دزفول-ایرنا- سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: طبق مصوبات شورای شهرسازی، ۱۶ تا ۱۷ درصد از منابع درآمد شهرداری منطقه ۲ باید برای مرمت و ساماندهی بافت تاریخی اختصاص یابد.

عباس چراغ چشم روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: دزفول دارای ۲۸ محله قدیمی و در هم تنیده است که معماری بی‌نظیرش، آن را به شهر آجر معروف کرده است.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ اثر تاریخی شامل خانه، مسجد، حمام، گذر و بقعه در ۲۴۰ هکتار بافت قدیم دزفول وجود دارد، گفت: هم نشینی رود دز با بافت تاریخی و بقاع تاریخی مجموعه بی‌نظیر گردشگری را خلق کرده ولی تخریب بافت قدیم به عنوان یکی از نگرانی‌های دوستداران میراث فرهنگی مطرح است. 
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول به مشکلات ایجاد شده در بافت قدیم اشاره کرد و  افزود: برخی از سابات‌ها به خاطر ریزش در معرض نابودی یا ویران شدن هستند.

وی با بیان اینکه اختلاف نظر ورثه موجب نابودی برخی آثار تاریخی شده است، اظهارداشت: با وجود ارائه طرح‌های تشویقی میراث فرهنگی، مالکان استقبال نکردند و به جز چند مورد موفقیت چندانی حاصل نشد.
چراغ چشم گفت: عوامل جغرافیایی از جمله سیل، زلزله و دفاع مقدس منجر به فرونشست زمین در بافت قدیم شده و برخی شوادون‌ها به علت نفوذ آب‌های سطحی خیابان‌ها و آبیاری قدیم دچار  پوسیدگی‌های زیادی شده‌اند و از استحکام لازم برخوردار نیستند .
وی این عوامل را از دلایل ریزش بافت تاریخی به مرور زمان دانست و افزود: مصالحی که در ساخت این بناها به کار رفته خشت و گل است و باتوجه به قدمت بالای ۱۰۰ سال و مقاوم سازی نکردن آن دچار تخریب شده‌اند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با بیان اینکه اعتباری برای احیای بافت قدیم وجود ندارد، گفت: ۱۵۳ سابات (گذر سرپوشیده) در بافت قدیم دزفول وجود دارد که از این تعداد فقط ۵۳ سابات باقی مانده و موجود است.
وی امکانات محدود دولتی را  برای احیا، حفظ و مرمت میراث فرهنگی ناکافی دانست و از خیرین خواست برای حفظ و نگهداری این بافت ارزشمند ورود کنند.