گنبدکاووس - ایرنا - معاون اسبدوانی فدراسیون سوارکاری گفت: جشنواره ملی زیبایی اسب اصیل ترکمن با توجه به کیفیت بالا و رضایت داوران خارجی مستعد برگزاری با سبک و سیاق بین المللی است.

به گزارش ایرنا، حکیم ایگدری روز یکشنبه در حاشیه برگزاری شانزدهمین جشنواره ملی زیبایی اسب اصیل ترکمن در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مسابقات زیبایی اسب در سال های اخیر رشد مطلوبی پیدا کرده و روستای صوفیان کلاله به عنوان پایه گذار آن در کشور مطرح است.

وی بیان کرد: این جشنواره به دنبال آن است که اسب های نژاد زیبا، خوب و نجیب اسب اصیل ترکمن را با هدف شناخته شدن بیشتر معرفی کند.

ایگدری افزود: نژادهای اسب استان ها تفاوت هایی در کیفیت دارند به عنوان مثال خوزستان، کرمان و استان های جنوب کشور بیشتر به دنبال اسب های اصیل عرب هستند اما در استان های شمالی از جمله گلستان و خراسان شمالی اسب های اصیل ترکمن پرورش داده می شود.

وی اظهار داشت: اسب های ترکمن و عرب ۲ نژاد اصیل اسب ایران است که برگزاری جشنواره های مرتبط با این نژادها در کشور مورد استقبال قرار گرفته و تعداد جشنواره ها هم رو به افزایش است.

وی بیان کرد:صوفیان پس از شانزده دوره برگزاری مسابقات ملی زیبایی اسب اصیل ترکمن جایگاه ویژه ای داشته و همه تولیدکنندگان مایل به شرکت در این جشنواره برای عرضه تولیدات خود هستند.

دبیر شانزدهمین جشنواره ملی زیبایی اسب ترکمن روستای صوفیان شهرستان کلاله هم گفت: در این جشنواره ۱۷۲ راس اسب از استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، مازندران، گیلان، تهران، البرز، فارس و اصفهان شرکت کردند.

 آنه‌محمد قلیچی افزود: مالکین اسب اصیل ترکمن از نقاط مختلف کشور در این جشنواره شرکت کردند و قضاوت این دوره هم بر عهده داوری از کشور اسپانیا است.

به گزارش ایرنا، صنعت پرورش اسب ترکمن که در بین اهالی ساکن در استان گلستان از جمله مناطق گنبدکاووس، کلاله، مراوه‌تپه، آق‌قلا و بندرترکمن جایگاه ویژه‌ای دارد، زمانی می‌تواند در ایجاد درآمد برای پرورش دهنده و اشتغالزایی برای جوانان استان مفید باشد که مسوولان و متولیان زمینه صادرات و همچنین رونق بیشتر برنامه‌هایی مانند جشنواره زیبایی اسب ترکمن به میزبانی کلاله و برگزاری مسابقات منطقه‌ای و بین المللی را در رشته‌های مختلف سوارکاری فراهم کنند.

پانزدهمین دوره جشنواره ملی زیبایی اسب اصیل ترکمن سال گذشته با شرکت ۱۵۴ راس اسب از استان‌های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، مازندران، البرز، گیلان، زنجان، فارس، قزوین، اصفهان، تهران و گلستان به میزبانی روستای صوفیان شهرستان کلاله واقع در شرق گلستان برگزار شده بود.

حدود سه هزار سر اسب ترکمن در بیشتر نقاط گلستان از جمله گنبدکاووس، کلاله، گالیکش، مراوه‌تپه، آق‌قلا و بندرترکمن به سبک‌های "ایلخی‌داری، سنتی و صنعتی" پرورش داده می‌شود.

 اسب ترکمن با داشتن بدنی کشیده و لاغر، گونه‌ای زیبا از نژاد اسب‌ محسوب می‌شود که بیشتر در منطقه ترکمن صحرای استان گلستان زیست کرده و پرورش می‌یابد و صادرات آن برای حفظ نژاد به خارج از کشور ممنوع است.

از گذشته پرورش اسب نزد قوم ترکمن‌ ساکن گلستان رایج بود و امروز هم این استان در دنیا به پرورش مادیان مشهور است.

اسب ترکمن گونه‌ای از اسب‌های اصیل ایرانی است که پیشینه‌ای طولانی در زندگی ترکمن‌ها دارد و با توجه به ویژگی‌های خاص‌اش در تمام امور ورزشی پرطرفدار بوده و علاقمندان حاضر هستند مبالغ هنگفتی را برای داشتن این اسب پرداخت کنند.

به گزارش ایرنا، شهرستان کلاله واقع در شرق استان گلستان پنج واحد فعال پرورش اسب و همچنین ۵۵۰ راس اسب اصیل ترکمن با بیش از ۱۰۰ نفر بهره بردار دارد.