به گزارش خبرنگار ایرنا غلامرضا وارسته روز دوشنبه در نشست ستاد تنظیم بازار شهرستان بیرجند افزود: این تخلفات در حوزه گرانفروشی ۱۱۸ مورد، عدم درج قیمت ۱۲۳ مورد، حوزه آرد و نان ۱۰۷ مورد و تقلب، کم فروشی، تداخل صنفی، عدم ارائه فاکتور، کالای تاریخ مصرف گذشته، نداشتن پروانه کسب و سایر بوده است.
وی بیان کرد: همچنین در این مدت از ۹۴۳ واحد در حوزه آرد و نان بازرسی انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۶۲۰ تن برنج هندی، ۵۸۲ تن برنج پاکستانی و ۴۱۰ تن برنج تایلندی جذب و درصد قابل توجهی توزیع شده است.
وی ادامه داد: همچنین ۴۰۹ تن شکر تنظیم بازار خانوار، ۲۹۲ تن شکر صنف و ۱۱۵ تن شکر صنعت جذب و درصد زیادی توزیع شده است.
وارسته بیان کرد: در این مدت همچنین ۲۹۵ تن روغن خانوار، ۱۵۰ تن روغن صنف و ۱۵۰ تن روغن صنعت جذب و میزان قابل توجهی توزیع شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند عنوان کرد: همچنین ۲۰۴ تن گوشت مرغ منجمد، ۶۱ تن گوشت گوساله منجمد و ۹.۵ تن گوشت گوسفند منجمد جذب و توزیع شده است.
وی گفت: در بحث میوه تنظیم بازار نیز سیب زرد، قرمز و پرتقال والنسیا هر کدام ۲۵۰ تن جذب و توزیع شده است.
وارسته با اشاره به انجام گشتهای مشترک با دستگاههای متعدد افزود: از ابتدای اجرای طرح توزیع عادلانه یارانهها تاکنون با تعزیرات حکومتی ۷۴۴ گشت، اتاق اصناف ۲۰۰ گشت، غله ۷۴۴ مورد، پلیس امنیت اقتصادی ۱۲۲ گشت و سایر دستگاهها ۴۵۷ گشت مشترک انجام شده است.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری شهرستان بیرجند هم گفت: طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها جراحی بزرگ اقتصادی دولت بود که در سال نخست دولت سیزدهم انجام شد تا این تومور تبدیل به سرطان نشود.
هومر شکری افزود: مقام معظم رهبری فرمودند همه در کارهای بزرگ اقتصادی که دولت در دست اقدام دارد کمک کنند تا به نتیجه مطلوب برسد.
وی بیان کرد: از اداره صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی تقاضا داریم به صورت مستمر بازار را رصد کنند تا رضایت عمومی مردم به ویژه در بیرجند به عنوان مرکز و پشتیبانی استان بیشتر جلب و فراهم شود.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری شهرستان بیرجند اظهار داشت: شب گذشته معترضانی که یارانه دریافت نکرده بودند پیامکی دریافت کردند که برای بررسی موضوع به اداره تعاون مراجعه کنند که بعد از بررسی استحقاق، مجوز برداشت صادر و به خیلی از اعتراضها پایان خواهد داد.
وی بیان کرد: تمامی واحدهای تولیدی مکلف به درج قیمت تولیدکننده و مصرف کننده هستند و حداکثر سود برای کالاهای مصرفی ۲۰ درصد و سرمایهای ۳۰ درصد است که این به نظارت بیشتر بر بازار کمک خواهد کرد.
شکری ادامه داد: قرار است قیمت تمامی کالاها در سامانه ۱۲۴ ثبت شود و سه گروه قیمتی در این زمینه تعیین شود که باید از طریق اتحادیهها پیگیری شود.
وی گفت: قیمت جرایم تخلفات تعزیراتی پنج تا ۱۰ برابر افزایش یافته و به عنوان مثال جریمه عدم درج قیمت کالا ۱۰ میلیون تومان است و اصناف باید اطلاعرسانی لازم را به زیرمجموعه خود انجام دهند.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری شهرستان بیرجند تصریح کرد: نرخگذاری برخی اصناف مانند بستنی فروشی، رستوران، شیرینی فروشی افزایش قیمت نداشته است و گزارش رسیده برخی تعطیل کردهاند که تعطیلی بدون اطلاع نیز تخلف است.
وی یادآور شد: ارائه برخی اقلام اساسی مانند روغن خوراکی به دستگاههای دولتی یا شرکتهای تعاونی ادارات ممنوع است اما توزیع اقلام اساسی برای سازمان زندانها، خوابگاهها و از این قبیل با قیمت قبل قابل انجام است.
شکری افزود: تمامی نانواییهای سطح شهرستان باید نسبت به تهیه دستگاه پوز در واحد صنفی خود اقدام کنند.
مسئول اتاق اصناف شهرستان بیرجند هم گفت: در پی آزاد شدن قیمت برخی اقلام تعدادی از نانوایی های سطح شهرستان با ذکر دلایلی از جمله افزایش اجاره بها، افزایش دستمزد کارگر و بیمه اقدام به افزایش قیمت نان، کم فروشی، کاهش ساعت کاری و آرد فروشی کردند.
سید علی اسماعیل زاده با بیان اینکه نان جزو ارزاق عمومی مردم است و با متخلفان باید برخورد شود، افزود: اعمال جریمه برای نانواییهای متخلف موثر نبوده و قدرت بازدارندگی ندارد.
وی با بیان اینکه برای کمک به نانواییها باید سرمایه در گردش به آنها داده شود اظهار داشت: نانواییها حق فروش آرد را ندارند و ساعت کاری نانواییها حتما از طریق پیام رسانها و فضای مجازی باید اطلاع رسانی شود.
فرمانده نیروی انتظامی شهرستان بیرجند نیز گفت: در حال حاضر لزوم تبیین این طرح و آگاهسازی مردم بیشتر احساس میشود.
سرهنگ غلامرضا فولادی با بیان اینکه مسوولان بین مردم حضور پررنگتری داشته باشند، افزود: بحث مطرح در خصوص جاماندگان از یارانه بررسی و از افرادی که واجد شرایط یارانه هستند حمایت شود.
وی بیان کرد: متاسفانه در پی آزاد شدن قیمت برخی از اقلام شاهد افزایش قیمت کالاهای ثانویه هستیم و حتی هزینه حمل و نقل بین شهری افزایش داشته که این اصلا درست نیست و باید نظارت شود.
فرمانده نیروی انتظامی شهرستان بیرجند عنوان کرد: در سطح کشور از مسوولان بالایی و مربوط به این طرح شاهد چندصدایی و چندگانگیهایی هستیم که نگران کننده است.