نیویورک- ایرنا- نانسی پلوسی رییس مجلس دموکرات نمایندگان آمریکا همزمان با تصمیم احتمالی قضات دیوان عالی کشورش در لغو قانون سقط جنین این کشور گفت که دیوان عالی کنونی آمریکا برای خانواده ها و آزادی خطرناک است.

نانسی پلوسی روز یکشنبه به وقت محلی در مصاحبه ای با شبکه سی ان ان گفت: اگر دیوان عالی، حقوق سقط جنین را در سطح فدرال لغو  کند، قدم بعدی می تواند محدودیت برای برابری ازدواج باشد.

وی با اشاره به انتخابات پیش روی آمریکا اظهار داشت واقعیت این است که این دیوان عالی خطرناکی برای خانواده ها، برای آزادی در کشور ما است. به همین دلیل است که مردم باید بسیج شوند. ما باید به مردم بفهمانیم که انتخابات عواقب دارد.

پلوسی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری سابق آمریکا که سه قاضی محافظه‌کار را در طول چهار سال تصدی خود در کاخ سفید  در دیوان عالی منصوب کرد، به  تصمیم برای لغو حقوق سقط جنین مرتبط دانست.

وی گفت: چه کسی می‌توانست گمان کند موجودی مانند دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا شود  و فهرستی از قضات مورد حمایت خود را معرفی کرده  از حمایت راست افراطی برخوردار شود و آن قضات ضد آزادی را در دادگاه منصوب کند؟

در پی افشای  پیش نویس  سند محرمانه دیوان عالی آمریکا که در آن  قاضی «ساموئل آلیتو» ، یکی از ۹ قاضی دیوان عالی آمریکا و تنظیم کننده این سند، نسبت به حکم این دیوان درمورد آزادی سقط جنین در آمریکا  موسوم  به «رو علیه وید» (Roe v. Wade )، نظری مخالف داشته و قرار است غیر قانونی کردن این حکم  میان این قضات به رای گذاشته شود؛ رسانه های آمریکایی گزارش می دهند انتظار می رود پنج قاضی از ۹ قاضی دیوان عالی آمریکا  به ممنوعیت این حکم رای دهند.

 این حکم تاریخی دیوان عالی در آمریکا در سال ۱۹۷۳ درخصوص قانونی‌شدن سقط جنین است که در آن دیوان عالی حکم داد که قانون اساسی آمریکا از آزادی زنان برای انجام سقط جنین بدون محدودیت‌های مفرط دولتی حمایت ‌کند.

شبکه خبری سی ان ان اخیرا در پی افشای این سند محرمانه توسط تارنمای رسانه آمریکایی پولیتیکو، گزارش داد: قاضی ساموئل در متن این سند محرمانه نوشته بود؛ « حکم پرونده سقط جنین از همان ابتدا اشتباه بود».

به گزارش سی ان ان، اعتراض به احتمال غیر قانونی شدن سقط جنین در آمریکا از سوی دیوان عالی این کشور، هم اکنون بسیاری از شهرهای آمریکا را فرا گرفته است.

این رسانه آمریکایی گزارش داد: ده ها هزار نفر در شهرهای لس آنجلس، سانفرانسیسکو، آتلانتا، سیاتل، نیویورک و واشنگتن دی.سی پایتخت آمریکا علیه این اقدام دستگاه قضایی آمریکا دست به تظاهرات زده اند و سازماندهندگان این تظاهرات  گفته اند که این آغاز اعتراض های سراسری در آمریکا است.

 در شیکاگو معترضان زنجیرهای از هم گسیخته را بعنوان اعتراض به تصمیم دیوان عالی آمریکا به نمایش گذاشتند؛ معترضان می گویند دیوان عالی آمریکا قصد دارد تا با ممنوعیت آزادی حق سقط جنین آن را همچون یک جنایت در مورد زنان تلقی کند.

درحالی که تحلیلگران سیاسی از وضعیت نامطلوب حزب دموکرات در انتخابات ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۱ کنگره سخن می گویند، تلاش دیوان عالی آمریکا مبنی بر غیر قانونی کردن حق سقط جنین در این کشور اکنون به ابزاری سیاسی برای حزب دموکرات در برابر جمهوریخواهان بدل شده بطوریکه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا  ۱۳اردیبهشت ماه با ربط دادن این مساله به انتخابات میاندوره ای کنگره  از مردم آمریکا خواست تا مقامات و نمایندگان دموکراتی که  که طرفدار سقط جنین هستند، در ماه نوامبر انتخاب کنند تا دموکرات ها بتوانند قانونی برای حمایت از حقوق سقط جنین تصویب کنند.

این مساله همچنین منجر به تقابل مستقیم بین معاون اول رئیس جمهوری کنونی و پیشین آمریکا شد، مایک پنس معاون رییس جمهوری پیشین آمریکا از اظهارات کامالا هریس معاون اول جو بایدن رییس جمهوری آمریکا درباره آزادی سقط جنین به شدت انتقاد کرد.

معاون دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا در انتقاد از سخنان معاون بایدن گفت: از سال ۱۹۷۳، نسل هایی از مادران رنج و فقدان هایی را تحمل می کنند که تا آخر عمر ادامه دارد. خانم معاون رییس جمهور، چطور جرات می کنی؟

پنس در این مراسم گفت: «امید من و صریحاً دعای من این است که آن پنج قاضی در دادگاه عالی شجاعت داشته باشند و شروعی تازه در روند زندگی در آمریکا به ما بدهند.»

کامالا هریس در اعتراض به تلاش دیوان عالی آمریکا درمورد غیر قانونی کردن حق سقط جنین گفته بود:آن دسته از رهبران جمهوریخواهی که در تلاش برای استفاده از این قانون به عنوان یک سلاح علیه زنان هستند، چطور جرات به یک زن بگویند که با بدنش چه کاری می تواند انجام دهد؟ آنها چطور جرات می کنند جلوی تعیین سرنوشت یک زن را بگیرند؟ آنها چطور جرات می کنند حق زنان و آزادی آنها را نادیده بگیرند؟

شبکه خبری فاکس نیوز  ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در  گزارشی اعلام کرد: نتایج یک تحقیق نشان می دهد از سال ۱۹۷۳ زمانی که دیوان عالی آمریکا قانون "رو وی وید" (Roe v. Wade )را به تصویب رساند که از حقوق زنان برای سقط جنین حمایت می کرد، بیش از ۶۳ میلیون مورد سقط جنین در این کشور تاکنون اتفاق افتاده است؛ کمیته ملی حق زندگی که قدیمی ترین سازمان حامی تولد کودکان در آمریکا است تخمین می زند از سال ۱۹۷۳ حدود ۶۳ میلیون ۴۵۹ هزار و ۷۸۱ مورد سقط جنین اتفاق افتاده است.

به گزارش ایرنا، ۴۶۹ کرسی کنگره ایالات متحده (شامل ۳۴ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنا و همه ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان) برای انتخابات ۸ نوامبر ۲۰۲۲ (۱۷ آبان ۱۴۰۱ ) به رای گذاشته می‌شود.