شیراز-ایرنا-جشنواره گلستان‌خوانی کودک و نوجوان خوان نعمت با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد و در این جشنواره از ۳۰ کودک و نوجوان تقدیر شد.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در آیین پایانی این جشنواره که یکشنبه همزمان با روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی برگزار شد ، زبان را یکی از مهمترین شاخص‌های هویتی هر ملت و عنصر وحدت‌بخش توصیف و خاطرنشان کرد: بی توجهی به این شاخصه مهم در عرصه سیاستگذاری‌های آموزشی و فرهنگی عواقب تلخی را در پی خواهد داشت.
غلامرضا خوش‌اقبال ادامه داد: امروز زبان فارسی جزء کامل‌ترین زبان‌های دنیا به شمار می رود که حفظ و ادامه حیات خود را طی هزاره گذشته مدیون بزرگانی همچون فردوسی و بیهقی و سعدی است. 
وی توجه به آموزه‌ها و آثار این بزرگان را امری ضروی دانست و تأکید کرد: آشنایی کودکان با ادبیات کلاسیک که از مظاهر مهم تعالی زبان فارسی است به دلیل گره خوردگی با مبانی فرهنگی و اخلاقی، آینده فرزندانمان را تأمین خواهد کرد. 
این مدرس زبان و ادبیات فارسی دانشگاه، با قدردانی از انجمن اهل قلم فارس در برگزاری جشنواره خوان نعمت گفت: برگزاری چنین رویدادهایی ضمن پاسداشت زبان فارسی در ایجاد انگیزه میان فرزندان و والدین نقش مهمی دارد و باید بیش از گذشته گسترش یابد.
حسن دهقان دبیر انجمن اهل قلم فارس نیز در این مراسم، توجه به هنرهای نمایشی را از وجوه تمایز «خوان نعمت» با سایر جشنواره‌های گلستان‌خوانی دانست و گفت: باید با استفاده از هنرهای جدید و هر ابتکار دیگری، نسل جدید را با ادبیات کهن پیوند زد.
وی با بیان اینکه محتوای گلستان سعدی و سایر شاهکارهای ادبیات تعلیمی گمشده‌های دنیای معاصر و زندگیِ انسانِ امروز هستند تصریح کرد: فرزندی که از کودکی با این مفاهیم گره بخورد در مسیر رشد قدم خواهد گذاشت و چشم اندازی روشن در مقابل خود احساس می کند.
این شاعر و شیرازپژوه ادامه داد: تعداد آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره خوان نعمت شوق‌انگیز و دغدغه‌مندی والدین در همراهی فرزندانشان در تولید اثر قابل تحسین بود.
در پایان این مراسم که توسط انجمن اهل قلم استان فارس، با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و حمایت مؤسسه فرهنگی و هنری آفتاب مهر صبا فارس برگزار شد، از برگزیدگان در بخش‌های مختلف جشنواره گلستان‌خوانی کودک و نوجوان «خوان نعمت» تقدیر شد.
احمد رضا باقرپور، آتنا علیزاده و رؤیا ترکان به ترتیب مقام های اول تا سوم را کسب کردند و اهورا امانی، هلیا استواری، زینب شبانکاره، امیر محمد زارع ، آوا دهدشتی، هلیا زارع ، ملیسا شریف پویا و آرمین حسن زاده شایسته تقدیر شدند. از محدثه مختارجاه، مهرسا فرزانه، آوین عباس‌زاده، شمیم عمادی، نازنین فاطمه میرزایی، ناصر احمدی، مهرسا بهرام پور، آرتین سعیدی‌زاده، فاطمه زارع، محیا شیخی، پارمیدا رکن‌منظر، فاطمه رفیعی و هلنا محمدی به خاطر توجه به ویژه به هنرهای نمایشی در اجرای گلستان‌خوانی و مهشید بشیری، شادی عمادی، یلدا خرم‌دل، ترنم حسن زاده، ثنا بهادری و ماهور کشتگر به عنوان کودکان مستعد تقدیر شد.

این جشنواره که فراخوان آن ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ اعلام شد به مناسبت یکم اردیبهشت ماه یادروز سعدی شیرازی برگزار گردید و کودکان و نوجوانان ۴ تا ۱۳ ساله شیرازی می‌توانستند در آن شرکت کنند. علاقه‌مندان تا ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۱ مهلت داشتند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.