به گزارش خبرنگار معارف ایرنا مهرواره هوای نو را می توان اولین و بزرگترین مهروارهای دانست که به طور خاص به هیاتها و تشکلهای دینی می پردازد و تلاش دارد نگاه هیاتها و رویکرد آنها را نسبت به عموم مردم و فعالیتهای خودشان ارتقاء دهد و با نشان دادن فعالیتهای موثر هیاتها به عموم مردم، سبب بهتر دیده شدن هیاتها در بین مردم و مسئولان شود.
این مهرواره از ابتدای پاییز سال گذشته با هدف اصلی آشنایی عموم مردم با هیاتها و بهتر دیدهشدن فعالیت هیاتها آغاز به کار کرد و قرار بود بهمن ۱۴۰۰ به کار خود پایان دهد ولی کرونا باعث تاخیر در برگزاری مراسم اختتامیه شد و به همین دلیل با تاخیری چند ماهه امشب با تجلیل از حدود ۴۰ برگزیده در رشته های مختلف از میان چهار هزار هیات در تالار وحدت پایان می یابد.
مهرواره هوای نو در اولین دوره خود به سه بخش هیات، کتاب هیات و ستایشگران اهل بیت علیهم السلام پرداخته است که هرکدام شامل محورها و رشته هایی تخصصی هستند. منتخبین این دوره توسط هیت داوران مهرواره هوای نو متشکل از افراد متخصص و خوشنام در هر بخش و رشته انتخاب شده و امشب مفتخر به دریافت تندیس درخت زرین مهرواره می شوند.
وحید ملتجی دبیر مهرواره هوای نو هفته گذشته در نشست خبری این جشنواره گفت که ۸۰ تشکل و هیات مذهبی به مدت سه روز با دعوت از برخی مسئولان ارشد و میانی نظام به گفت و گو و مطالبه گری در حوزه هیات می پردازند که از پنجشنبه این نشست ها با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، علیرضا زاکانی شهردار تهران، حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر مسئولان برگزار شده و این نشست ها امروز پایان می یابد.
به گفته ملتجی قرار نیست این مهرواره به ساماندهی هیات ها بپردازد بلکه بهترین ها را بر اساس شاخص هایی تعیین و معرفی می کند ولی این مهرواره به دنبال آن است تا با شعار (در هوای نوی هیات نفس تازه می کنیم) هیات را به محلی برای گرفتن تصمیم های بزرگ تبدیل کند و هیات جایی برای آرامش بیشتر است و جایی برای تجربه زندگی خوب و مکانی برای دوستی های ماندگار و جایی برای کمک همدیگر است.
این مهرواره از سه بخش تشکیل می شود که در بخش ستایشگران اهل بیت (ع) در محور اصلی شامل مداحی و مدیحه خوانی و در محور ویژه شامل تقدیر از نغمه سرایان، تقدیر از اقدامات شاخص، نسل حسینی و شهید حاج قاسم سلیمانی است. شاخصه های مدیحه خوانی در این مهرواره شامل تسلط در اجرا، رعایت آداب و شئون مداحی، انتخاب شعر و توانمندی صداست.
بخش کتاب دارای دو محور اصلی است که موضوع محور اول، کتاب سال عاشورا شامل رشته های پژوهش، شعر و نوحه، ادبیات داستانی، کودک و نوجوان، مستندنگاری و روایت و همچنین آثار هنری مکتوب است و در محور اصلی دوم مربوط به کتاب سال هیات و شامل محتوای کاربردی هیات، مستندنگاری هیات و متون آموزشی و پژوهشی هیات است. البته این بخش یک محور ویژه با عنوان تاریخ شفاهی هیات دارد.
بخش هیات نیز دارای محورهای اصلی، ویژه و جنبی است که در محور اصلی موضوع هایی همچون ساختار و تشکیلات، مضمون و محتوا، هنر هیات، رسانه هیات، تولیدات هیات، هیات و اقتصاد، هیات و خدمات اجتماعی، هیات و خانواده، هیات و نوجوانان و همچنین هیات و بانوان مطرح می شود. محور ویژه شامل سه رشته نسل حسینی، کرونا و بزرگان عرصه منبر است و محور جنبی نیز مربوط به خدمات آموزشی پژوهشی، خدمات هنری رسانه ای، خدمات حمایتی سازمان دهی و همچنین بانیان و حامیان است.
بیش از ۲۹ هزار اثر در سه بخش به دبیرخانه مهرواره رسیده که مجموع شرکت کنندگان هفت هزار و ۴۹۹ نفر بودند. دو هزار و ۲۸۵ نفر در بخش ستایشگران اهل بیت (ع)، چهار هزار و ۲۸۵ هیات در بخش هیات و ۶۳۵ کتاب در بخش کتاب. تعداد آثار رسیده به مهرواره سه هزار و ۹۰۳ اثر به بخش ستایشگران، ۲۴ هزار و ۵۲۲ اثر به بخش هیات و ۸۵۵ اثر به بخش کتاب هیات است.
حالا امشب قرار است شاهد اختتامیه ای متفاوت باشیم که در تالار وحدت با نماز مغرب و عشاء آغاز می شود و سخنران های آن مثل رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و برخی شخصیت های فرهنگی و مذهبی در کمتر از ۱۰ دقیقه به بیان دیدگاه ها و نظرات خود بپردازند و در پایان از برگزیدگانی که شاید تا کنون کمتر کسی با آنان آشنا باشد یا آنان را دیده باشد، مورد تجلیل قرار خواهند گرفت. اجرشان با صاحب هیات.