به گزارش ایرنا، هدف این تور گردشگری مجموعه باغ گل محمدی و گلابگیری در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز بود که حدود سه سالی است این نوع کشت در البرز رواج یافته و افزون بر تحول در کشت و کار به محل گردشگری تبدیل شده است.
شهرستان ۲۵۰ هزار نفری ساوجبلاغ واقع در غرب کرج مرکز استان البرز دارای حدود ۲۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی حاصلخیزاست که در این سال ها بخشی از این اراضی به علت ارزش افزوده مورد ساخت وسازهای بی رویه قرار گرفته است.
با این وجود ورود برخی سرمایه گذاران بخش خصوصی به عرصه کشاورزی و باغداری این شهرستان ، امیدها به تحول در کشت و زراعت ساوجبلاغ را افزایش داده و انتظار می رود با توسعه انواع کشت بتوان دست سودجویان را از سر اراضی این منطقه قطع کرد و ساوجبلاغ را در حال و هوای سرسبزی نگه داشت.
یکپارچه سازی بخشی از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ و اختصاص آن به کشت گل محمدی یا محصولات دیگر این امکان را به وجود می آورد که با استفاده بهینه از آب و خاک ، صنایع تبدیلی را به دامن کشت و کار کشاند و افزون بر تنوع در محصولات ، اشتغال آفرینی را به سبکی بهتر از دوران سنتی در بستر کشت و کار فراهم کرد.
مجموعه ۴۰ هکتاری باغ گل محمدی ساوجبلاغ و حدود ۱۵ هکتار دیگر مزرعه گل محمدی در این شهرستان ، نوید بخش نگاهی نو به غیر از کشت سنتی یا تخریب اراضی به وسیله ساخت وسازها است که باید آن را غنیمت شمرد و برای بقای اراضی محصول ده ساوجبلاغ و سایر مناطق استان البرز هدفگذاری کرد.
آنچه در سال های گذشته از ساخت وسازهای بی رویه دستگیر استان البرز شده ، تخریب بخشی از اراضی ملی و کشاورزی توسط سودجویان است که حسرت روزهای سرسبز البرز را بر دل ها و دیدگان ساکنان قدیمی این استان باقی گذاشته است.
با این وجود در سه سال اخیر با ورود قاطع دستگاه قضایی و دستگاه های اجرایی استان البرز به مهار ساخت وسازهای بی رویه در اراضی کشاورزی و منابع طبیعی استان البرز ، امیدها به توسعه بافت سبزینگی در این استان بیشتر کرده است.
اکنون پیامی که رایحه گل محمدی و پرواز پرشمار زنبورهای عسل بر روی شاخه های مزارع گل محمدی ساوجبلاغ به مردم مخابره می کنند این است که خاک سیاه البرز اگر با دست توانمند کشاورز و بهره بردار با نگاهی نو زیر کشت رود، طراوتش بیش از حسرتی است که ویلاهای لاکچری بر دل ها می نشانند.
همچنین پیام دیگر آن است که کشت وکار در البرز وارد عرصه ای دیگر از تولید شده و گردشگری را نیز در آغوش کشیده است.
آنچه که سرمایه گذار بخش خصوصی توضیح داد
مدیر داخلی هلدینگ کشاورزی، صنایع تبدیلی تکمیلی و گلخانه ای هورلند واقع درر روستای قاسم آباد بزرگ شهرستان ساوجبلاغ در توضیح کشت این محصول در استان البرز گفت : از چند سال پیش ۵۲ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان با نگاه توسعه گردشگری ، اشتغال آفرینی ، بهره وری مناسب از اراضی کشاورزی ، تنوع در کشت و پیشگیری از تخریب اراضی کشاورزی زیر کشت گل محمدی و نعنا قرار گرفت.
مهرداد کشت پور بیان داشت : از این ۵۲ هکتار۴۰ هکتار گل محمدی و ۱۲ هکتار دیگر به کشت نعنا اختصاص یافته است، با توجه به کمبود منابع آب زیر زمینی ، توسعه محصولات گلخانه ای در برنامه کاری قرار داده ایم تا افزون صرفه جویی در مصرف آب ، بتوانیم بیشترین محصولات را تولید کنیم؛ ضمن آنکه با استفاده از آبیاری نوین مزرعه گل محمدی و نعنا آبیاری می شود.
