به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات ایرنا، همزمان با دومین گام از نمایشگاه سیوسوم کتاب تهران، با پشت سر گذاشتن روز چهارشنبه به عنوان روز نخست این رخداد؛ مصلای تهران و شبستان آن از یک طرف و از طرف دیگر، سایر سالنهای میزبان بخشهای اقماری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خود را برای پیکِ نخستینِ انبوه مخاطبان در اولین تعطیلات پایان هفته مصادف با ایام برگزاری نمایشگاه آماده میکردند.
جریان سیل انبوه مخاطبان در شبستان مصلی
سیل استقبال به گونهای بود که کمتر غرفهداران فرصت میکردند تا هم پاسخگوی پرسشهای متعدد مخاطبان یار مهربان باشند و هم فضایی برای فراغت خود در این میان پیدا کنند
از نخستین دقایق ساعت ۱۰ صبح روز پنجشنبه (۲۲ اردیبهشت ماه) به عنوان دومین روز نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گام سیوسوم؛ موج و سیل انبوه مخاطبان بود که از پیر و جوان؛ خانواده و دانشجویان خود را به مصلای امام خمینی(ره) میرساندند.
آفتاب بیستودوم اردیبهشت ماه هنوز به نقطه اوج خود در آسمان نرسیده بود که میشد جمعیت انبوهی را در راهروهای شبستان، سالن ناشران دانشگاهی، سالن ناشران کودک و نوجوان و سالن ناشران خارجی و بخش بینالملل به وضوح رصد کرد.
سیل استقبال به گونهای بود که کمتر غرفهداران فرصت میکردند تا هم پاسخگوی پرسشهای متعدد مخاطبان یار مهربان باشند و هم در راستای دادوستد کارتهای بانکی و بستهبندی کتابها و ارائه آنها به خریداران، فضایی برای فراغت خود در این میان پیدا کنند.
وقتی که روی ماه یار مهربان کامل شد
چند غرفه خالی و باقی مانده از روز قبل، مطابق وعده مسئولان با حضور ناشران در صف مانده پُر شده بود. حالا دیگر روی ماه یار مهربان در نمایشگاه کتاب کامل شده بود
آغاز دومین روز از نمایشگاه سیوسوم کتاب، همگام با نظمی بود که میشد میان غرفهداران؛ راهروهای شبستان و همچنین سراسر محیط پیرامونی میزبان نمایشگاه کتاب به وضوح مشاهده کرد.
چند غرفه خالی و باقی مانده از روز قبل، مطابق وعده مسئولان با حضور ناشران در صف مانده پُر شده بود. برخی دیگر از ناشران که کار چینش و تکمیل غرفههایشان در روز نخست کامل نشده بود؛ کارهای باقی مانده خود را تام و تمام به پایان رسانده بودند. حالا دیگر روی ماه یار مهربان در نمایشگاه کتاب کامل شده بود.
راهنمایان و مدیران سالنها نیز با اشراف بیشتر نسبت به تعداد غرفهها و جانمایی آنها در راهروهای شبستان در هدایت مخاطبان به محل مورد نظر با سرعت بیشتری عمل میکردند. همه اینها دست به دست یکدیگر دادند تا رضایت مخاطبان حاضر در مصلای امام را بشود در لبخند و تبسم نشسته بر صورت آنها به وضوح مشاهده کرد.
تابش رنگینکمان اقوام ایران بر آسمان شبستان
این همان نماد اتحاد و همدلی اقوام مختلف ایرانی و تابش رنگینکمان تنوع اقلیمی ایرانزمین بر آسمان مصلی با محوریت نخ تسبیح ثابتی چون کتاب و یار مهربان است
یکی دیگر از نقاط برجسته نمایشگاه سیوسوم کتاب تهران، جمع شدن ایرانِ بزرگ در مصلای حضرت امام خمینی(ره) است. به گونهای که تنها کافی بود با چند قدم برداشتن و یا حتی سر را به سمت راست و چپ گرداندن، شاهد حضور مخاطبان، دوستداران و عاشقانه کتاب بود که از اقصی نقاط کشور با لباسهای سنتی و لهجهها و گویشهای گوناگون در حال قدم زدن، صحبت کردن و در نهایت تهیه و خرید کتاب بودند.
