پاکدشت - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پاکدشت گفت: امروز کشاورزان این شهرستان چشم انتظار تکمیل فاز دوم طرح انتقال پساب تصفیه شده جنوب تهران هستند تا بحران کم‌آبی که باعث زیر کشت نرفتن پنج هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی، برطرف شود.

حسن دالوند روز شنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرستان پاکدشت از ۲۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی برخوردار است که از این میزان، سه هزار هکتار بایر و ۲۳ هزار هکتار آن ظرفیت کشت انواع محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای را دارد ولی به دلیل کمبود منابع آبی، تنها ۱۷هزار هکتار آن هرسال زیر کشت می‌رود.
وی افزود: در استان تهران، شهرستان پاکدشت به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در شمال محور شرق کشور، از بحرانی‌ترین مناطق در دسترسی به منابع آبی است و واقع شدن فاز نخست طرح انتقال پساب تصفیه شده تهران در جنوب شهرستان، موجب شده که اراضی شمال این شهرستان نتواند از آب انتقال یافته استفاده کند که این امر موجب شده تا پنج هزار هکتار از اراضی مرغوب کشاورزی، بدون کشت باقی بماند.
دالوند خاطرنشان کرد: باتوجه به خشکسالی‌های رخ داده در سال‌های اخیر که بنابر نظر کارشناسان، در ۷۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده، امکان استفاده از منابع آبی سد ماملو برای ۲۶ روستای پائین دست این سد وجود ندارد و حقابه‌ای به این مناطق اختصاص پیدا نمی‌کند بنابراین تنها امید کشاورزان پاکدشت، اجرای کامل فاز دوم طرح انتقال آب به دشت ورامین و شهرستان پاکدشت است تا بخش مهمی از نیاز آبی منطقه برطرف شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پاکدشت با اشاره به این که با اجرای این طرح ۱۳ مترمکعب در ثانیه آب وارد دشت ورامین می‌شود، گفت: اجرای این طرح ۱۲ سال به درازا کشیده و هم اکنون با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی همراه است که با تکمیل آن که با همت دولت سیزدهم قرار است تا پایان سال محقق شود، ۹ مترمکعب آب در ثانیه به صورت اختصاصی به کشاورزی پاکدشت تعلق می‌گیرد.
وی یادآور شد: با تکمیل این طرح قطعا دشت ورامین شامل شهرستان‌های ورامین، قرچک، پیشوا و پاکدشت به نگین سبز استان تهران در تولید محصولات زراعی تبدیل می‌شود و بسیاری از محصولات استراتژیک کشور که رهبر معظم انقلاب نیز به آن تأکید داشته‌اند، تولید می‌شود.
پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.