گرگان- ایرنا- نماینده مردم کردکوی، بندرگز، گمیشان و بندرترکمن در مجلس شورای اسلامی گفت: ابهام زدایی و شفاف سازی در خصوص سیاست ارز ترجیحی علاوه بر ارتقای ثمربخشی این رویکرد اقتصادی به وفاق عمومی منجر می‌شود.

عبدالجلال ایری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:  چالش های مزمن نظام اقتصادی که ثمره برخی از سیاست های غلط در دولتهای گذشته بود چاره ای به جز اجرای اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دولت سیزدهم باقی نگذاشت.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: ضرورت دارد دولت در کنار اختصاص یارانه های معیشتی برای دهک های کم برخوردار، زمینه توسعه زیرساخت های لازم برای اجرای کامل این سیاست را فراهم کند.
وی ادامه داد: با اجرای درست این رویکرد یارانه های پنهان دولت به جامعه هدف و اقشار آسیب پذیر تعلق خواهد گرفت و جلوی بسیاری از فسادها و رانت های اقتصادی گرفته می شود.
نماینده مردم حوزه انتخابیه غرب گلستان یادآور شد : تمام ملاحظات لازم برای تامین کافی ارزاق و مایحتاج ضروری مردم پیش بینی شده است و مردم نباید هیچ دغدغه ای در این خصوص داشته باشند و بنا به نیاز روزانه و هفتگی خرید نمایند.

ایری از مسوولان و متولیان اجرایی سیاست های دولت در استان خواست تا با استفاده از همه ظرفیت های موجود نسبت به شفافیت و ابهام زدایی این طرح اقدام کنند.
از بیستم اردیبهشت‌ماه پس گفت‌ و گوی تلویزیونی آیت‌الله «سید ابراهیم رییسی» رییس جمهور با مردم، تخصیص ارز ترجیحی اصلاح و مقرر شد تا بعد از دو ماه پرداخت یارانه ۴۰۰ هزار تومانی به دهک‌های اول تا سوم و ۳۰۰ هزار تومانی به دهک‌های چهارم تا نهم، کالابرگ الکترونیکی به مردم تعلق بگیرد.
به گزارش ایرنا، در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به دولت اجازه داده شد تا معادل سقف ردیف (۱۸) جدول مصارف تبصره (۱۴) این قانون را از طریق تأمین منابع مابه التفاوت ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی، دارو، تجهیزات مصرفی پزشکی اختصاص دهد و چنانچه دولت قصد دارد کالایی را از سبد ارز ترجیحی حذف نماید، باید ترتیبات قانونی جبران زیان رفاه مصرف کننده برای کالاهای اساسی را از طریق کالا برگ الکترونیکی و در امور پزشکی از طریق بیمه ها و یا از طرق جایگزین مطمئن به انجام رسانده باشد، به طوری که افراد بتوانند این کالاها و خدمات را به نرخ پایان شهریور ۱۴۰۰ و در سقف سهمیه تعیین شده تهیه کنند.