تهران- ایرنا- مجری طرح برق‌رسانی روستایی شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران در باره اقدام‌های برق‌رسانی به روستاهای کشور، گفت: بهسازی شبکه برق ۷ هزار روستای کشور تا پایان سال در قالب طرح بهارستان انجام می‌شود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از  پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، " فرهاد شبیهی"  با بیان اینکه پروژه برق‌رسانی به روستاها، بهسازی، توسعه شبکه‌های برق، رفع فرسودگی شبکه و برطرف کردن ضعف ولتاژ مناطق روستایی فرآیندی مستمر است، افزود: با توجه به اینکه طی سال‌های گذشته به این بخش توجه کمتری شده، از سال ۱۴۰۰ طرح جهادی بهسازی شبکه‌های برق روستایی موسوم به طرح بهارستان در صدر برنامه‌ها قرار گرفت و مقرر شد سالانه ۷۰۰۰ روستا به طور کامل بهسازی شده تا طی پنج سال با بهسازی ۲۸ هزار روستا، تمامی عقب‌ماندگی‌ها و اشکالات شبکه برق روستایی کشور مرتفع شود.

وی افزود: همچنین در صورت اخذ مجوزهای لازم در روستاها، سالانه ۲۵۰ روستا برق‌رسانی خواهد شد که از طرفی هر سال تامین برق ۱۰ هزار خانوار عشایر کوچ‌رو از طریق سامانه‌های قابل‌حمل برق خورشیدی در دست اقدام است.

مجری طرح برق‌رسانی روستایی شرکت توانیر خاطرنشان کرد: بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تولید، اشتغال و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تاکید دولت بر تدوین برنامه‌ها در این راستا، شرکت توانیر با تکیه بر توان علمی و تولیدی شرکت‌های بومی و دانش‌بنیان، خرید و تحویل سامانه‌های قابل‌حمل خورشیدی جهت تامین برق عشایر را در نیمه اول سال ۱۴۰۱ در اولویت قرار داده و به این ترتیب تحویل ۳۰۰۰ سامانه از تولیدکنندگان داخلی به عشایر تا هفته دولت سال جاری انجام خواهد شد.

بهسازی و توسعه شبکه‌های برق روستایی (طرح بهارستان)

وی اضافه کرد: شرکت توانیر برای تداوم خدمت‌رسانی به روستاهای برقرار شده، طرح بهارستان را با هدف ایجاد پایداری برق و کاهش تلفات و خاموشی در شبکه‌های برق ۷۰۰۰ روستا آغاز کرد که جابه‌جایی پایه‌های برق از معابر روستایی و تعویض پایه‌های فرسوده، رفع افت ولتاژ و احداث و اصلاح روشنایی از اهداف این طرح بود.

شبیهی ادامه داد: این شرکت توانست با این رویکرد در پایان سال ۱۴۰۰، مشکلات برق ۷۵۰۰ روستا در سراسر کشور را به طور کامل مرتفع کند که به این ترتیب در طرح بهارستان بیش از اهداف تعیین شده در ابتدای سال اقدام شد.

برق‌رسانی به روستاهای فاقد برق

مجری طرح برق‌رسانی روستایی شرکت توانیر در خصوص نحوه شناسایی و برق‌رسانی به روستاهای فاقد برق، اظهار کرد: شرایط روستاها از جمله دارابودن کد آبادی، تعداد سکنه بیش از ۱۰ خانوار یا زیر ۱۰ خانوار زیر شبکه، نوع سکونت دائمی یا فصلی، دارا بودن مجوزات قانونی از مراجع ذی‌ربط، دارا بودن جاده دسترسی و ... بررسی و پس از آن روستاهای واجد شرایط به شرکت‌های توزیع نیروی برق در سراسر کشور جهت برق‌رسانی ابلاغ می‌شود که در همین زمینه با برق‌رسانی به ۲۵۰ روستای هدف در سال ۱۴۰۰، تعداد ۳۷۳۰ خانوار از طریق احداث ۶۶۰ کیلومتر شبکه و نصب ۳۲۰ دستگاه ترانسفورماتور، از نعمت برق برخوردار شدند.

تامین برق عشایر

شبیهی در ادامه در خصوص تامین برق عشایر نیز گفت: در همین راستا با هدف تامین برق نیازهای ابتدایی عشایر همچون روشنایی و شارژ لوازم الکترونیکی مانند تلفن همراه، رادیو، چراغ‌قوه و ... سامانه‌های قابل‌حمل خورشیدی به خانوارهای عشایر کوچ‌رو که در سکونتگاه‌های ییلاق و قشلاق فاقد برق هستند، تحویل شده که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و هماهنگی با سازمان امور عشایر ایران، سامانه‌های مذکور به تعداد ۱۱ هزار خانوار عشایر واگذار شد.

مجری طرح برق‌رسانی روستایی شرکت توانیر یادآور شد: این سامانه‌ها توسط شرکت‌های بومی کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان طراحی و ساخته شده که نوعی استفاده از شرکت‌های تازه نفس در صنعت و در راستای عمل به فرامین مقام معظم رهبری در خصوص استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان است.