اسماعیل جانعلی پور در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: امسال در مجموع ۱۷۰ ناشر خارجی آثار خود را در نمایشگاه کتاب تهران عرضه کردهاند و ۶۸ غرفه مسئول توزیع این آثار هستند.
مدیر کمیته ناشران خارجی سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بیان این که بخش ناشران خارجی نمایشگاه میزبان ناشرانی از ۳۲ کشور خارجی است، گفت: در بخش عربی حضور ناشران پررنگ تر از بخش لاتین است.
وی در ادامه با اشاره به آن که تا به امروز استقبال از بخش ناشران خارجی خیلی خوب بوده است، اظهار داشت: اگرچه امسال در مقایسه با سالهای گذشته به جهت شیوع ویروس کرونا ناشران خارجی کمتری به نمایشگاه آمدند، استقبال از غرفه ها خوب است و آمار و ارقامی که از سوی قائم مقام نمایشگاه اعلام شد، نشان می دهد در دو روز گذشته این غرفهها فروش خوبی داشتهاند. اگرچه تنها دو روز از نمایشگاه گذشته است، ناشرین هم از فروش نسبتا خوب خود راضی هستند.
جانعلیپور درباره چالشهایی که با غرفهداران بخش ناشران خارجی دارد، توضیح داد: با برخی از ناشران در خصوص ترخیص به هنگام کتابها از گمرک مشکل داشتیم. اما حالا که وقت ترخیص رسیده چند ناشر هستند که ترجیح میدهند کتابهایشان در گمرک بماند تا آنها را در فضای کوچک غرفهشان جا دهند.
وی افزود: از دیگر مشکلاتی که غرفههای بخش ناشران خارجی از آن شکایت میکنند، جای کم غرفههاست. دو تا سه ناشر هم چون بارشان به موقع از گمرک تحویل داده نمیشد، از نمایشگاه انصراف دادند و ما تدبیر کردیم تا در فضاهای مربوط به آنها دیگرانی را جانمایی کنیم.
مدیر کمیته ناشران خارجی سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بیان این که کتابهای خوبی به لحاظ استفاده عموم در نمایشگاه وجود دارد، خاطرنشان کرد: در بخش نمایشگاه فیزیکی حداقل ۱۵ درصد تخفیف داریم و کتابهای قبل از ۲۰۱۸ هم عرضه میشوند اما در بخش مجازی تنها کتابهایی را که چاپ ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ هستند، میفروشیم.
وی افزود: در بخش مجازی ۳۰ درصد ناشر تخفیف میدهد، ۲۰ درصد ما یارانه میدهیم و خریدار میتواند کتاب را با حداقل ۵۰ درصد تخفیف از ناشر بخرد. دانشجو، استاد دانشگاه، اساتید حوزه و طلبه ها هم میتوانند بین ۳۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان بن بگیرند هم کتابهای تازه را درخواست داده و با حداقل 50 درصد تخفیف خریداری کنند. ارسال کتابها نیز برایشان رایگان خواهد بود.