به گزارش ایرنا از المیادین، باسیل به دخالتهای مکرر آمریکا در انتخابات پارلمانی لبنان اشاره کرد و گفت که دیوید شنکر معاون وزیر امورخارجه ایالات متحده خود به ناکامی طرحی که حزب جریان ملی آزاد را هدف قرار داده بود، اعتراف کرده است.
وی تصریح کرد که همه احزاب و گروهها وجود دارند و هیچ کس نمی تواند طرف دیگر را حذف کند.
باسیل اظهار کرد: ایالات متحده تلاش کرد که لبنان را به لحاظ اقتصادی درهم بشکند و با این اوصاف بتواند ما را در این انتخابات پارلمانی کنار بزند، اما در این مسأله شکست خورد.
وزیرامورخارجه اسبق لبنان افزود: این انتخابات پارلمانی در آن تقلب در اراده مردم از طریق پرداخت پول وجود داشته است، اما ما به خاطر حل مسائل، در این مورد سکوت کردهایم.
وی تصریح کرد که منابع مالی که در انتخابات هزینه شده بود، نشأت گرفته از یکی از کشورهای معروف منطقه است.
در همین حال وزیر کشور لبنان اعلام کرد که میزان رأی گیری تقریبی در انتخابات پارلمانی جاری را حدود ۴۱ درصد اعلام کرد.
مردم لبنان امروز (یک شنبه) درحالی برای شرکت در انتخابات پارلمانی پای صندوقهای رای رفتهاند که کارشناسان پیش بینی میکنند که ائتلاف حزب الله و هم پیمانانش بویژه در سایه اختلاف برخی احزاب و گسست جریانهای زیر مجموعه گروه ۱۴ مارس بار دیگر همانند سال ۲۰۱۸ میلادی پیروز میدان باشد.
به گزارش ایرنا، پس از ماهها بلاتکلیفی در مورد تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان، بالاخره این انتخابات امروز صبح در مناطق مختلف لبنان آغاز شد تا اولین انتخابات پارلمانی این کشور از زمان وقوع بحران شدید اقتصادی در این کشور باشد.
شعبههای رای گیری ساعت هفت روز یکشنبه به وقت محلی در ۱۵ حوزه انتخابیه گشوده شد.
مرحله اول و دوم این انتخابات ویژه لبنانیهای خارج از کشور طی هفته گذشته در ۵۸ کشور جهان برگزار شد که میزان مشارکت در آن ۶۰ درصد بود.
سه میلیون و ۹۶۷ هزار و ۵۰۷ فرد واجد شرایط برای انتخاب ۱۲۸ نماینده پارلمان لبنان هستند.
درحالی که در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸ میلادی لبنان ۷۷ لیست به رقابت پرداختند، امسال تعداد این لیستها به ۱۰۳ لیست رسیده است.
پارلمانِ جدیدِ لبنان برآمده از نتایج این انتخابات مسئولیت تصویب لوایح و اصلاحات فوری مورد نیاز صندوق بین المللی پول برای حمایت از لبنان را برعهده خواهد داشت که بیش از دو سال است درگیر بحران شدید اقتصادی است.
لبنان از پاییز سال ۲۰۱۹ میلادی شاهد بحران شدید اقتصادی و مالی است که شیوع کرونا از ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی و به دنبال آن انفجار هولناک بندر بیروت در اوت همان سال، این وضعیت را بدتر کرد و این کشور را در آستانه فروپاشی اقتصادی قرار داد.