به گزارش خبرنگار ایرنا، مسوولان گنبدکاووس روز یکشنبه در نشست با ابوالفضل باقریفرد معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفتند: با وجود وعدههای چند دههای مسوولان وزارت بهداشت مبنی بر راهاندازی دانشکده علوم پزشکی دراین شهرستان هنوز این مطالبه به حق مردم، اجرا نشده است.
فرماندار گنبدکاووس دراین نشست گفت: این شهرستان ظرفیتهای متنوع گردشگری، کشاورزی و اقتصادی (مرز، بازارچه مرزی و گمرک) دارد که مردم شیعه و اهل سنت آن از اقوام مختلف با وحدت و همدلی زندگی میکنند.
مهدی دهرویه افزود: گنبدکاووس با همه این ظرفیتها مشکلات زیرساختی در حوزههای مختلف مانند آب آشامیدنی و کشاورزی، فاضلاب شهری، جادههای ارتباطی، کمبود و قدمت بالای فضاهای بهداشت و درمان و نیروی متخصص پزشکی دارد که رفع آن به توجه و اهتمام ویژه مسوولان ملی و استانی نیاز دارد.
وی بابیان اینکه کمبودها و مشکلات زیرساختی گنبدکاووس به خصوص در حوزه بهداشت و درمان شایسته مردم این شهرستان نیست، اضافه کرد: گنبدکاووس در حوزه بهداشت و درمان علاوه بر جمعیت ۴۰۰ هزار نفری خود به مردمان دیگر شهرهای واقع درشرق گلستان با جمعیت تقریبی ۶۰۰ هزار نفر خدمات میدهد.
دهرویه ادامه داد: آموزشی شدن چهار بیمارستان دولتی گنبدکاووس و در ادامه راهاندازی دانشکده پزشکی در آن، مطالبه قدیمی است که تحقق آن کمک زیادی به رفع مشکلات حوزه بهداشت و درمان این شهرستان مرزی میکند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس هم دراین نشست گفت: این شهرستان با سه نقطه شهری، ۱۷۰ روستا و ۴۱۱ هزار جمعیت، چهار بیمارستان دولتی با ۵۰۱ تخت، ۲ بیمارستان خصوصی با قدمت بالا و ظرفیت ۱۱۱ تخت و یک بیمارستان تامین اجتماعی با ۱۲۵ تخت دارد.
فرهاد بدیعی افزود: گنبدکاووس ۲۸ مرکز خدمات جامع سلامت، ۱۱۲ خانه بهداشت، ۱۱ پایگاه اورژانس، ۲۷۴ پزشک عمومی، ۱۹۰ پزشک متخصص، ۱۶ پزشک فوق تخصص، ۱۲۲ دندانپزشک و ۶۲ نفر داروساز، ۲۵ اتاق عمل و ۶۰ تخت "آی سی یو" دارد که از این تعداد پزشک ۱۱۷ نفر آنها دارای "بورد تخصصی" بوده و شرایط تدریس رشتههای پزشکی را دارند.
وی اضافه کرد: ظرفیتهای اشاره شده و همچنین وجود نیکوکاران ساعی در گنبدکاووس نشان میدهد این شهرستان و چهار بیمارستان دولتی آن از شرایط لازم برای آموزشی شدن به عنوان مطالبه عمومی مردم برخوردارند.
امام جمعه گنبدکاووس هم در این نشست گفت: بسیاری از شهرستانهای همطراز این شهرستان و حتی شهرهای کوچکتر دارای بیمارستانهای آموزشی و دانشکده یا دانشگاه علوم پزشکی هستند اما گنبدکاووس و شرق گلستان با مجموع جمعیت یک میلیون نفری که از برخی استانهای کشور نیز بیشتر است، از داشتن این امکانات، برخوردار نیست.
حجت الاسلام محمود ترابی افزود: وعدههایی که در گذشته مسوولان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی گلستان برای آموزشی کردن بیمارستانهای گنبدکاووس و راهاندازی دانشکده علوم پزشکی به مردم این شهرستان دادند عملی نشد و موجبات بدبینی و بی اعتمادی مردم را فراهم کرده است.
وی اضافه کرد: با روی کارآمدن دولت انقلابی و جهادی آیت الله رییسی، امیدها در مردم گنبدکاووس برای تحقق مطالبه آنها زنده شده و آنها خواستار رعایت عدالت در توزیع امکانات آموزشی و زیرساختی درحوزه بهداشت و درمان و دیگر بخشها متناسب با وسعت و جمعیت شهرستان هستند.
امام جمعه اهل سنت گنبدکاووس نیز با تبریک هفته سلامت، گفت: از مطالبات دیرینه مردم شیعه و اهل سنت این شهرستان که هم اکنون در کمال وحدت و برادری و صفا و صمیمت زندگی میکنند، آموزشی کردن بیمارستانها و راه اندازی دانشکده پزشکی برابر دستورالعملها و قوانین موجود است.
آخوند عبدالباسط نوریزاد افزود: گنبدکاووس جوانان با استعداد زیادی دارد که علاقمند به تحصیل در رشتههای پزشکی هستند و اکنون از دولت جناب رییسی و ورزات بهداشت درخواست دارند، به مطالبه چند دههای آنها جامه عمل بپوشانند تا اعتماد مردم منطقه به دولت و نظام بیشتر شود.
