به گزارش خبرنگار ایرنا، علیمحمد زنگانه عصر شنبه در جلسه شورای اداری این استان اظهارداشت: هماهنگی در شورای تامین و برنامهریزی، برنامههای ستاد تظیم بازار، ایجاد قرارگاه شهید امانی و ساز و کار مدیریتی همافزا و منسجم باعث خنثیسازی توطئههای دشمنان شده است.
وی بیان کرد: مدیران و رسانهها و اقشار و گروههای مختلف باید با برنامهریزی در خصوص اقناع سازی، ناامیدی و یاس را از قلوب مردم بزدائیند.
وی با اشاره به بیانات رهبری مبنی بر قرار داشتن نظام جمهوری اسلامی در دفاع مطهر خاطرنشان کرد: در تهاجمهای فرهنگی و اقتصادی دشمن خبیث علیه ملت مظلوم ایران، غفلت زیادی صورت گرفته، بطوری که اگر این غفلتها نبود، دچار شبیخون فرهنگی و موارد از این دست نمیشدیم.
استاندار گلستان گفت: در دهه اخیر به خصوص در حوزه اقتصادی رهبر معظم انقلاب نامگذاریهای متعددی داشتند که هر یک از آن نامها در واقع یک تکلیف و وظیفه قانونی بود، اما از آن هم غفلت کردیم.
زنگانه ادامه داد: اکنون رییس جمهور و دولت مردمی، مساله یارانهها را در بودجه سال ۱۴۰۱ تبدیل به قانون کردند، اما تا ۲ هفته گذشته جبهه خودی جریان رسانهای ایجاد کرده تا این قانون و تکلیف اجرا نشود.
وی افزود: البته دولت به سمت اجرای یک تکلیف قانونی رفت، بطوری که اجرای شجاعانه و فارغ از محاسبات عادی، قابل تحسین است.
وی تصریح کرد: نحوه اجرا و اعلام این موضوع خاص، مدیران را در یک تعارض قرار داده، اما لازم است بدانید اگر زود اعلام میشد، افراد فرصتطلب و خائن دست به احتکار میزدند.
استاندار گلستان تاکید کرد: در یک نگاه واقعبینانه دولت و رییس جمهور در مظلومیت کامل آن را انجام دادند.
زنگانه اضافه کرد: بدون شک این کار میتواند با چالش، مشکلات، نواقص و کمبودهایی مواجه باشد که با رصد، پایش، بازخورد و اصلاح میتوان این مسایل را برطرف کرد.
وی بیان کرد: در گلستان تا این لحظه، علیرغم همه انحرافات و نقاط چرکین موجود، با رصد و پایش، اوضاع مدیریت شد.
وی با بیان این که شاید هنوز برخی شبهات در این مسیر وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: کارها باید به سمت و سوی مطلوب شدن حرکت کند و بیش از گذشته نیاز به اقناسازی بیشتر داریم.
استاندار گلستان گفت: برای اقناسازی باید با حلقههای میانی جلسات توجیهی برگزار کنیم و در شهرستانها فرمانداران کار تبئینی کنند و با حرکت در فضای مجازی و رسانهای، بیشتر این کار را برای مردم توضیح دهیم.
زنگانه افزود: مردم باید بدانند میزان مصرف دهکهای دهم در کالاهایی همچون گوشت گوسفند، گوساله، شیرخام، مرغ، روغن، ماکارونی به همراه تخممرغ و نان به نسبت دهک اول به ترتیب ۲۵.۶، ۷.۵، ۳، ۲.۷، ۲، ۱.۸ و ۱.۵ برابر بیشتر است.
وی اضافه کرد: مردم باید بدانند تا کی باید ارز ارزان قیمت باشد، زیرا این ارز زمینهساز رانت و فساد است و حال زمانی رسیده که اقتصاد درونزا داشته باشیم.
وی تصریح کرد: مردم باید بدانند با اختصاص یارانه چهار قلم کالا، نه تنها قدرت خریدشان کم نشده، بلکه افزایش هم داشته و مبلغی هم در حسابشان خواهد بود.
استاندار گلستان گفت: مردم با دیدن مقطع کنونی، نگران هستند که نیاز است همه در زمینه اقناسازی، اطلاعرسانی و توجهدادن عالمانه و آگاهانه، مردم را به صبر و شکیبایی دعوت کنند و بدانند تا مشخص شدن کالابرگهای الکترونیکی این یارانه ادامه خواهد داشت.
زنگانه به مدیران تاکید کرد که اولویت اول آنان اقناسازی همکاران و پرسنل زیرمجموعه خود و خانوادههایشان و اولویت دوم پیگیری مصوبات سفر رییس جمهوری به گلستان است.
مدیرکل اطلاعات گلستان گفت: با توجه به این که در گام دوم انقلاب قرار داریم، رهبر معظم انقلاب در بیانیه مرتبط به همین موضوع، مدیریت جهادی را تبیین و به اصل ما میتوانیم اشاره کردند.
