به گزارش ایرنا، در این طرح مدیران بخش های مختلف مدیریت شهری کرج به همراه اصحاب رسانه به بررسی وضعیت پروژه ها پرداخته و مشکلات و کاستی ها مورد بررسی قرار می گیرد.
در نخستین روز از اجرای این طرح ابتدا پروژه پارک حاشیه رودخانه کرج مرسوم به پاکرود که به دنبال پاکسازی حریم این رودخانه از ساخت وسازها اجرایی شده و قرار است به تفرجگاهی عمومی برای مردم تبدیل شود، مورد بازدید قرار گرفت.
معاون فضای سبز سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرج در توضیح روند اجرایی این پروژه که اواخر سال گذشته اجرایی شد، گفت: طی سال های گذشته حاشیه رودخانه کرج به واسطه ساخت وسازهای بی رویه سیمای دیگری به خود گرفته بود که با آزاد سازی حریم این رودخانه ، اکنون فضا برای زیبا سازی و تفرج مردم در این مکان فراهم شده است.
حمید رضا محمد علیپور بیان داشت : همراهی و حمایت دستگاه قضایی موجب شد تا امروز شاهد روند دیگری در زیبا سازی فضای رودخانه کرج باشیم و تلاش ها براین است تا هر چه سریع تر این مکان عمومی برای تفرج مردم آماده شود.
معاون سازمان سیما ، منظر و فضای سبز شهرداری کرج ادامه داد: با برنامه ریزی صورت گرفته، آزاد سازی حدفاصل آبگیر بیلقان تا پل حامی در دستور کار شهرداری قرار گرفته است.
وی توضیح داد: برای اجرای این پروژه سازمان سیما، منظر مشاوری را برای مطالعه بستر رودخانه جهت جلوگیری از وقوع سیلاب بکارگرفته تا بازسازی مناسب از وقوع حوادث طبیعی احتمالی در این مسیر جلوگیری کند؛ در این پروژه قرار است، ۱۰ متر از هر طرف رودخانه ساحل سازی و برای استفاده عموم شهروندان آماده شود.
علیپور با اشاره به اینکه عملیات آزادسازی بستر رودخانه از بهمن سال گذشته آغاز شده، افزود: امیدواریم امسال بتوانیم مسیری به طول ۱.۵ کیلومتر از هر طرف رودخانه برای استفاده شهروندان مهیا
کنیم ؛ ایجاد مسیر پیادهروی، دوچرخه سواری، محل اسکان، گردشگری، تفریحی، تجاری و امثال در کنار برخی المانهای باهویت، بخشی از اقدامات شهرداری در این پروژه خواهد بود.
معاون سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج پیش بینی کرد؛ مرحله اول این پروژه به طول یک کیلومتر تا پایان تابستان امسال به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به اینکه با احتساب طراحی و زیرسازهای صورت گرفته،پارکرود کرج ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، گفت: اعتبار در نظرگرفته برای این پروژه هفت میلیارد تومان بوده که در صورت نیاز قابل افزایش است.
علیپور با تاکید بر اینکه این پروژه در تطابق با محیط زیست است، ادامه داد: شهرداری در بستر رودخانه هیچ دخل و تصرفی ندارد و پیاده روسازی در این محوطه با استفاده از مصالح طبیعی انجام میشود.
به گفته این مسوول فرایند نگهداری از درختان کهنسال این محدوده هم با تعیین حریمهای استاندارد و استفاده از سیستم آبیاری مدرن انجام میشود.
وی با بیان اینکه مشابه این پروژه تا کنون اجرایی نشده است ، افزود: با توجه به طول و مشخصات رودخانه کرج، اجرای چنین پروژهای در کل کشور منحصر به فرد است.
آماده سازی ۱۷ هکتار از پارک محیط بان کرج
پروژه دوم مورد بازدید مسوولان و اصحاب رسانه در کرج پارک ۲۴ هکتاری محیط بان در شرق این کلانشهر بود که رییس اداره فنی و طراحی سازمان سیما منظر شهرداری کرج در توضیح این پروژه بیان داشت :۱۷ هکتار از این پارک در مرحله نخست به عنوان اولین سافاری پارک ایران در حال بهره برداری است.
