شیراز- ایرنا- سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، با اشاره به اعتراف همگان مبنی بر اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی رانت و فساد گسترده به دنبال دارد گفت: دولت در انجام جراحی اقتصادی و قرار دادن کشور در مسیر شکوفایی شجاعانه عمل کرد.

به گزارش ایرنا، محسن ربانی زاده، روز شنبه در جلسه کمیسیون صنعت و رونق تولید اتاق بازرگانی فارس افزود: یک اقتصاد خوب، اقتصادی  است که بتواند در بازار تعادل ایجاد کند و کشور در شرایط موجود پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیازمند مدیریت به ویژه مدیریت بازار و ساماندهی است تا نتایج مد نظر محقق شود.
وی ادامه داد: برای شکوفا شدن اقتصاد کشور انجام این جراحی ضروری بود و برای عبور از سختی ها و مشکلات ناشی از این اقدام نیاز است که همگان کمک کنند تا با عبور از این شرایط سخت به دوران رشد، شکوفایی و پویایی اقتصاد برسیم.
او اظهار داشت: نکته حائز اهمیت در رسیدن به اقتصاد سالم و پویا، همکاری، همفکری و حرکت جمعی است و قطعا همراهی مردم در این مسیر روند رسیدن به نقطه مطلوب را شتاب خواهد بخشید.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: تا زمانی که اقتصاد دولتی باشد توسعه به معنای واقعی ایجاد نخواهد شد و لذا باید تا جایی که امکان دارد از میزان دخالت و نقش آفرینی دولت ها در اقتصاد کاست.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس هم گفت:از اردیبهشت سال ۹۷ که ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح شد اتاق بازرگانی فارس مکاتباتی با مسئولان استان و کشور داشت و راهکارهایی برای کاهش آسیب به اقشار جامعه ارایه کرد اما اراده کشور بر انجام آن بود و حاصل آن ایجاد رانت، فساد، خارج شدن منابع از کشور و تحمیل فشار به اقشار آسیب پذیر شد.

جمال رازقی با اشاره به استقبال و حمایت بخش خصوصی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی افزود: اقدام دولت در حوزه اقتصاد کشور و حذف ارز ترجیهی از خواسته های بخش خصوصی بوده و از آن استقبال می‌کنیم اما با وجود افزایش تمام نهاده های تولید، می بینیم که اغلب کالای تولیدی با همان قیمت قبلی به بازار عرضه می شود.

وی ادامه داد:با توجه به افزایش قیمت نهاده ها، انرژی، حمل و نقل، مالیات و حقوق و دستمزد، معلوم نیست که واحدهای تا کی می‌توانند فشارهای ناشی از این افزایش قیمت ها را تحمل کنند.

وی، با بیان اینکه افزایش قیمت نهاده‌های تولید به ویژه در حوزه صنعت غذایی واحدها را دچار مشکل کرده افزود: واحدهای صنعت غذا نهاده‌های تولید را گران تهیه می‌کنند اما کالاهای تولیدی را با قیمت شهریور سال گذشته به بازار عرضه می‌کنند که این عدم تعادل واحدها را با مشکل مواجه کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس بیان کرد: واحدهای تولیدی ما مجبور به افزایش قیمت کالا هستند در غیر این صورت رو به تعطیلی خواهند رفت.