عبدالحسین اکبری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: عملیات پیوند سرشاخهکاری درختان گردو برای ۵۷۶ درخت گردو در این سطح از باغ های شهرستان بهار اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه این طرح برای چهارمین سال متوالی است که در این شهرستان اجرا میشود، اظهار داشت: طرح سرشاخه کاری گردو در راستای افزایش کیفیت محصول، اصلاح و تعویض تاج درختان نامرغوب با ژنوتیپهای برتر و افزایش عملکرد محصول و بازدهی بیشتر و همچنین برداشت محصول مرغوبتر اجرا می شود.
به گفته وی، شهرستان بهار دارای یک هزار و ۲۲۰ هکتار باغ گردو است که از این میزان ۹۸۸ هکتار آن بارور و ۲۳۲ هکتار نیز غیربارور و نهال است.
اکبری افزود: عملکرد باغ های گردو در شهرستان بهار سه هزار و ۲۰۰ کیلوگرم محصول است که با اجرای طرح سرشاخه کاری با نوع مرغوب و دیرگُل میتوان ضمن توسعه سطح باغ، این میزان عملکرد را نیز افزایش داد.
وی اظهار داشت: اجرای طرح سرشاخهکاری درختان گردو باعث افزایش تولید محصول گردو با مغز سفید، افزایش درصد مغز نسبت به پوست، یکنواختی محصول، بازار پسند بودن آن و همچنین مقاومت بیشتر درخت در برابر سرما می شود.
شهرستان بهار از توابع استان همدان است.
استان همدان از جمله مناطق مطرح و دارای ظرفیت در زمینه تولید محصول گردو است که دراین میان شهرت و مرغوبیت محصول گردوی شهرستان تویسرکان به عنوان طلای سبز، جهانی است.