کرمانشاه - ایرنا - رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور با بیان اینکه باید دانش و علم به روز شرکت های دانش بنیان را در عرصه های مختلف کشاورزی بکار بگیریم گفت: نتایج تحقیق و ترویج مراکز علمی باید در مزارع و عرصه های کشاورزی دیده شود.

به گزارش ایرنا « علی اکبر مویدی» روز یکشنبه در جلسه هماهنگی کاروان های ترویج بهره وری که در سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه برگزار شد با اشاره به پتانسیل و  ظرفیت شرکت های دانش بنیان در کشاورزی افزود: باید ظرفیت های لازم در راستای توسعه شرکت های دانش بنیان ،کشاورزی قراردادی و جهش تولید در دیمزارها استفاده کنیم

مویدی در ادامه با تبیین شعار سال؛ علت توجه زیاد مقام معظم رهبری به بخش کشاورزی در آغاز را ظرفیت های کشور در این حوزه در بخش تولید دانش بنیان دانست.

وی یکی از اولویت های مهم وزارت جهاد کشاورزی را امر ترویج و بهره وری محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: وزارت جهاد کشاورزی امروز از مزرعه تا سفره غذای مردم ،در حال ارائه خدمات است و در این راستای بازار در کنار تولید باید با جدیت دیده شود.

مویدی بهره وری در بخش های مختلف کشاورزی و تولید پایدار را مهم اعلام کرد و بیان داشت: تولید به هر قیمت و با هر کیفیتی پذیرفتنی نیست و در تولیدات باید رعایت مسائل و  اصول محیط زیستی دیده شود.

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور در خصوص اهداف ایجاد کاروان های ترویج بهره وری کشاورزی در مزارع کشاورزان استان ها گفت: همه باید در کنار کشاورزان قرار بگیریم و ظرفیت های تحقیقاتی و ترویجی را بسیج کنیم تا بهره وری در عرصه کشاورزی بالا رفته و اقتدار غذایی در کشور پایدار شود.

سرپرست معاونت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این جلسه ضمن تاکید بر اهمیت آموزش و ترویج در توسعه کشورها گفت: فعالیت و اقدامات آموزش و ترویج ملموس نیست و دیده نمی شود و این مقوله مانند فعالیت های عمرانی نیست که قابل رصد باشد.

«محمد رضا عباسی» ایجاد هماهنگی بین تحقیق،ترویج و دانشگاه را مهم برشمرد و افزود: در بستر هماهنگی این سه رکن اساسی قادر به توسعه کشاورزی خواهیم بود.

کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه

به گزارش ایرنا، در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.

در این استان همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.

در کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می‌کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.