمان فرانسه تاکید دارد که ۸۵ درصد از پول سرمایه‌گذاری شده در این طرح باید به کشاورزان برگردد.

محجوبی اضافه می‌کند: با این حال ما به خوبی می‌دانیم که در برخی از طبقه‌های کارگری و شهری اگر با خرده‌فروشان بزرگ کار نکنیم، هیچ چیز ممکن نخواهد بود.

کریستین لامبرت، رئیس فدراسیون ملی اتحادیه‌های کشاورزان فرانسه (FNSEA)

کوپن غذا هرچه سریعتر توزیع شود

رئیس فدراسیون ملی اتحادیه‌های کشاورزان فرانسه اما از دولت می‌خواهد که کوپن مواد غذایی را در اسرع وقت توزیع کند.

کریستین لامبرت روز پنجشنبه در گفت‌وگو با شبکه RMC (رادیو مونت کارلو) خواستار بررسی فوری این طرح برای محافظت از مصرف‌کننده نهایی در برابر افزایش قیمت مواد غذایی شد.

رئیس فدراسیون ملی اتحادیه‌های کشاورزان فرانسه: کوپن غذا در اسرع وقت و نه در سه سال آینده توزیع و اجرای آن باید در ۲۰۰ روز نخست دولت جدید مکرون محقق شود.

رئیس این اتحادیه قدرتمند فرانسه ضمن درخواست از دولت برای اینکه کوپن غذا را در اسرع وقت و نه در سه سال آینده توزیع کند، گفت: این طرح باید در ۲۰۰ روز نخست دولت جدید مکرون اجرا شود.

لامبرت معتقد است که افزایش قیمت مواد غذایی در قفسه‌ها بنیادی است؛ چراکه هزینه خوراک دام بسیار افزایش یافته و سایر هزینه‌ها همچون بسته‌بندی، فولاد و مقوا نیز افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه ما باید بتوانیم اتهامات مبنی بر افزایش قیمت‌ها را پاسخ دهیم، افزود: ما باید به یاد ‌آوریم که هشت سال کاهش قیمت‌ها همراه با قیمت‌های خرد شده وجود داشته است و مصرف‌کنندگان متوجه این موضوع نشده‌اند اما برای غذای خود هزینه کمتری می‌پردازند.

در همین پیوند رئیس فدراسیون ملی اتحادیه های کشاورزی فرانسه از افزایش قیمت تا ۲۰ درصد در برخی محصولات دفاع کرده است.

لامبرت در پاسخ به توزیع‌کنندگان خاصی که از تامین‌کنندگان خود در مورد قیمت‌هایشان شفافیت بیشتری می‌خواهند، اطمینان داد: درخواست‌های ما برای افزایش قیمت بر اساس شاخص‌های عینی است.