به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین مهدی خاموشی روز پنجشنبه در جمع مدیران و مدرسان مدارس علوم دینی اهل سنت خراسان رضوی افزود: تقوای سیاسی بستر سایر تقوا هاست و این تقوا در کنار تقوا در عبادت و اخلاق بسیار ضروری است.
وی با بیان اینکه امروزه با تقوای سیاسی باید از میراث انقلاب حفاظت کرد، اظهار داشت: تقوای سیاسی در واقع به معنای جهتگیری مفید فرد برای خود و جامعه است که اجرایی کردن آن نیازمند آگاهی کامل و دقیق است.
حجت الاسلام خاموشی حفظ وحدت در ایران اسلامی را وظیفه نخست شیعه و سنی دانست و گفت: رهبران انقلاب اسلامی با دعوت مسلمانان به تفکر، بستر افزایش بصیرت در جامعه را فراهم کرده و تاکنون موفق به خنثیکردن دسیسههای دشمنان شدهاند.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: استقلال کشور مهمترین محصول گام نخست انقلاب است که این مستقل بودن و پیشرفتهای علمی و فناوری در ایران اسلامی، همگی مرهون برکات انقلاب اسلامی است.
وی همچنین در خصوص برخی شبهات در خصوص اعلام عید فطر هم گفت: ساز و کار رویت ماه در کشور ایران با استقرار ۱۶۰ مقرر متشکل از علمای دینی و گروههایی از دانشگاه تهران انجام میپذیرد که در ۲۵ گروه آن، نمایندگانی از اهل سنت نیز حضور دارند، از این رو قویترین رویت هلال در جهان اسلام است.
حجت الاسلام و المسلمین خاموشی ادامه داد: در پایان ماه رمضان امسال نیز رویت هلال در هیچ یک از کشورهای غرب و شرق ایران مشاهده نشد، بنابراین دیده شدن هلال ماه در کشور محال بود و با توجه به یک اصل پذیرفته شده، هرگاه امکان رویت نباشد اعلام رویت بلامحل است.
وی گفت: رویت ماه تنها برای ۶ ثانیه در شهر بیرجند مشاهده شد که چون عکسی از آن گرفته نشد، امکان ثبت موقعیت جغرافیایی آن نیز میسر نبود.
رییس شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت اظهار داشت: با وجود این گروهی از اهل سنت در نقطهای از کشور اعلام بر رویت ماه کردند که با توجه به اینکه در فقه اهل سنت شهود شاهد معتبر است، مانع برگزاری نماز عید فطر برادران اهل سنت نشدیم.
حجتالاسلام خاموشی بیان کرد: اگر با اعلام رویت هلال ماه برای فردی یقین حاصل شد، میتوانست به آن عمل کند اما بنا بر اصلی پذیرفته شده، تابعیت از ولی و حاکم در بلاد اسلامی قبول شده است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: به تمامی استانهای کشور اعلام شده بود، مانع برگزاری عید فطر اهل سنت نباشند، اگر هم کسی از انجام این کار ممانعت کرده، این موضوع قابل پیگیری است.
در پایان این مراسم جلسه پرسش و پاسخ با حضور مدیران و مدرسان مدارس علوم دینی اهل سنت خراسان رضوی برگزار و از علما و مدرسان برتر سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ نیز تجلیل شد.
شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور به منظور تامین نیاز فرهنگی، آموزشی جامعه اهل سنت ایران زیر نظر شورای نمایندگان ولی فقیه در امور اهل سنت در سال ۱۳۸۶ با تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد.