اردبیل - ایرنا- سرپرست فرمانداری خلخال گفت: بارش شدید باران و تگرگ اردیبهشت ماه امسال بالغ بر ۴۸۰ میلیارد در این شهرستان خسارت برجای گذاشته است.

به گزارش ایرنا ، سیدجواد یحیی‌زاده روز دوشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران خلخال اظهار کرد: به علت بارش‌های رگباری باران ، تگرگ و جاری شدن سیل، ابنیه فنی ، تاسیسات زیربنایی راه‌ها ، واحدهای مسکونی روستایی، معابر روستاها و مزارع و باغ‌های میوه این شهرستان دچار خسارت مالی سنگین شد.

وی ادامه داد: جاری شدن سیل در ۲۰ روستای این شهرستان علاوه بر تخریب ۱۵۲ کیلومتر از سطح راه‌ها و معابر داخل روستایی موجب وارد شدن خسارات سنگین به واحدهای دامی و تلف شدن دست کم ۱۰۰ راس از دام روستاییان این شهرستان شد.

یحیی‌زاده گفت: بر اساس برآورد کارشناسان اعزامی به مناطق سیل‌زده حدود ۳۰۰ میلیارد ریال به راه‌ها و تاسیسات زیربنایی از جمله پل‌ها و ابنیه محورهای ارتباطی روستایی ، ۷۰ میلیارد ریال به عمران روستایی ناشی از تخریب آسفالت و سنگفرش معابر روستاها، ۳۰ میلیارد ریال به واحدهای مسکونی و دامی روستایی و ۸۰ میلیارد ریال به بخش کشاورزی از جمله نهرها ، بندهای انحرافی و کانال‌های هدایت آب کشاورزی و همچنین محصولات زراعی و باغی کشاورزان و باغداران این شهرستان در سه بخش مرکزی، شاهرود و خورش‌رستم خسارت وارد شده است.

رئیس ستاد مدیریت بحران خلخال با بیان اینکه نگرش ستاد مدیریت بحران مرکز استان اردبیل در تامین اعتبارات جبران خسارات سیل به این شهرستان باید تغییر کند، اظهار کرد: جبران بخشی از خسارات وارده از جانب سیل ضرورت دارد.

یحیی‌زاده همچنین با اشاره به نبود نردبان ۳۲ متری آتش‌نشانی برای کمک به اطفای حریق ساختمان‌های بلند و طبقاتی در خلخال گفت: برای خرید این نردبان ۶۰ میلیارد ریال اعتبار لازم است  و شهرداری توان تامین چنین اعتباری را ندارد.

وی خاطرنشان کرد: با ادامه روند فعلی و نبود امکانات اطفای حریق در آتش نشانی در صورت بروز آتش‌سوزی در ساختمان های بلند و طبقاتی شهر شاهد بحران‌های بزرگ و کنترل ناپذیرخواهیم شد.

مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل نیز در این جلسه گفت: ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار تامین شده از محل اعتبارات حوادث برای شهرهای اردبیل ، نیر و نمین از سوی نمایندگان مردم این شهرستان‌ها در مجلس شورای اسلامی تامین شده و ارتباطی به اعتبارات توزیعی ستاد مدیریت بحران این استان ندارد.

خدمتی با بیان اینکه توزیع اعتبارات حوادث قهری از مرکز کشور در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار می‌گیرد، بر لزوم فعال نگهداشتن کارگروه‌های زیرمجموعه مدیریت بحران برای ایجاد آمادگی لازم برای مواجهه با بحران‌های احتمالی تاکید کرد و گفت: برای مدیریت حوادث باید آمادگی‌های لازم را داشته باشیم تا در زمان بروز بحران غافگیر نشویم.

وی گفت: استان اردبیل به دلیل جغرافیای خاص و شرایط اقلیمی حادثه‌خیز همواره متحمل خسارات ناشی از حوادث بوده و لازم است برای کاهش سطح خسارت در زمان حادثه فعالان حوزه مدیریت بحران شهرستان در لحظات اول حوادث را مدیریت کنند.

خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد.