ارومیه - ایرنا - همزمان با هفته سلامت امسال با شعار «سلامت ما؛ سلامت سیاره ما»، علاوه بر ارائه خدمات سلامت محور در مناطق مختلف استان، طرح‌های زیرساختی در حوزه‌های بهداشتی و درمانی نیز به بهره‌برداری رسید و از فعالان این عرصه نیز در بخش‌های مختلف تجلیل شد.

به گزارش ایرنا، هفته سلامت امسال از ۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت ماه جاری با هدف شناساندن خدمات ارائه شده در بخش های بهداشت، درمان، غذا و دارو و حوزه های مرتبط با سلامت جامعه برگزار شد و برنامه های مختلفی نیز به مناسبت این هفته به اجرا درآمد.

دیدار با مدیران و مسوولان ارشد استانی و ارائه گزارش فعالیت های انجام شده، افتتاح طرح های بهداشتی و درمانی با هدف ارائه خدمات بهتر و بیشتر به شهروندان در جای جای استان، اجرای برنامه های مبتنی بر سلامت در بین اقشار مختلف جامعه، حضور مدیران مختلف در جمع فعالان عرصه سلامت و همچنین برگزاری نشست خبری با هدف تبیین وضعیت موجود عرصه سلامت از مهمترین برنامه های این هفته در آذربایجان غربی بود.

پاداش حفظ جان مردم، طبق آموزه های دین مبین اسلام قابل احصا نیست

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در این هفته با حضور در مراسم تجلیل از حافظان امنیت و سلامت آذربایجان غربی گفت: در اسلام هیچ چیزی به اندازه حفظ جان انسان‌ها ارزش ندارد و اساس و محور دین، حفظ جان مردم است.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی افزود:  کسی که جان مردم را حفظ کند و در این راه تلاش می کند، پاداش این افراد قابل احصا نیست و تمام افرادی که در عرصه سلامت اعم از پژوهشگر یا کنشگر تلاش می کنند، پاداش خواهند گرفت.

وی اضافه کرد: شغل کارکنان بهداشت و درمان، حفظ حیات انسان‌هاست و قطعا پاداش غیرقابل تصور در قبال کارهای این انسانهای وارسته اعطا خواهد شد.

۳۰۰ هزار بسیجی جهت کنترل بیماری کرونا در استان فعالیت کردند

فرمانده سپاه شهدای آذربایجان‌غربی هم در آیین تجلیل از مدافعان سلامت استان گفت: بعد از رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص مهار بیماری کرونا، سپاه شهدا در قالب طرح سپهبد شهید سلیمانی در ۲ مقوله ماسک و واکسن وارد شد.

سردار حبیب شهسواری افزود: ۳۰۰ هزار نفر بسیجی در استان دربحث کنترل و مقابله با ویروس کرونا مشارکت داشتند واز زحمات تمامی آن‌ها قدردانی می کنم.

وی اضافه کرد: وقتی عدد صفر را در فوتی های ناشی از کرونای استان می بینیم، حلاوت و شیرینی خدمات مدافعان امنیت و سلامت را حس می کنیم.

شتاب در بهبود شاخص های بهداشت و درمان استان ضروری است

استاندار آذربایجان غربی هم در جمع مدیران حوزه بهداشت و درمان استان گفت: با تلاش جهادی دستگاههای متولی در حوزه بهداشت و درمان و در راستای عدالت محوری و توسعه متوازن استان، باید گام های بلندی در جهت جبران کاستی های این حوزه در آذربایجان غربی برداشته شود.

محمدصادق معتمدیان افزود: مجموعه بهداشت و درمان با وجود محدودیت ها، تا به امروز با ایثار و تلاش خود در مقابله با ویروس کرونا و همچنین واکسیناسیون مردم، نقشی تاریخی ایفا کرده اند.

وی با اشاره به نقش کلیدی مجموعه دانشگاه علوم پزشکی در تداوم واکسیناسیون، اطلاع رسانی و حساسیت زایی در جامعه نسبت به تهدید بیماری کرونا و رعایت دستورالعمل های بهداشتی اضافه کرد: به لطف انقلاب اسلامی ایران و در طول چند دهه اخیر، پیشرفت های ارزشمندی را در حوزه بهداشت و درمان کشور بخصوص در مناطق محروم و دورافتاده شاهد بودیم که این روند در دولت سیزدهم با قدرت بیشتری تداوم خواهد یافت.

استاندار آذربایجان غربی همچنین با تاکید بر شناسایی ضعف ها و مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان، اظهار کرد: با تلاش جهادی دستگاههای متولی در حوزه بهداشت و درمان و در راستای عدالت محوری و توسعه متوازن استان، باید گام های بلندی در جهت جبران کاستی های این حوزه در آذربایجان غربی برداشته شود.

معتمدیان تکمیل پروژه های نیمه تمام و تامین منابع مالی حوزه بهداشت و درمان را نیز ضروری دانست و ادامه داد: با اولویت بندی و اتمام پروژه های حوزه بهداشت و درمان و استفاده از ظرفیت های ملی، حاکمیتی، استانی و بخش خصوصی در این زمینه، باید به تامین تجهیزات درمانی و بهبود شاخص های این حوزه شتاب داده شود.

وی در ادامه با اشاره به ضرورت دفاع از پروژه های حوزه بهداشت و درمان استان و پیگیری از طریق وزارتخانه و بخصوص در سفر پیش روی رییس جمهور به آذربایجان غربی، افزود: ارتقای سرانه حوزه بهداشت و درمان استان جهت رسیدن به میانگین کشوری و حتی رتبه های برتر، نیازمند برنامه ریزی هدفمند و تلاش جهادی مدیران این حوزه، دستگاههای متولی و بخصوص نمایندگان استان در مجلس است.

استاندار آذربایجان غربی همچنین با تاکید بر محرومیت زدایی و بهبود شاخص های توسعه مناطق مختلف استان گفت: مردم انتظار دارند با شتاب بخشیدن به پیشرفت پروژه های نیمه تمام استان، در راستای تامین مطالبات جامعه و بخصوص بهبود وضعیت حوزه بهداشت و درمان آذربایجان غربی حرکت شود.

معتمدیان با اشاره به ضرورت حمایت از بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری در حوزه بهداشت و درمان، افزود: بخش خصوصی و خیرین تا به امروز نقش ارزشمندی در جبران کاستی های بخش های مختلف و بخصوص حوزه بهداشت و درمان داشته اند و باید دستگاههای متولی مسیر همراهی بخش خصوصی را برای توسعه استان، بیش از پیش هموارتر سازند.

وی در ادامه حمایت و تامین مطالبات کادر درمان و کارکنان مجموعه بهداشت و درمان استان را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: با هم افزایی دستگاه های متولی، باید مطالبات بحق کارکنان مجموعه بهداشت و درمان استان که نقشی تاریخی در مدیریت و مبارزه با بیماری کرونا داشته اند، پیگیری و تامین شود.

استاندار آذربایجان غربی همچنین توریست درمانی را از بسترهای مناسب برای توسعه استان معرفی کرده و افزود: با تامین زیرساخت ها و همکاری دانشگاه علوم پزشکی با مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری، می توان از ظرفیت توریست درمانی و هم مرز بودن استان با چند کشور، برای درآمدزایی و توسعه آذربایجان غربی استفاده کرد.

بازدید از طرح های حوزه سلامت 

البته استاندار آذربایجان غربی، در هفته سلامت بازدیدی هم از چند طرح این حوزه داشت و از نزدیک در جریان اجرای برخی طرح های حوزه بهداشت و سلامت در استان قرار گرفت.

محمد صادق معتمدیان به همراه دکتر محمدامین ولی‌زاد رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی از پروژه های عرصه سلامت قابل طرح در سفر رییس جمهور بازدید کرد.

وی در بازدید از پروژه بیمارستان ۴۵۰ تختخوابی ارومیه که به عنوان ستاد دانشگاه علوم پزشکی در حال تداوم ساخت است، گفت: مصوبه قانونی این  پروژه، بیمارستان ۴۵۰ تختخوابی است که لازم است به عنوان بیمارستان بکارگیری شود تا امکان تامین اعتبار برای اتمام آن فراهم شود و تغییر کاربری این پروژه که از اول برای بیمارستان تصویب شده است، به ستاد دانشگاه، وجاهت قانونی ندارد .

استاندار آذربایجان غربی همچنین با حضور در مرکز خدمات جامع سلامت دکتر ملک افضلی ارومیه، ضمن دیدار و گفت و گو با کارکنان این مرکز ، از تلاش آنان با اهدای شاخه گل قدردانی کرد.

