به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، علیرضا زاکانی در ششمین نشست تخصصی مهرواره هوای نو ، با بیان اینکه در تهران با تغییر رویکرد وارد شدهایم و رویکرد جدید ما انقلاب اسلامی است، افزود: ما انسان را در واقع خلیفه الله بر روی زمین میدانیم در جامعهای که انسان را اینگونه نمیبیند نگاه اقتصادی مبنای امور است ولی با این رویکرد جدید انقلابی مبنای اصلی فرهنگ است.
وی ادامه داد: در گذشته نگاه اقتصادی به شهر آسیبهای زیادی به آن زده است، ما میخواهیم رویکرد شهر را عوض کنیم و نگاه تک بعدی به آن نداشته باشیم.
زاکانی با بیان اینکه ما تهران را کلانشهر الگوی جهان اسلام میدانیم که برای رسیدن به آن باید این تهران کنونی پوستاندازی کند هم در هویت کالبدی و معماری و هم در بحث معنوی، برای نشاندادن یک سبک زندگی ایرانی اسلامی به این تغییر نیاز دارد، خاطرنشان کرد: در هویت جدید به سمتی میرویم که همه مجموعههای اثرگذار در آن سهیم باشند و بالطبع نقش هیئتها در این رویکرد بسیار ویژهای است و برنامههای ویژهای هم برای آن داریم.
شهردار تهران بیان کرد: در مدیریت مشارکتی سطوح مختلفی را قرار دادهایم و یکی از سطوح آن ایجاد قرارگاهی است که مسئولان و متولیان یک امر را آنجا دور هم جمع کنیم تا با کمک یکدیگر کار راه بیاندازیم. یک سطح دیگر استفاده از نخبگان و رفع نیازهای یک شهر با وجود آنها است و در این بخش یک پیوستگی را داریم ایجاد میکنیم که یک بخش آن حول مطالعات نظری است که خروجی آن برای استفاده کل کشور میتواند باشد.
زاکانی اضافه کرد: بخش دیگر کمک به کارکردهای روزمره و نوآوریها برای ایجاد اثرات جدی در برنامهها و مدیریت شهری است که بالطبع در این بخشها یکی از موثرترینها همین مسئولان و موثرین حوزه هیئت است که میتوانند مثمر ثمر باشند، در سطح محلی نیز ما یک همبستگی را بین مردم هیئات و مساجد میخواهیم ایجاد کنیم و ۵۲ برنامه ذیل آن در محلات اجرا کنیم.
وی با بیان اینکه علاوه بر استقبال حضور هیئتها در تاثیرگذاری در شهر تهران، از آنها میخواهیم که به کمک شهرداری بیایند، گفت: ما در سه سطح میتوانیم همکاریهایمان را بیشتر کنیم که یکی از آنها بحث نیازها است که دوستان حاضر در جامعه هیئت در بحث نیازسنجی میتوانند ما را کمک کنند. شما قطعا با حضور خود در شهر و تماس مستقیم با شهروندان این نیازها را بیشتر احساس میکنید، در مورد بعدی میتوانیم به عنوان همکار کار مشترک تعریف و کارها را پیش ببریم.
زاکانی ادامه داد: سطح بعدی پشتیبانی است، ما همینجا اعلام میکنیم که قطعا در سطح شهر هر هیئتی کار خوب و تاثیرگذار انجام دهد ما به عنوان پشتیبان در حد توان خودمان آنها را یاری میکنیم.
شهردار تهران در ادامه با هیئتی خواندن خود و اینکه خودش را از خانواده هیئت میداند، گفت: جامعه نیاز به یک حیات اجتماعی دارد که در آن قطعا نقش هییتها خیلی پر رنگ است.هیئتها میتوانند منتقل کننده تجربه ای ساختارمند برای انقلاب اسلامی باشند. از آنجا که ما جامعه ای ایستا نیست و یک جامعه محرک و پویا است هیئتها به عنوان یک مجموعه پویا در حرکت رو به جلوی این جامعه نقش بسزایی دارند.از طرفی در جنگ ترکیبی جدید و در عرصههای جدید جهاد علاوه بر عرصه جهاد خدمت هیئت ها سردمدار جهاد تببین و نقشآفرین در جهاد خدمت و منشا خدمت برای انقلاب اسلامی هستند.
به گزارش ایرنا، مهرواره هوای نو نخستین و بزرگترین مهروارهای است که به طور خاص به هیاتها و تشکلهای دینی می پردازد و تلاش دارد نگاه هیاتها و رویکرد آنها را نسبت به عموم مردم و فعالیتهای خودشان ارتقا دهد و با نشان دادن فعالیتهای موثر هیاتها به عموم مردم سبب بهتر دیده شدن هیاتها در بین مردم و مسوولان شود.
این مهرواره از سه بخش تشکیل می شود که در بخش ستایشگران اهل بیت (ع) در محور اصلی شامل مداحی و مدیحه خوانی و در محور ویژه شامل تقدیر از نغمه سرایان، تقدیر از اقدامات شاخص، نسل حسینی و شهید حاج قاسم سلیمانی است. شاخصه های مدیحه خوانی در این مهرواره شامل تسلط در اجرا، رعایت آداب و شئون مداحی، انتخاب شعر و توانمندی صداست.
بخش کتاب دارای ۲ محور اصلی است که موضوع محور اول، کتاب سال عاشورا شامل رشته های پژوهش، شعر و نوحه، ادبیات داستانی، کودک و نوجوان، مستندنگاری و روایت و همچنین آثار هنری مکتوب است و در محور اصلی دوم مربوط به کتاب سال هیات و شامل محتوای کاربردی هیات، مستندنگاری هیات و متون آموزشی و پژوهشی هیات است. البته این بخش یک محور ویژه با عنوان تاریخ شفاهی هیات دارد.
بخش هیات نیز دارای محورهای اصلی، ویژه و جنبی است که در محور اصلی موضوع هایی همچون ساختار و تشکیلات، مضمون و محتوا، هنر هیات، رسانه هیات، تولیدات هیات، هیات و اقتصاد، هیات و خدمات اجتماعی، هیات و خانواده، هیات و نوجوانان و همچنین هیات و بانوان مطرح می شود. محور ویژه شامل سه رشته نسل حسینی، کرونا و بزرگان عرصه منبر است و محور جنبی نیز مربوط به خدمات آموزشی پژوهشی، خدمات هنری رسانه ای، خدمات حمایتی سازمان دهی و همچنین بانیان و حامیان است.
مراسم اختتامیه نخستین مهرواره هوای نو روز شنبه (۲۴ اردیبهشت) از نماز مغرب و عشا در تالار وحدت برگزار می شود و شاخص ترین هیات ها از میان چهار هزار هیات معرفی خواهند شد.