وی گفت : در هر هکتار مزرعه گل محمدی بین ۳.۵ تا چهارتن گل تولید می شود و به ازای هر یک کیلو گرم گل محمدی حدود ۲ لیتر گلاب به دست می آید.
هدف گیری بازارهای جهانی و منطقه ای
کشت پور در خصوص عرضه محصولات این مجموعه گفت : کشورهای منطقه از جمله کویت ، امارات و یک کشور اروپایی هدف صادرات گلاب ساوجبلاغ قرار گرفته که با استقبال خریداران همراه شده است.
وی از کشاورزان و باغداران البرزی خواست با تنوع بخشی به محصولات کشاورزی و باغی خود و توسعه کشت گلخانه ای ، کشاورزی و باغداری این استان را متحول نمایند.
توسعه گردشگری کشاورزی در البرز
احمدرضا رضایی رییس هیات مدیره تعاونی زیر ساخت گردشگری استان البرز در این بازدید گفت : امروز گردشگری کشاورزی که زیر مجموعه گردشگری روستایی است از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
وی ادامه داد: سال گذشته یک کارگروه گردشگری در استان البرز با هدف شناسایی ظرفیت های گردشگری کشاورزی تشکیل شد و به هدفگذاری توسعه این نوع گردشگری پرداختیم.
رضایی گفت : باغ ها ، مزارع و گلخانه ها به صورت مکانیزه یا سنتی هدف گردشگری قرار گرفتند که تعدادی از این مکان ها با استقبال صاحبان آنها در البرز برای تبدیل به هدف گردشگری مواجه شد که باغ گل های محمدی یکی از این مکان ها است.
آنچه که از این تور گردشگری دستگیر خبرنگاران شد
اهتمام خانه مطبوعات البرز بر معرفی ظرفیت های اقتصادی و گردشگری
رضا عباس زاده مدیرعامل خانه مطبوعات البرز در حاشیه این تور گردشگری با اشاره به وجود جاذبه های متعدد گردشگری ، اقتصادی و کشاورزی در استان گفت : با هدف معرفی این ظرفیت ها، تورهای گردشگری خبرنگاران در البرز استمرار می یابد.
وی اظهار داشت: معرفی این ظرفیت ها توسط خبرنگاران رسانه های جمعی نقش موثری در بالندگی تولید و رشد اقتصادی استان خواهد داشت ضمن آنکه گردشگری البرز که ۲ سال رکود کرونایی را پشت سرگذاشته وارد فصل جدیدی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، تور گردشگری یک روزه خبرنگاران در ساوجبلاغ بیش از هر چه این پیام را داشت که باید داشته های طبیعی ، کشاورزی و باغی را تقویت و با نگاهی نو از آنها برای اشتغالزایی ، تولید انبوه و توسعه گردشگری بهره گرفت که ارزش افزوده این گونه اقدامات به مراتب بیشتر از آن است که با تخریب و ساخت و ساز ، لذت آب و هوای البرز و ساوجبلاغ فقط برای عده ای اندک باشد.
اینک زمان آن رسیده است تا با تشویق کشاورزان و باغداران البرزی و ساوجبلاغی بتوان کشت و کار را با هدف سود اقتصادی بیشتر و بستر سازی برای توسعه گردشگری همتی والا داشت تا طعم خوش شادابی و طراوات این استان برای عموم مردم باقی بماند.
استان البرز حدود ۶۸ هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد ضمن آنکه وجود بیش از ۵۵۰ اثر تاریخی و طبیعی شاخص از جاذبه هایی هستند که گردشگری این استان را رونقی خاص بخشیده است.
شهرستان ساوجبلاغ افزون بر اراضی باغی و کشاورزی ، آثار تاریخی ارزشمندی همچون کاروانسرای ینگی امام در خود جای داده که محلی برای گشت و گذار گردشگران از اقصی نقاط کشور است.