به گزارش یکشنبه شب مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام بناری، رییس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی، در دیدار بایکودجوف موراتبک سیتکازیویچ، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های این مجتمع، تصریح کرد: مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی، موفق به راه اندازی ۹ رشته در مقطع کارشناسی، ۱۵رشته کارشناسی ارشد و ۱۱رشته و گرایش تخصصی برای دوره دکتری شده است.
وی در ادامه ضمن اشاره به توسعه رشتههای آموزشی در طرح تحول آموزش جامعةالمصطفی، خاطرنشان کرد: براساس این طرح، رشته های دوره کارشناسی ارشد، از ۱۵ رشته به ۳۹ و دوره دکتری نیز از ۱۱ رشته به ۳۵ رشته و گرایش ارتقا خواهد یافت.
رییس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی حضور دانش پژوهانی از ۵۰ملیت جهان را از افتخارات مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی دانست و اظهار داشت: علاوه بر مباحث آموزشی، مباحث پژوهشی نیز همواره مورد توجه و تأکید مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی است؛ راه اندازی چهار نشریه علمی، یکی از رویکردهای پژوهشی این مجموعه برشمرده می شود.
وی مجله مطالعات اسلامی حقوق تحت عنوان «پژوهش نامه فلسفه حقوق»، «پژوهش نامه فلسفه علوم انسانی»، «روانشناسی اسلامی» و «پژوهش در علوم رفتاری و تربیتی» را جزو مجلات این مجتمع برشمرد و اذعان داشت: مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی، ضمن توجه به مجلات دانشجویی، به تناسب تخصص انجمنهای علمی، نشریاتی راهاندازی کرده است.
رییس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی، ضمن اشاره به برجستهترین ویژگیهای فرایند آموزشی، با بیان اینکه علوم انسانی، مبتنی بر خاستگاه غربی است، اظهار داشت: این مجتمع ضمن اهتمام به آموزش مباحث علوم انسانی مرسوم و متعارف، نگاهی نقادانه به علوم انسانی موجود داشته و با هدف تولید علوم انسانی، گام های بلندی برداشته است.
وی اسلام را دین مترقی توصیف کرد که نظریات آن در عرصه علوم انسانی می تواند برنامه های جدیدی ناظر به نیازهای بشریت به دنبال داشته باشد و خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر، جامعةالمصطفی گامهای بلند و مستحکمی در زمینه نقد علوم انسانی غربی و تولید علوم انسانی اسلامی برداشته و در این فرایند از ظرفیت دیگر مراکز علمی قم بهرهمند شده است.
عضو هیات علمی جامعةالمصطفی افزود: علاوه بر رویکرد نقادانه به علوم انسانی مرسوم، در حوزه تولید دانش، بحثها را به صورت پژوهش محورانه دنبال میکنیم؛ توجه به مباحث فرهنگی و تربیتی در کنار موضوعات آموزشی و پژوهشی، از ویژگیهای بارز جامعةالمصطفی است.
بناری به ارزشهای فاخر و برجسته اسلام در حوزههای مختلف فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و یادآور شد: معتقدیم که دانشجویان باید در قبال جامعه خود متعهد بوده، برای خدمت به کشور، ملت و هموطنانشان آماده شوند.
رییس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی، با بیان اینکه در رساله های علمی بر اهمیت توجه به نیازهای روز جوامع تأکید میشود، اظهار داشت: نگاه نقادانه با رویکرد اسلامی را در مسیر پاسخ به نیازهای روز جوامع تعریف میکنیم.
وی در ادامه با توجه به استقبال مهمان این دیدار به رشته اخلاق، گزارشی از طرح تأسیس رشته اخلاق کاربردی و حرفهای در سطوح ارشد و دکتری ارائه کرد و یادآور شد: اخلاق پزشکی، اخلاق اقتصادی، اخلاق خانواده، اخلاق قضاوت، سلامت و مراقبت معنوی و تربیت اخلاقی، از مهم ترین سرفصلهای رشته اخلاق کاربردی و حرفهای است.
بناری، با بیان اینکه در حوزه علوم انسانی و مبتنی بر دانش اسلامی، پژوهشهای خوبی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: همواره آماده توسعه همکاری با مجموعههای دانشگاهی کشورهای مختلف جهان هستیم.