همدان- ایرنا- معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: برای اجرای طرح‌های آبرسانی نباید در حق مردم کوتاهی شود که عدالت محوری مهم‌ترین رویکرد وزارت نیرو در این حوزه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا الماسوندی روز جمعه در بازدید از سد تالوار و پروژه انتقال آب این سد به همدان که با حضور استاندار همدان انجام شد، افزود: طرح انتقال آب سد تالوار به عنوان پروژه ویژه وزارت نیرو در نظر گرفته شده است و وزیر نیرو تاکید زیادی بر اجرای سریع آن دارد.

وی با اشاره به اینکه هدف اجرای این طرح، تامین آب آشامیدنی پایدار برای مردم است، اظهار داشت: قرارگاه خاتم الانبیا(ص) که پروژه‌های بزرگی را در کشور انجام داده، پیمانکار این طرح است و با تمام توان آن را اجرا می‌کند.

الماسوندی با اشاره به اینکه زمانبندی اجرای این طرح باید به گونه‌ای باشد که در زمان مقرر به اهداف خود برسیم، تصریح کرد: پروژه انتقال آب سد تالوار به همدان هیچگونه مشکلی در رابطه با تامین اعتبار ندارد و بودجه مورد نیاز برای تامین تجهیزات آن به موقع برای ان تامین می‌شود.

وی تاکید کرد: در راستای تقسیم حق آبه‌های این طرح، کبوداهنگ، لالجین، بهار و همدان با هم تفاوتی ندارند و باید با یک نگاه به آن‌ها آبرسانی شود.

معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: ما مدیون خون شهدا و مردم هستیم و کم کاری در اجرای طرح‌های عمرانی ظلم به مردم است که ظلم در حق مردم نیز بی جواب نخواهد ماند.

وی تاکید کرد: وزیر نیرو دغدغه اجرای همه پروژه‌های وزارتخانه را دارد و به طور ویژه مسائل ریز پروژه انتقال آب سد تالوار به همدان را پیگیری می کند.

الماسوندی با بیان اینکه انتقال آب سد تالوار به همدان اولویت نخست پروژه‌های عمرانی وزارت نیرو است، افزود: در اجرای این پروژه با کسی تعارف نداریم؛ با کم کاری‌ها برخورد می شود و با افرادی که پاس کاری می‌کنند نیز قطع همکاری می کنیم.

وی با اشاره به اینکه در تامین اعتبارات برای اجرای این طرح مشکلی وجود ندارد، اظهار داشت: مدیر عامل آب منطقعه‌ای همدان بیشترین پیگیری‌ها را در رابطه با اجرای این طرح دارد که تلاش‌های وی به زودی به ثمر می‌نشیند.

معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه نباید قطعی آب به مشکلات مردم بیافزاید، تصریح کرد: تامین تجهیزات نقش موثری در پیشبرد کار این پروژه دارد و شرایط جعرفیایی و سختی زمین، مهم‌ترین دغدغه برای اجرای هفت کیلومتر باقی مانده طرح است.

وی تاکید کرد: به هر دلیلی پروژه تا به امروز طولانی شده اما از این به بعد باید برنامه ریزی شود تا بر اساس زمان بندی کار پیش برده شود.

الماسوندی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو اعتبارات مورد نیاز طرح را به موقع تامین می‌کند و انتظار داریم قرارگاه خاتم الانبیا(ص) نیز این پروژه را اولویت نخست پروژه های عمرانی خود قرار دهد.

وی تاکید کرد: در اجرای طرح انتقال آب سد تالوار به همدان، به اندازه لازم اعتبار وجود دارد و هر چقدر نیاز باشد برای پیشبرد کار پول به این طرح تزریق می شود.

وی ادامه داد: تا کنون یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای بهره برداری از این طرح اختصاص یافته است.

به گزارش ایرنا؛ طرح انتقال آب از سد تالوار زنجان به همدان به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که با اجرای این طرح آب دراز مدت ۱۲ شهر همدان، جورقان، مریانج، بهار، صالح آباد، لالجین، قهاوند، مهاجران، فامنین، کبودراهنگ، گل تپه و شیرین سو و ۱۵۹ روستا و پایگاه هوایی شهید نوژه همدان تامین می شود.

سد تالوار با گنجایش ۵۰۰ میلیون متر مکعب در بخش چنگ‌الماس شهرستان بیجار استان کردستان و در مجاورت مرز استان‌های همدان و زنجان با هدف افزایش سطوح زیر کشت و تولید کشاورزی، توسعه صنایع وابسته به کشاورزی، اشتغالزایی و پیشگیری از مهاجرت بی‌رویه روستاییان، افزایش متوسط درآمد کشاورزان، ایجاد شرایط توسعه و رشد بخش‌های مختلف اقتصادی و جلوگیری از سیل و مهار طغیان رود خانه تالوار ساخته شده است.

حق آبه استان همدان از این سد در ابتدا ۶۵ میلیون متر مکعب بوده که اکنون به ۱۶ میلیون متر مکعب رسیده است. این سد آب مورد نیاز هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی دشت خورخوره در شهرستان بیجار استان کردستان راتامین می کند.

سد تالوار از نوع خاکی با هسته رسی است و دارای ارتفاع از پی ۸۸ متر، طول تاج ۵۲۹ متر و عرض تاج ۱۲ متر بوده و با حجم کل۵۰۰ میلیون متر مکعب، سالانه ۲26 میلیون متر مکعب آب را تنظیم می‌کند. حوضه آبریز سد تالوار ۶ هزار و ۴۴۱ کیلومتر مربع است و میزان آورد متوسط رودخانه ۲۸۳ میلیون متر مکعب در سال و سیستم سرریز آن اوجی شکل آزاد است.

استان همدان در دسته استان های سرد و خشک کشور محسوب می شود و میانگین بلند مدت بارش در این استان سالانه ۳۶۰ میلیمتر به ثبت رسیده است.

سدهای آبشینه، اکباتان، سرابی تویسرکان، شنجور رزن، شیرین سو، نعمت آباد اسدآباد و کلان ملایر از سدهای بزرگ استان همدان به حساب می‌آیند.

برچسب‌ها