سارا فتح اله مدیر شرکت حوزه پلاسما هوپاد صنعت پلاسما در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود: دستگاه پلاسمای سرد فشار اتمسفری برای درمان انواع زخم ها شامل زخم های دیابتی، مزمن و بستر است و در سال ۱۳۹۳ در کشور ثبت اختراع شد. در این مدت مراحل تحقیقات سلولی، حیوانی و بالینی این محصول انجام شده است و تمام نتایج در ژورنال های نیچر چاپ شده و دو جایزه بین المللی دریافت کرده است.
وی ادامه داد: در اسفند سال ۹۹ بخش بالینی آن در پژوهشگاه علوم، غدد و متابولیسم طرح شده بود، توانستیم تاییدیه بالینی آن را بگیریم و برای گرفتن مجوز از اداره کل تجهیزات پزشکی به دلیل این که نمونه خارجی ندارد، اقدام کنیم.
این فناور جوان گفت: پلاسما یک علم شناخته شده است و دستگاه های آزمایشگاهی و تحقیقاتی آن وجود دارد و در خارج از ایران هم شرکت هایی در این زمینه فعالیت می کنند. البته هنوز کسی موفق به دریافت مجوز بالینی نشده است که بخواهند وارد بازار کنند. ما بدلیل این که جلوتر از آنها هستیم و توانستیم مراحل بالینی آن را انجام دهیم.
فتح اله با بیان این که بدنبال تاییدیه استاندار هم هستیم، گفت: این محصول وارد درخت واژه کالای اداره کل تجهیزات پزشکی شد و پروسه گرفتن مجوز هم در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل این که تاییدیه بالینی گرفتیم می توانیم این دستگاه را در کلینیک های خصوصی به فروش برسانیم.
مدیر این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: این شرکت در پارک و علم فناوری دانشگاه آزاد واحد قلهک مستقر است و از چند روز قبل هم مجوز و تاییدیه دانش بنیانی تولیدی نوع ۲ آن را اخذ کردیم که از سال ۹۷ ثبت شده بود.
فتح اله درباره چالشهای موجود برای فعالیتهای دانش بنیان در کشور گفت: در حال حاضر مراحل تایید و ثبت محصولات و اختراعات شرکتهای دانش بنیان نیازمند زمان است و بر اساس مقررات پیش نمیرود، این موضوع باعث دل سردی محققان و پژوهشگران از انجام فعالیت های تحقیقاتی شده است.
وی با انتقاد از نبود قوانین صریح برای تبدیل شرکتها به یک شرکت دانش بنیان افزود: این شرکت جزو شرکتهای پلتفرم بوده و در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دفتر دارد.
این پژوهشگر همچنین گفت: افرادی که مانند ما کار پژوهشی انجام دادیم و هنوز با دانشگاه در ارتباط هستیم، اساتید علاقمند هستند که ما را به صورت هیات علمی یا روش های دیگر جذب دانشگاه کنند اما این جذب با مسایل و مشکلاتی روبرو است در واقع خیلی کار راحتی نیست که دانشکده یا دانشگاه با درخواستی که اعلام می کند و فردی را تایید می کند این اتفاق بیفتد.
فتح اله یادآور شد: اعضای هیات علمی هیچ زمان بازنشسته نمی شوند که ظرفیتی برای افراد جوان تر خالی شود.