تهران- ایرنا- رئیس اسبق کمیته ملی المپیک گفت: برخی مفسران حقوقی تحت تاثیر جو روز قرار می‌گیرند و اگر بخواهند کسی را بیاروند، خواهند گفت ریاست کمیته ملی المپیک، شغل نیست.

مصطفی هاشمی‌طبا در گفت‌وگو با ایرنا، در واکنش به تعویق تاریخ برگزاری انتخابات ریاست کمیته ملی المپیک به دلیل حضور کاروان ایران در بازی‌های آسیایی گفت: به تعویق انداختن برگزاری انتخابات ریاست کمیته کلا کار اشتباهی بود. باید مطابق مقررات و ضوابط و تاریخ‌های اعلام شده، انتخابات را به موقع برگزار کرد و سایر حرف‌ها بهانه است ولی در حال حاضر اصل چیز دیگری است و مسئولان کمیته ملی المپیک می‌گویند آیین‌نامه انتخابات باید به تایید کمیته بین‌المللی المپیک(IOC) برسد که هنوز هم تایید نشده. در این صورت طبیعی است که نمی‌توانند مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک را به موقع برگزار کنند. اما مطرح کردن بهانه‌هایی چون در پیش بودن برخی مسابقات، درست نیست. به هر حال امیدوارم هم IOC آیین‌نامه را زودتر تایید کند و هم انتخابات برگزار شود و وضعیت کمیته مشخص شود.

وی در خصوص شیوه رای‌گیری در انتخابات و این که باید به‌صورت مکتوب و مخفی باشد یا با قیام اعضای مجمع هم گفت: در گذشته رای‌گیری مکتوب و مخفی بود و فکر می‌کنم در اساسنامه جدید هم تاکید بر همین موضوع است ولی متاسفانه اساسنامه جدید را ندیده‌ام اما اقدام معقول و منطقی این است که رای‌گیری به‌صورت مکتوب و مخفی انجام شود.

هاشمی‌طبا در تاریخ ۱۸ اردیبهشت‌ماه طی مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایرنا، صحبت‌های قابل تاملی در خصوص اساسنامه کمیته ملی المپیک و تغییراتی که در آن اعمال شد، مطرح کرد. وی در بخشی از این مصاحبه تاکید کرد ریاست کمیته ملی المپیک شغل محسوب می‌شود. این مصاحبه اما واکنش سیدرضا صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک را به دنبال داشت تا بگوید: در این خصوص با هاشمی‌طبا صحبت کردم و احتمال می‌دهم وی در آن مصاحبه با خبرنگار شوخی کرده باشد. چون وقتی به او گفتم ماده ١٩ اساسنامه در زمان شما بوده، حرف مرا قبول کرد.

رئیس اسبق کمیته ملی المپیک در خصوص مکالمه مجددش با صالحی‌امیری در خصوص ماده ۱۹ اساسنامه و شوخی او با خبرنگار ایرنا گفت: صالحی‌امیری با من صحبت کرد ولی من نگفتم با خبرنگار شوخی کردم.

وقتی به او گفتیم این برداشت رئیس کمیته ملی المپیک از مصاحبه شما بوده، ادامه داد: من باز هم می‌گویم وظایفی که برای رئیس کمیته ملی المپیک در اساسنامه ذکر شده از نظر ماهیتی، ریاست این کمیته را تبدیل به شغل کرده است. صالحی‌امیری به من گفت در اساسنامه کمیته نوشته شده ریاست کمیته شغل محسوب نمی‌شود. من هم در پاسخ گفتم اگر اساسنامه چنین گفته، فبهاالمراد! اما باید دید قوانین دیگر در این خصوص چه می‌گویند و من تسلطی در این خصوص ندارم. او حرف زد و من هم این توضیحاتم را ارائه کردم.

وی افزود: من فکر می‌کنم در انتخابات آینده چون می‌خواهند برخی افراد را روی کار بیاورند، باز خواهند گفت ریاست کمیته ملی المپیک شغل محسوب نمی‌شود. در حالی که همین حالا خیلی‌ها به صالحی‌امیری می‌گویند ریاست کمیته شغل است. به هر حال این مسئله ابهام دارد. در اساسنامه قبلی، رئیس کمیته ملی المپیک تنها رئیس جلسات بود، هیچ وظیفه دیگری نداشت و همه وظایف به هیئت اجرایی و دبیرکل برمی‌گشت. اما درحال حاضر چنین نیست و از نظر من ماهیتا شغل است؛ حال آن‌که اساسنامه می‌گوید شغل نیست. حالا باید منتظر ماند و دید از قوانین دیگر چه مطلبی استخراج می‌کنند و بالاخره ریاست کمیته شغل هست یا نیست! چون افرادی که مسئله را مورد بررسی حقوقی قرار می‌دهند، بعضا تحت تاثیر جو روز قرار می‌گیرند. اگر بخواهند کسی را بیاورند که شغل دیگری داشته، خواهند گفت ریاست شغل نیست و ممکن است مثل حالا بخواهند کسی را رد کنند و بگویند شغل است! من نمی‌دانم کدامش درست است.

هاشمی‌طبا در پاسخ به این که مگر نباید قانون واحدی در این خصوص وجود داشته باشد تا قوانین تفسیر به رای نشود، گفت: ببینید در حال حاضر اساسنامه کمیته ملی المپیک به تصویب شورای نگهبان رسیده است ولی مصوبه مجلس را ندارد و تنها به تصویب دولت رسیده است. حالا ممکن است برخی بگویند این قانون است و برخی بگویند در حد قانون است. به همین دلیل است که برداشت‌های حقوقی آن تحت تاثیر شرایط روز قرار می‌گیرد.