به گزارش خبرنگار ایرنا، افشار فتح الهی روز دوشنبه در آیین آغاز عملیات اجرایی احداث و توسعه شبکه آب شهری و فاضلاب محلات بافت قدیم شهر قشم در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از معضلات جدی بافت قدیم شهر قشم متاسفانه موضوع آب و کیفیت پایین آن و نبود شبکه فاضلاب این محلات است.
وی ادامه داد: امروز به لطف خدا و با همکاری که بین سازمان منطقه آزاد قشم و شهرداری قشم اتفاق افتاد ما حدود ۱۲ هزار انعشاب آب و فاضلاب را در این محلات قدیم ایجاد می کنیم و شبکه کاملا نوسازی می شود.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم توضیح داد: ارزش کلی این پروژه بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است که در چند مرحله برنامه ریزی شده و حداکثر ان شاء الله تا پایان سال ۱۴۰۱ شبکه آب و فاضلاب کل محلات قشم را نوسازی خواهیم کرد.
فتح الهی توضیح داد: در مرحله اول این پروژه ۱۸ کیلومتر شبکه توزیع آب بهسازی و ۱۶ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب احداث می شود.
جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.