دزفول-ایرنا- کارگاه آموزشی با موضوع تغذیه در پیشگیری از بیماری های مزمن، نیازهای تغذیه ای نوجوانان، اهمیت فعالیت بدنی در شهرستان دزفول برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول روز شنبه در حاشیه این کارگاه آموزشی گفت: این کارگاه آموزشی به مناسبت هفته سلامت از  ۱۷ تا ۲۴  اردیبهشت برگزار شده است.

میترا جودکیان چاقی را  یک بیماری خزنده نامید که اکثر افراد به آهستگی و به تدریج به آن مبتلا می شوند و صفت خزنده نیز به همین دلیل به آن اضافه شده است.

وی افزود: چاقی افزایش توده چربی بدن بیش از حد بازه نرمال است به طوری که منجر به خطرات زیادی برای سلامتی می شود.

وی با بیان اینکه چاقی و اضافه وزن علت نیمی از مرگ های جهان است و ۲.۶ میلیون نفر سالانه در اثر این اختلال می‌میرند گفت: ۴۴ درصد موارد دیابت، ۲۳ درصد موارد سکته و بیماری‌های قلبی و تقریباً ۷.۴۱ درصد موارد سرطان با چاقی و اضافه وزن در ارتباط است.

جودکیان افزود: بررسی های پراکنده از نقاط مختلف نشان می‌دهد میزان شیوع چاقی در همه گروه‌های سنی بالای ۱۵ سال در زنان بیش از دو برابر مردان است، شروع چاقی و اضافه وزن در مردان و زنان ایرانی بزرگسال نیز به ترتیب ۲۳ و ۴۰ درصد گزارش شده است.

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان داشت: درهمین راستا برنامه کنترل و چاقی در تمام گروه های سنی در برنامه طرح تحول سلامت به منظور مداخله در ابتدایی ترین سطوح از سال ۱۳۹۵ در شهرستان دزفول اجرا و عوامل خطرساز ابتلا به چاقی از جمله عوامل  ژنتیکی و محیطی نظیر داشتن رژیم پرکالری، ورزش کم و کم تحرکی، سوء تغذیه و کمبود بعضی انواع ریزمغذی‌ها و بیماری ها شناسایی و برای مداخله های بعدی از جمله هدایت آنها به مراکز بهداشتی که کارشناس تغذیه مستقر است، قرار گرفتند.

وی افزود: بهترین راه کنترل اضافه وزن و چاقی از طریق مداخلات صحیح تغذیه شامل مشاوره های تخصصی، رژیم درمانی و آموزش جامعه جهت بهبود سبک زندگی خانوار و اعضای آن است به همین منظور، ایستگاه های سلامت به مدت سه روز در دانشگاه فنی حرفه ای، دانشگاه فرهنگیان و حوزه علمیه از ۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت ماه برپا شدتا این گروه‌های فرهیخته جامعه که اغلب به دور از خانواده و محل زندگی خود هستند و احتمالاً دسترسی به مراکز بهداشت و دریافت خدمات رایگان ندارند نیز مورد بررسی تخصصی تغذیه قرار گیرند و درصورت موارد خاص به سطوح بالاتر راهنمایی شوند.

جودکیان افزود: ایستگاه‌ها آنتروپومتری دانشجویان با استقبال بی نظیری انجام و مشاوره تغذیه توسط کارشناسان تغذیه ارائه شد و  ۴۵۰ نفر از دانشجویان مورد ارزیابی و دیگر خدمات آموزشی از جمله نمای توده بدنی و فشارخون قرار گرفتند.

وی ادامه داد: همچنین مطالب آموزشی در قالب پمفلت، تراکت و کتابچه با موضوع بیماری های مرتبط با چاقی به صورت رایگان در اختیار دانشجویان قرار گرفت و در پایان مسابقاتی در قالب سوالات با موضوع تغذیه صحیح برگزار شد و به قید قرعه جوایزی تقدیم شد.