به گزارش خبرنگار ایرنا مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول روز شنبه در حاشیه این کارگاه آموزشی گفت: این کارگاه آموزشی به مناسبت هفته سلامت از ۱۷ تا ۲۴ اردیبهشت برگزار شده است.
میترا جودکیان چاقی را یک بیماری خزنده نامید که اکثر افراد به آهستگی و به تدریج به آن مبتلا می شوند و صفت خزنده نیز به همین دلیل به آن اضافه شده است.
وی افزود: چاقی افزایش توده چربی بدن بیش از حد بازه نرمال است به طوری که منجر به خطرات زیادی برای سلامتی می شود.
وی با بیان اینکه چاقی و اضافه وزن علت نیمی از مرگ های جهان است و ۲.۶ میلیون نفر سالانه در اثر این اختلال میمیرند گفت: ۴۴ درصد موارد دیابت، ۲۳ درصد موارد سکته و بیماریهای قلبی و تقریباً ۷.۴۱ درصد موارد سرطان با چاقی و اضافه وزن در ارتباط است.
جودکیان افزود: بررسی های پراکنده از نقاط مختلف نشان میدهد میزان شیوع چاقی در همه گروههای سنی بالای ۱۵ سال در زنان بیش از دو برابر مردان است، شروع چاقی و اضافه وزن در مردان و زنان ایرانی بزرگسال نیز به ترتیب ۲۳ و ۴۰ درصد گزارش شده است.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان داشت: درهمین راستا برنامه کنترل و چاقی در تمام گروه های سنی در برنامه طرح تحول سلامت به منظور مداخله در ابتدایی ترین سطوح از سال ۱۳۹۵ در شهرستان دزفول اجرا و عوامل خطرساز ابتلا به چاقی از جمله عوامل ژنتیکی و محیطی نظیر داشتن رژیم پرکالری، ورزش کم و کم تحرکی، سوء تغذیه و کمبود بعضی انواع ریزمغذیها و بیماری ها شناسایی و برای مداخله های بعدی از جمله هدایت آنها به مراکز بهداشتی که کارشناس تغذیه مستقر است، قرار گرفتند.
وی افزود: بهترین راه کنترل اضافه وزن و چاقی از طریق مداخلات صحیح تغذیه شامل مشاوره های تخصصی، رژیم درمانی و آموزش جامعه جهت بهبود سبک زندگی خانوار و اعضای آن است به همین منظور، ایستگاه های سلامت به مدت سه روز در دانشگاه فنی حرفه ای، دانشگاه فرهنگیان و حوزه علمیه از ۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت ماه برپا شدتا این گروههای فرهیخته جامعه که اغلب به دور از خانواده و محل زندگی خود هستند و احتمالاً دسترسی به مراکز بهداشت و دریافت خدمات رایگان ندارند نیز مورد بررسی تخصصی تغذیه قرار گیرند و درصورت موارد خاص به سطوح بالاتر راهنمایی شوند.
جودکیان افزود: ایستگاهها آنتروپومتری دانشجویان با استقبال بی نظیری انجام و مشاوره تغذیه توسط کارشناسان تغذیه ارائه شد و ۴۵۰ نفر از دانشجویان مورد ارزیابی و دیگر خدمات آموزشی از جمله نمای توده بدنی و فشارخون قرار گرفتند.
وی ادامه داد: همچنین مطالب آموزشی در قالب پمفلت، تراکت و کتابچه با موضوع بیماری های مرتبط با چاقی به صورت رایگان در اختیار دانشجویان قرار گرفت و در پایان مسابقاتی در قالب سوالات با موضوع تغذیه صحیح برگزار شد و به قید قرعه جوایزی تقدیم شد.