ساری – ایرنا – مربی مازندرانی تیم ملی کشتی آلیش بانوان گفت: پنج بانوی آلیش‌کار از مازندران طی روزهای آتی در ۶ وزن مسابقات قهرمانی کشتی آلیش بانوان آسیا برای کسب مدال طلا و بالا بردن پرچم کشورمان به مصاف حریفان می‌روند.

هدی نقیبی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تیم ملی کشتی آلیش بانوان ایران با عضویت پنج آلیش‌کار مازندرانی در روزهای پایانی ماه جاری برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا که به میزبانی قرقیزستان در شهر بیشکک برگزار می‌شود بامداد چهارشنبه به این شهر سفر می‌کند.

وی افزود: خوشبختانه آلیش‌کاران ما در هر ۶ وزن از انگیزه بسیار بالایی برای کسب مدال برخوردار هستند. مازندرانی‌های تیم ملی نیز شرایط ایده‌آل و بسیار خوبی برای کسب مدال دارند که امیدواریم بتوانند برای کشورمان خوش‌رنگ‌ترین مدال را به ارمغان بیاورند.

مربی تیم ملی کشتی آلیش خاطرنشان کرد: امسال قرار است هشت آلیش‌کار برای حضور در ۶ وزن به مسابقات اعزام شوند که پنج نفر از این آلیش‌کاران مازندرانی هستند. سپیده بابایی در ۵۵ کیلوگرم، فاطمه فتاحی در ۶۰ کیلوگرم، الهه روزبه در ۶۵ کیلوگرم، سحر غنی‌زاده در ۷۰ کیلوگرم و سارا علیپور در ۷۵ کیلوگرم پنج آلیش‌کار مازندرانی تیم ملی برای اعزام به این رقابت‌ها هستند. در وزن ۷۵+ کیلوگرم نیز هانیه عاشوری نخستین بانوی ایرانی دارنده مدال طلای جهانی از کرمانشاه تیم ملی را همراهی می‌کند.

به گفته وی شیدا فهیمی از تهران در ۶۵ کیلوگرم و مریم احمدی از فارس در ۷۵ کیلوگرم تیم ملی را همراهی می‌کنند تا با توجه به برگزاری مسابقات در دو دسته آلیش کلاسیک و آلیش، برای تیم ملی در یکی از این شاخه‌ها روی تشک بروند.

نقیبی گفت: البته در وزن ۶۵ کیلوگرم ابتدا قرار بود زهرا ابراهیمی به این مسابقات اعزام شود که به دلیل کسالت نتوانست تیم را همراهی کند. پس از قطعی شدن نرسیدن ابراهیمی به مسابقات، الهه روزبه به اردوی تیم ملی دعوت شد که توانست شایستگی‌های خود را اثبات کند و در ترکیب اصلی تیم ملی قرار بگیرد.

وی درباره شانس کسب مدال آلیش‌کاران و تیم ملی ایران اظهار کرد: همه آلیش‌کاران ما انگیزه و آمادگی بسیار خوبی دارند. سپیده بابایی که چند ماه پیش در مسابقات بین‌المللی ارکینبایف قرقیزستان مدال طلا را کسب کرد در اوج آمادگی قرار دارد و از شانس‌های اصلی کسب مدال طلاست. فاطمه فتاحی دارنده مدال نقره مسابقات جهانی و مدال نقره مسابقات ارکینبایف قرقیزستان نیز برای طلا به مصاف حریفان می‌رود. البته فتاحی آسیب‌دیدگی جزئی هم داشت. اما با توجه به تجربه‌و انگیزه‌ای که دارد به کسب مدال طلا توسط او امیدواریم.

مربی تیم ملی آلیش بانوان خاطرنشان کرد: الهه روزبه هم که نخستین مسابقات بین‌المللی خود را تجربه می‌کند و به تازگی به تیم ملی دعوت شده بسیار پرتلاش ظاهر شده و امیدواریم هر چه در توان دارد در مسابقات نشان دهد تا از نخستین آوردگاه بین‌المللی‌اش با مدال به کشور برگردد. سحر غنی‌زاده نیز که دو بار سوم آسیا شد تجربه حضور در چند دوره مسابقات آسیایی و جهانی را دارد و با تجربه است. سارا علیپور دیگر آلیش‌کار مازندرانی تیم ملی نیز پیش‌تر در مسابقات آسیایی ترکمنستان شرکت کرده بود که در اولین مسابقه دستش شکست و ادامه نداد. اما اکنون با آمادگی کامل به عرصه برگشت.

نقیبی درباره وضعیت کلی تیم ملی آلیش بانوان ایران برای شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا اظهار کرد: با افزایش توجه‌ها و حمایت‌ها از آلیش بانوان خوشبختانه انگیزه بچه‌ها بیشتر شده است. رئیس فدراسیون کشتی هم چندی پیش هدیه‌ای را برای آلیش‌کاران تیم ملی در نظر گرفت که در انگیزه‌بخشی به آن‌ها تاثیرگذار بود. البته انتظار داریم توجه به این رشته از سوی مسئولان بخش‌های مختلف مرتبط با ورزش نیز بیشتر شود. بویژه در مازندران که استعدادهای فراوانی برای حضور در این رشته وجود دارد.

وی وضعیت کشتی آلیش بانوان در مازندران را مناسب و رو به پیشرفت ارزیابی کرد و گفت: مازندران همان‌طور که در کشتی مردان سرآمد استان‌های کشور است، در کشتی آلیش بانوان نیز یکی از قطب‌های اصلی کشور محسوب می‌شود. بدون اغراق می‌توانیم بگوییم که مسابقات استانی آلیش بانوان مازندران به دلیل کیفیت فنی آلیش‌کاران در سطح انتخابی تیم ملی است. حدود ۸۰ زن در مازندران به صورت حرفه‌ای کشتی آلیش را دنبال می‌کنند. خوشبختانه پشتوانه‌سازی در این استان روند مناسبی دارد.

رقابت‌های کشتی آلیش قهرمانی آسیا روزهای ۲۸ اردیبهشت تا اول خرداد در شهر بیشکک قرقیزستان برگزار می‌شود.

کشتی آلیش دارای دو شاخه آلیش کلاسیک و آلیش است که بر اساس فنون و قوانین مشابه کشتی آزاد و فرنگی از هم جدا هستند و در هر دوره از مسابقات هر دو شاخه این رشته ورزشی برگزار می‌شود. علاوه بر مسابقات انفرادی در این دو شاخه، مسابقات تیمی بین تیم‌های حاضر در مسابقات نیز جداگانه برگزار می‌شود. هر آلیش‌کار مجاز است که هم در آلیش کلاسیک و هم در آلیش روی تشک حاضر شود.