دبیر اجرایی این همایش روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به محدودیتهای موجود روز دوم همایش بینالمللی خلیج فارس در بندر سیراف با شرکت گروه علمی همایش و سخنرانان کلیدی و علاقمندان به باستانشناسی خلیج فارس برگزار شد.
حسن الهیاری عنوان کرد: ارائه مقالههای "کرانه ها، پس کرانهها و بنادر خلیج فارس در دوره عیلامی: اَنشان، مَشیمه و لِیان به استناد مدارک باستان شناسی در فارس و بوشهر" نوشته دکتر علیرضا عسکری چاوردی، "هخامنشیان و یمن" نوشته دکتر حمیدرضا پیغمبر، " جایگاه سیراف در تجارت بین المللی خلیج فارس با جهان شرق (هندوچین) در اواخر دوره ساسانی و صدر اسلام بر اساس یافته های باستانشناسی و متون نوشتاری" نوشته دکتر محمداسماعیل اسمعیلی جلودار، " ، "روشهای تأمین آب شیرین در نواحی کرانه ای، پس کرانه ای و جزایرخلیج فارس در سدههای 91 تا 91 ه ق" نوشته دکتر علی قاسمی و "Attestations of the Word “Sea” in the Achaemenid Royal Inscriptions" نوشته سهیلا دلشاد از برنامههای این نشست تخصصی است.
وی افزود: امروز از کتاب "آب برای سرزمین مقدس سیراف" نوشته محسن جواهری رونمایی میشود که حاوی یافتههای بسیار ارزشمندی است.
دبیر اجرایی همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس ادامه داد: بازدید از محوطه تاریخی سیراف به همراه گروهی از متخصصان و پژوهشگران برنامه پایانی همایش بینالمللی خلیج فارس است.
الهیاری اظهار کرد: سیراف مهمترین بندر دوران نخستین تا میانه در خلیج فارس است و بازدید متخصصان از این منطقه میتواند کمک شایانی به گسترش فهم از این محوطه تاریخی بکند.
اولین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس در روز نخست دیروز در دانشگاه خلیج فارس برگزار و در قالب آن پنج نشست تخصصی با سخنرانی پژوهشگران داخلی و خارجی ارائه شد.