اتفاق رخ دادهای که کمتر میتوان نمونهای از آن را در قالب رویدادهای فرهنگی کشور شاهد بود. این همان نماد اتحاد و همدلی اقوام مختلف ایرانی و تابش رنگینکمان تنوع اقلیمی ایرانزمین بر آسمان مصلی با محوریت نخ تسبیح ثابتی چون کتاب و یار مهربان است.
استمرار دلبری غرفه کرهجنوبی؛ این بار با چاشنی سفیر
در کنار اقبالی که مخاطبان نسبت به بخش بینالملل نمایشگاه داشتند، دومین روز این رخداد نیز همانند روز اول با دلبری غرفه کره جنوبی میان دیگر ناشران بخش بینالملل خودنمایی میکرد.
این شور، اشتیاق و انبوه جمعیت با حضور سفیر کره جنوبی و مسابقهای که او برای هنرجویان زبان کرهای در سفارتخانه این کشور در محل غرفه کره جنوبی در بخش ناشران بینالملل نمایشگاه برپا کرده بود هر از چندگاهی شور و حرارت این بخش سالن و حتی صدای فریاد غوغای مخاطبان که در مسابقه پیروز میشدند و هدیهای از دست سفیر کشور کره جنوبی میگرفتند را میشد تا نیمههای سالن شبستان شنید.
در این میان سرهای مخاطبانی بود که در راهروهای شبستان مشغول خرید کتاب بودند و با هر فریاد همراهان غرفه کره جنوبی؛ به بالا سوق پیدا میکرد و سپس لبخندی بود که بر لبان آنها از این شور جاری میان مخاطبان و دوستداران کتاب جاری میشد.
شهر در دست بچهها
در غرفههای ناشران کودک و نوجوان نیز وضع بر منوال شور و شوق و نشاط جاری. به قول همان ضرب المثل معروف «شهر در دست بچهها» بود. سیل کودکان و نوجوانانی که این بار با تفکیک غرفههای مجزا به نام خود برای نخستین بار شاهد تجمع آثاری بودند که با گروه سنی هدف آنها تطابق داشت.
نوجوانان شاید بیشتر و فارغ از خانواده خود به سمت انتخاب کتابهایشان میرفتند و مادران و پدرانی که کودکان خود را در غرفه بخش ناشران کودک نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران؛ هم به بازی می گرفتند و هم تلاش میکردند همسو با راهنمایان و کتابداران غرفهها در کنار ایجاد سرگرمی برای کودکان خود به خرید آثار متنوع موجود در این بخش برای همدلی و آشنایی هر چه بیشتر فرزندان خود و آینده سازان کشور با یار مهربان بپردازند.
در غرفههای ناشران کودک و نوجوان نیز وضع بر منوال شور و شوق و نشاط جاری. به قول همان ضرب المثل معروف «شهر در دست بچهها» بود
سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «با کتاب سلامتیم» ۲۰ اردیبهشت با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر کشور لبنان، متولیان و دست اندرکاران فرهنگی کشور و ناشران ۳۰ کشور در مصلای امام خمینی (ره) طی آیینی گشایش یافت. این نمایشگاه از ۲۱ اردیبهشت آغاز به کار کرده و تا ۳۱ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۰ تا ۲۰ میزبان علاقهمندان است.
عریض شدن راهروهای نمایشگاه و اضافه شدن امکانهای تهویه در سالنهای اصلی، نظارت بر واکسینه شدن دو دُز تمام متصدیان و دستاندرکاران نمایشگاه و همکاری سازمان هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی میدانی و تزریق واکسن در فضای نمایشگاه تمهیداتی است که برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی مقابله با بیماری کرونا در این دوره اندیشیده شده است.