تهران - ایرنا - دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در گامی جدید اقدام به امضای چند تفاهم نامه برای همکاری در حوزه‌های آموزشی، فرهنگی و پژوهشی کردند، راهکاری که یک ظرفیت غنی برای کمک به تحکیم ارتباطات مردمی میان دو کشور همسایه اسلامی قلمداد می‌شود. 

به گزارش روز شنبه ایرنا، در راستای گسترش همکاری‌های دانشگاهی بین ایران و پاکستان دکتر «عبداله متعمدی» رئیس دانشگاه علامه طباطبایی به دعوت کمیته دائمی همکاری‌های علمی و فناوری کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با نام اختصاری کامستک (COMSTECH) به پاکستان سفر کرد و در طول چند تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه‌های دو کشور امضا شد. 

در این نشست‌های مسوولان ارشد دانشگاهی و آموزشی پاکستان، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی و همچنین خانم دکتر «حمانه کریمی کیا» مسوول دیپلماسی عمومی و وابسته رسانه‌ای سفارت ایران در پاکستان حضور یافتند. 

در همین راستا طی بازدید دکتر متعمدی از آکادمی علوم پاکستان در شهر اسلام‌آباد یک یادداشت تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه قائداعظم از سوی روسای دو دانشگاه امضا شد. 

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص ظرفیت‌های این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی و اجتماعی در ایران و غرب آسیا توظیحاتی به طرف پاکستانی ارائه داد. 

 «محمدعلی شاه» رئیس دانشگاه قائداعظم پاکستان نیز ضمن برشمردن پتانسیل‌های این دانشگاه و چندین دانشکده آن ابراز تمایل خود برای توسعه همکاری‌ها با دانشگاه‌های ایران از جمله علامه طباطبایی اعلام و پیشنهاد اجرای برنامه تبادل استاد و دانشجو بین ۲ دانشگاه در آینده نزدیک را مطرح کرد. 

امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه نیروی دریایی پاکستان
رئیس دانشگاه علامه طبابایی پس از بازدید از آکادمی علوم پاکستان با حضور در دانشگاه بحریه وابسته به نیروی دریایی پاکستان با «شوکت کلیم» رئیس این دانشگاه دیدار کرد. 

دکتر معتمدی گفت: دانشگاه علامه طباطبایی با ۱۳۵۰۰ دانشجو، ۵۵۰ عضو هیات علمی، ۱۱ دانشکده و چندین پژوهشکده ظرفیت فراوانی برای گسترش همکاری‌های بین المللی دارد و هم اکنون نیز با ۷۰ مراکز عالی آموزشی و دانشگاهی در کشورهای مختلف دنیا در ارتباط و همکاری‌های علمی دارد. 

شوکت سلیم نیز ضمن معرفی دانشگاه بحریه پاکستان اظهار داشت: این دانشگاه با ۱۹ هزار دانشجو و ۱۵۰۰ مدرس ظرفیت‌های فراوانی برای انجام همکاری‌های بین المللی دارد و با چندین کشور همکاری علمی آموزشی و پژوهشی را انجام می‌دهد. 

همچنین در نشستی با اساتید و روسای دانشکده‌های دانشگاه بحریه زمینه‌های همکاری‌های علمی، فرهنگی، پژوهشی و فن آوری بین المللی بین دانشگاه‌های ایران و پاکستان مورد بررسی قرار گرفت و طرفین بر انجام پروژه‌های مشترک تحقیقاتی، برنامه‌های تبادل استاد و دانشجو و برگزاری رویدادها و سمینارهای مشترک توافق کردند. 

در پایان دانشگاه علامه طباطبایی با ۲ دانشگاه بزرگ پاکستان قائداعظم و بحریه یادداشت‌های جداگانه تفاهم همکاری در خصوص همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و فن آوری امضا کردند. 

طرفین توافق کردند در خصوص پژوهش‌های مشترک و انجام همکاری‌های علومی و تحقیقاتی در زمینه علوم انسانی اسلامی با یکدیگر همکاری و ابراز امیدواری کردند با گسترش همکاری‌های دانشگاهی و علمی و فرهنگی به افزایش ارتباطات مردمی بین ۲ همسایه اسلامی ایران و پاکستان کمک شود. 

روز پنجشنبه گذشته نیز در اسلام‌آباد دانشگاه علامه طباطبایی جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه بین المللی رفاه در پاکستان با هدف توسعه ارتباطات علمی و تبادل تجربیات فی مابین یادداشت تفاهم همکاری امضا کردند.