اسفندیار خزایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دراین زمینه ارائه کمک های کارشناسی و همچنین آموزش های لازم در زمینه نحوه و چگونگی کشت گیاهان دارویی از جمله خدمات و حمایت های بخش مرتع به سرمایه گذاران این حوزه است.
وی اظهار داشت: کشت گیاهان دارویی در ۲ بخش مستثنیات و اراضی کشاورزی و مراتع قابل اجرا و انجام است ضمن اینکه مرتعداران در صورت اقدام برای کشت گیاهان دارویی باید تعداد دام های خود را کاهش دهند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: این استان از بین نواحی پنج گانه کشور در ۲ ناحیه رویشی قرار گرفته به نحوی که بخش جنوبی استان در ناحیه رویشی زاگرسی و قسمت شمالی نیز در ناحیه رویشی ایرانی تورانی قرار دارد.
خزایی با اشاره به اینکه بیش از یک هزار و ۶۰۰ گونه گیاهی در استان همدان رویش دارد که حدود ۳۰۰ گونه آن دارویی است، افزود: از بین تیپ های گیاهان دارویی و صنعتی در مراتع این استان می توان به آویشن الوند، موسیر، لاله واژگون اشاره کرد.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، گیاهانی علفی نظیر تره گیاهی در بخش آیش کشاورزی و مراتع رویش دارند و اداره کل منابع طبیعی نیز مخالفتی برای برداشت این گونه های گیاهی ندارد.
خزایی اظهار داشت: طیفی از گیاهان نظیر «موسیر» در بخش کشاورزی و مراتع وجود دارند و کاشت و برداشت آنها منوط به بازدید کارشناسان منابع طبیعی از اراضی زیر کشت و ارائه مجوز حمل هنگام برداشت محصول است.
وی با تاکید بر اینکه بخشی از گیاهان نظیر لاله واژگون در رسته گیاهان ممنوعه قرار دارند، افزود: برخی به خاطر زیبایی این گونه گیاهی اقدام به کندن ریشه و پیازچه و کاشتن آن در محل دیگری می کنند که این اقدام خلاف مقررات است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار داشت: از نظر سرزمینی، گونه های موجود در مرتع به عنوان ذخایر ژنتیکی محسوب شده که بخشی از آنها بومه منطقه محسوب شده و در بخش کشاورزی کشت و ارائه می شود.
مساحت اراضی ملی استان همدان افزون بر ۸۲۲ هزار هکتار است که از این سطح بیش از ۶۵۰ هزار هکتار آن دارای پوشش گیاهی مرتعی بوده همچنین بیش از یک هزار و ۶۵۰ گونه گیاهی در این سطح ۶۵۰ هزار هکتاری پراکنده اند که از این تعداد با توجه به مطالعات انجام شده تاکنون بیش از ۳۱۵ گونه به عنوان گیاهان دارویی صنعتی و خوراکی شناخته شده است.