وی در ادامه با بیان اینکه در صدد هستیم تنوع جانوران در پارک محیط بان را در سال جاری افزایش دهیم، عنوان کرد: حدود هفت هکتار برای اسکان در قالب سوییتهای ۶۰ و ۷۰ متری نیز در نظر گرفته شده است.
علیرضا روستایی افزود: شرایط برای ورود شهروندان و استفاده از فضای پارک محیط بان فراهم شده است اما هنوز شناخته شده نیست؛ اعتبار این پروژه برای سال جاری حدود سه میلیارد تومان است و در صورت نیاز تزریق اعتبار نیز خواهیم داشت.
رییس اداره فنی و طراحی سازمان سیما ، منظر و فضای سبز شهرداری کرج با بیان اینکه کاربریهای متعددی برای پارک محیط بان دیده شده است، عنوان کرد: امکاناتی همچون قرنطینه حیوانات، سکوهای بازدید، کافه رستوران و غیره از جمله امکانات این پارک خواهد بود.
وی با بیان اینکه عمده کار پروژه پارک محیط بان در ۲ سال گذشته انجام شده است، تصریح کرد: امکانات رفاهی پروژه آماده بهره برداری است.
روستایی تصریح کرد: پارک محیط بان دارای پن سکوی بازدید از حیوانات، پل معلق و گونههای متعددی از حیوانات است؛ همچنین در صدد هستیم حیوانات موجود در پارک چمران را به این پارک منتقل کنیم.
آخرین وضعیت مجموعه حیات وحش پارک چمران کرج
مرکز نگهداری از حیات وحش پارک چمران کرج دیگر پروژه عمرانی و فرهنگی بود که مورد بازدید مدیران شهری و اصحاب رسانه قرار گرفت که شیردل نوری مدیر این مرکز اظهار داشت : وظیفه اصلی مجموعه حیات وحش پارک چمران درمان حیواناتی است که به دلایل مختلف از طبیعت جدا شدهاند.
وی گفت: در صورت تشخیص محیط زیست، حیوانات درمان شده در این مجموعه به خانه اصلی خود بازگردانده میشوند.
نوری با تاکید بر اینکه به دنبال انتقال خرس و شیرهای مرکز نگهداری از حیات وحش پارک چمران به پارک محیط بان هستیم، گفت: فضای نگهداری خرس و شیر در این مجموعه طراحی و بودجه آن مصوب شده است.
این مسوول تصریح کرد: طبق پیش های انجام شده، قبل از فصل سرما خرس و شیر از پارک چمران به این پارک انتقال داده میشوند.
نوری با اشاره به وضعیت نگهداری از حیوانات در پارک محیطبان بیان داشت: شهرداری تمام توان خود را برای حفظ و نگهداری استاندارد و اصولی این حیوانات به کار گرفته است.
وی با بیان اینکه طی چند سال اخیر نگاه مدیریت شهری به مرکز نگهداری از حیات وحش مثبت بوده است، خاطرنشان کرد: بر این اساس شهرداری در ساخت زیستگاهها، تهیه وسیله حمل و نقل مناسبت برای بازدید شهروندان از مجموعه پارک محیطبان و تهیه امکانات مناسب جانبی همکاری لازم را داشته است.
نوری گفت: با توجه به اینکه اتوبان همت از کنار پارک محیط بان عبور میکند این مجموعه یک پتانسیل گردشگری برای کشور محسوب می شود.
وی اظهار داشت: گونههای لاما و آلپاکا شترهای کمیاب آفریقای جنوبی، کل و بز، قوچ و بز، دو نژاد گوزن قرمز و زرد ایرانی، شترمرغ، گاومیش، پرنده های شکاری مانند سار، گپه، عقاب و گراز در این مجموعه نگهداری می شوند.
وی اظهار داشت: علاقه مندان برای بازدید از این مجموعه از ساعت ۹ صبح تا ۲۱ هر روز می توانند در این مجموعه حضور پیدا کنند.