رییس سازمان نظام پزشکی گنبدکاووس نیز دراین نشست گفت: موضوع آموزشی شدن بیمارستانهای دولتی گنبدکاووس از سال ۱۳۷۰ و همزمان با آغاز بکار دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان مطرح بود اما به دلائل مختلفی مسوولان استان و کشور از انجام این کار سرباز میزدند.
سلیمان علاقی افزود: گنبدکاووس تمام زیرساختهای لازم را برای آموزشی شدن بیمارستانها و راه اندازی دانشکده علوم پزشکی مانند ساختمان آموزشی، خوابگاه، استادان مجرب و نیکوکاران دارد و هزار و ۵۰ عضو نظام پزشکی این شهرستان آمادگی برای همکاری با شبکه بهداشت و درمان را در مباحث آموزشی دارند.
همچنین نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با تبریک هفته سلامت و قدردانی از تلاشهای کادر بهداشت و درمان کشور، استان و شهرستان به سبب اقدامات بهداشتی، مراقبتی و درمانی مقابله با کووید ۱۹ گفت: گنبدکاووس بهعنوان شهرستان محوری شرق گلستان از علی آباکتول تا مراوهتپه درحوزه درمان به جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر خدمات میدهد.
امانقلیچ شادمهر افزود: تصویب منطقه آزاد تجاری اینچه برون و همسایگی با کشورهای آسیای میانه فرصت خوبی برای گنبدکاووس و استان گلستان برای توریسم درمانی فراهم کرده که با آموزشی شدن بیمارستانهای این شهرستان تحقق آن دور از انتظار نیست.
وی اضافه کرد: هم اکنون افزون بر ۳۰۰ نفر از جوانان گنبدی در خارج کشور مشغول تحصیل رشتههای پزشکی هستند در صورتی که شرایط تحصیل آنها در زادگاهشان فراهم شود از خروج ارز جلوگیری شده و حتی برای کشور ارزآوری میشد.
شادمهر ادامه داد: مردم گنبدکاووس خواستار رعایت عدالت و پرهیز از تبعیض در توزیع امکانات و اعتبارات هستند و آموزشی شدن بیمارستانها و اندازی دانشکده پزشکی کمترین مطالبه آنها است که امیدواریم دولت دکتر رییسی و مسوولان آن به این مطالبه چند دههای مردم این شهرستان پاسخ دهند.
رییس مجمع خیرین سلامت گلستان نیز در این نشست با گلایه از برخی بدقولیها و بدعهدیهای مسوولان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی برای تجهیز مرکز جامع غربالگری سرطان در گنبدکاووس گفت: مسوولان قول داده بودند پس از تکمیل ساختمان این مرکز در اسرع وقت نسبت به تجهیز آن اقدام نمایند اما چنین نشد.
محمد شهرکی افزود: قرار بود ابتدا ساختمانی با زیربنای ۷۰۰ مترمربع برای مرکز غربالگری سرطان در بیمارستان پیامبر اعظم (ص) بسازم اما با تصمیم مسوولان و آینده نگری زیربنای آن را به هزار و ۴۰۰ مترمربع در ۲ طبقه افزایش دادم و اکنون مراحل پایانی کار است.
وی اضافه کرد: تاخیر در تکمیل ساختمان به خاطر کم کاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان در تهیه برخی نقشههای داخلی آن است و یکسال است که اجازه نصب نمای ساختمان را ندادند.
شهرکی از آمادگی خود برای تکمیل ساختمان مرکز جامع غربالگری سرطان خبر داد و گفت: ابتدا باید مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گلستان به تعهدات خود عمل کنند که امیدواریم در دولت مردمی جناب رییسی این امر محقق شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم در این نشست با اذعان به کم توجهی مسوولان ادوار دانشگاه علوم پزشکی استان برای آموزشی کردن بیمارستانهای دولتی و راهاندازی دانشکده پزشکی در گنبدکاووس تصریح کرد: هر چهار بیمارستان این شهرستان مرزی که مرکزیتی برای بیماران ارجاعی شرق گلستان هستند، قابلیت آموزشی شدن را دارند و این حق مردم گنبد است.
سعید گل فیروزی گفت: براین اساس از اواسط فروردین امسال آموزشی شدن چهار بیمارستان شهید مطهری، شهدای ۱۲ دی، آیت الله طالقانی و پیامبر اعظم(ص) گنبدکاووس آغاز و انشاالله از مهرماه امسالی بخشی از دانشجویان و فراگیران دانشگاه علوم پزشکی گلستان برای گذراندن دورههای خود به این شهرستان خواهند آمد.
وی افزود: برای راه اندازی دانشکده علوم پزشکی در گنبدکاووس ابتدا باید مراحل آموزشی شدن آن سپری شود ضمن اینکه اجازه گرفتیم تا چهار بیمارستان اشاره شده این شهرستان در قالب اعتبارسنجی دیده شوند.
گل فیروزی اضافه کرد: در بحث راه اندازی مرکز جامع غربالگری سرطان گنبدکاووس که ساختمان آن توسط محمد شهرکی نیکوکار این شهرستان درحال ساخت است، قول میدهم تا به محض تکمیل شدن ساختمان، نسبت به تجهیز آن از سوی دانشگاه علوم پزشکی گلستان اقدام شود.
گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت دومین و با پنج هزار و ۷۲ کیلومتر مربع وسعت بزرگترین شهرستان استان گلستان است.