حسامی در این جلسه اظهارداشت: این کار جهادی دولت در سنگین کردن کفه عدالت عمومی در جهت گام دوم انقلاب است.
وی تاکید کرد: اقناع سازی جامعه در این کار جهادی، تاثیرگذاری بسیاری دارد و باید حقایق را با منطق قوی برای خنثی کردن توطئه دشمن مطرح کنیم.
وی افزود: همه باید با توجه به نقش و سهم خود در جامعه، در اقناسازی مشارکت داشته باشیم و بدانید اگر ما روایتگری نکنیم، دشمن روایت خواهد کرد و باید برای مقابله با این مساله، همدلی و همافزایی خوبی داشته باشیم.
مدیرکل اطلاعات گلستان گفت: این استان بیمسالهترین استان کشور در مسایل اخیر بوده و اگر امروز شاهد امنیت هستیم، بخش عمده آن، مصداق واقعی جهاد تبیین است.
حسامی تصریح کرد: امنیت موجود در استان، نشان از ولایتمداری و بصیرت مردم گلستان دارد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان گفت: ما امروز نه تنها در موقعیت شِعبابیطالب قرار نداریم، بلکه در دوران بَدر و خِیبَر هستیم.
سیدعلی مهاجر افزود: دشمنان منتظر فرصت هستند تا نقشههای خود را عملی کنند اما امید داریم با درایت شما که تاکنون اتفاقی نیفتاده، مسالهای رخ ندهد.
وی یادآور شد: در این مسیر دستگاههای خدمترسان همچون بانکها باید در خصوص وصول مطالبات همکاری داشته باشند و ادارات دیگر هم در حوزه پدافند غیرعامل و سایبری ذخیرههای خود را مراقبت کنند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان گفت: یکی از شعارهای دولت سیزدهم، بحث عدالت محوری و نقطه مقابل آن فسادستیزی است.
سیدمحمد دهنوی بیان کرد: نمیشود دنبال عدالت بدون فسادستیزی باشیم و همگان امروز می دانند که ارز ۴۲ هزار ریالی، مبنا، پایه و ساختار اصلی فسادانگیزی در کشور شد.
وی تصریح کرد: چالش جدی که از گذشته به ارث رسیده، تامین ارز برای تامین کالای اساسی است، اما این دولت بنا ندارد یارانه را حذف کند، بلکه میخواهد محل، نوع و میزان پرداخت آن تغییر دهد.
وی افزود: محل تامین، تولید، عرضه و مصرف چهار زنجیره اقتصادی در تامین کالاهای اساسی هستند که دولت بنا دارد زنجیره تولید و عرضه را حذف و یارانه را از تامین مستقیم به سمت مصرف برساند که با این کار دولت در واقع به توان قدرت خرید مردم کمک میکند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان گفت: ما در استان مشکلی در تامین کالای اساسی همچون مرغ، تخممرغ، نهادههای دامی و روغن نداریم، اما شاید در نظام توزیع مشکلاتی پیش بیاید که با درایت، برنامهریزی و مدیریت آن را حل خواهیم کرد.
دهنوی ادامه داد: در این حوزه و حتی گران نشدن بنزین، دارو و به ویژه نان، نقش مدیران در اطمینان دادن به مردم و نیز سربازان دولت سیزدهم بسیار مهم است.
وی یادآور شد: این جراحی اقتصادی باید قبل از این دولت رخ میداد و اما کسی جرات نداشت، اما رییس جمهور با شجاعت تمام، اقتصاد را در حالی که خیلیها خیانت کردند از لبه پرتگاه نجات داد.
وی افزود: در حوزه آرد و نان که آیندهاش به گندم امروز گره خورده و با توجه به شرایط جنگ روسیه و اوکراین در منطقه، نیاز است، همه برای خرید این محصول کمک کنند.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: با توجه به بحث یارانهها و مشکلاتی که در خریدها ایجاد شد، نیاز به درست شدن فرهنگ داریم تا مشکلات درست شود.
آیتالله سیدعبدالهادی حسینیشاهرودی افزود: از آنجایی که نمایندگان در شعارهای انتخابی به مساله ارز ترجیحی توجه داشتند، حالا نیز مطالب خود را عملی کنند تا بخشی از مشکلات مردمبرطرف شود.
وی بیان کرد: در خصوص یارانههای پرداخت شده و مسائل مربوطه نیاز است ائمه جمعه و جماعات در بین مردم آگاهسازی کنند.
وی خاطرنشان کرد: کسانی که تا دیروز دنبال ارز ترجیحی بودند و امروز دستشان از رسیدن به آن کوتاه شده، دنبال کارهای دیگر هستند که نیاز است حداقل در استان و حتی در کشور، کمیتههای اختصاصی اقتصادی تشکیل شود.
۲ نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی (غلامرضا منتظری و رمضانعلی سنگدوینی) در این جلسه نیز بر اقناع افکار عمومی تاکید کردند.