علاوه بر این برنامه ها، آیین های افتتاح پروژه های عمرانی نیز در هفته سلامت در آذربایجان غربی برگزار شد تا شهروندان مناطق مختلف استان از آن بهره مند شوند.

افتتاح آنژیوگرافی محیطی بیمارستان امام (ره) ارومیه

همزمان با این هفته، آنژیوگرافی محیطی ارومیه به عنوان یکی از پیشرفته ترین آنژیوگرافی‎‌های کل کشور به بهره برداری رسید؛ پیش از این بیماران به علت عدم وجود آنژیوگرافی مجبور بودند برای درمان به تهران و شیراز و سایر استان ها مراجعه کنند که با راه اندازی این دستگاه از این پس از اعزام بیماران نیازمند به استانهای دیگر جلو گیری می شود.

ولی‌زاد، رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در خصوص هزینه راه اندازی این پروژه گفت: اعتبار هزینه شده جهت خرید، نصب و راه اندازی این مرکز، ۶۶ میلیارد ریال بوده است که البته با ارز ترجیحی اختصاص داده شده بود.

افتتاح طرح های بهداشتی در آذربایجان غربی

همچنین در هفته سلامت امسال، سه خانه بهداشت خیّر ساز بالانج ۲ ارومیه، گردبلیچ ارومیه و جران پیرانشهر مورد بهره برداری قرار گرفت.

خانه بهداشت خیّرساز بالانج ۲ ارومیه با زیر بنای ۱۰۵ مترمربع و با ۲ میلیارد ریال هزینه توسط بانک ملت احداث و به اسم شهدای بانک ملت نامگذاری شده است؛ این خانه بهداشت ۲۵۰۰ نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد و با توجه به پراکندگی جمعیت  در این منطقه با افتتاح این خانه بهداشت،دسترسی به خدمات افزایش می یابد.

خانه بهداشت خیّرساز گردبلیچ ارومیه نیز در زمینی به مساحت ۳۵۰ متر مربع و ۱۰۰ متر مربع زیر بنا توسط خیر حاج میرزا نبی زاده با پنج میلیارد ریال احداث و تجهیز شده است؛ این خانه بهداشت یک روستای اصل و پنج روستای اقماری را پوشش داده و کل خدمات بسته خدمتی را ارائه می کند.

خانه بهداشت جران پیرانشهر هم در زمینی به مساحت ۴۰۰ متر مربع و زیربنای ۱۸۰ متر مربع احداث شده است؛ اعتبار هزینه شده برای ساخت پروژه پنج میلیارد ریال بوده و ۱.۲ میلیارد ریال برای تجهیز امکانات رفاهی و خدماتی  هزینه شده است.

همچنین همزمان با هفته سلامت، ۲ طرح بهداشتی در شهرستان سلماس آذربایجان غربی به بهره برداری رسید؛ این ۲ طرح شامل پایگاه فوریت های پزشکی خیّرساز تازه شهر و خانه بهداشت برگشاد سلماس بود.

پایگاه فوریت های پزشکی تازه شهر سلماس در زمینی به مساحت و زیربنای ۱۲۰ متر مربع توسط خیّر حاج خلیل حبیبی کهنه شهری احداث شده و به جمعیت ۲۵ هزار نفری ارائه خدمات خواهد داد؛ اعتبار هزینه شده برای ساخت پروژه، ۱۲ میلیارد ریال بوده که توسط خیّر حاج حبیبی هزینه شده و برای تجهیز آن یک میلیارد ریال توسط دانشگاه علوم پزشکی پرداخت شده است.

خانه بهداشت خیّرساز برگشاد سلماس هم توسط پروفسور نازان برگشادی ساخته و بهره برداری شده است؛ مساحت این خانه بهداشت ۳۰۰ متر مربع و زیر بنای آن ۱۱۰ متر مربع بوده و با افتتاح آن، برای جمعیت ۴۳۹ نفر مراقبت های اولیه بهداشتی ارائه خواهد شد؛ اعتبار هزینه شده برای ساخت این خانه بهداشت ۶ میلیارد ریال بوده است.

برپایی چادر سلامت در جای جای آذربایجان غربی طی روزهای هفته سلامت، تجلیل از مدافعان سلامت در شهرستان های مختلف و اجرای برنامه های مختلف مبتنی بر سلامت از جمله واکسیناسیون علیه بیماری های گوناگون از جمله برنامه های دیگری بود که طی این هفته به اجرا در آمد.