به گزارش دوشنبه شب ایرنا به نقل از "الجزیره"، وی گفت: ما به عضویت در ناتو کشورهایی که ترکیه را تحریم میکنند، «بله» نخواهیم گفت.
رئیسجمهور ترکیه گفت که هیأتهای سوئدی و فنلاندی اگر میآیند تا ما را متقاعد کنند، بیخود خودشان را خسته نکنند.
اردوغان در نشست خبری مشترک با رئیس جمهوری الجزایر سوئد را "محل گسترش" سازمانهای تروریستی خواند و افزود که این کشور در پارلمان خود تروریسم را به خدمت گرفته است.
رئیس جمهور ترکیه روز جمعه هم در رابطه با پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو گفته بود: «ما نظر مثبتی نداریم. کشورهای اسکاندیناوی مانند مهمانخانه سازمان های تروریستی هستند.»
به گزارش ایرنا، پیش از این مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه که کشورش پیشتر مخالفت خود با پیوستن کشورهای سوئد و فنلاند به ناتو را اعلام کرد، در موضع جدیدی گفت که این کشور از سیاست درهای باز سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حمایت میکند.
در همین حال دولت سوئد روز یکشنبه اعلام کرد، هیاتی از دیپلماتها را برای گفت و گو درباره تصمیم این کشور اسکاندیناوی برای عضویت در ناتو به ترکیه میفرستد.
روز شنبه، دولت حزب سوسیال دموکرات سوئد تصمیم گرفت برای عضویت در ناتو درخواست دهد. با این تصمیم و با حمایت احزاب راست در پارلمان، درخواست سوئد برای عضویت در ناتو قطعی تلقی میشود.
بنا به گزارش آناتولی، پیش از این، نخست وزیر سوئد، ماگدالنا اندرسون، گفته بود که این بهترین تصمیم برای امنیت سوئد خواهد بود.
پیشتر خبرگزاری آناتولی به نقل از وزیر خارجه ترکیه گفته بود که این کشور اعضای ناتو را از حمایت سوئد و فنلاند از گروههای تروریستی «پ ک ک» و «ی پ ک» آگاه کرده است.
وی اضافه کرده بود که ما به اعضای ناتو اطلاع دادیم که چگونه سوئد و فنلاند از گروههای تروریستی «پ ک ک» و «ی پ ک» به ویژه تسلیح کردن این گروهها توسط سوئد، حمایت میکنند.
وزیر خارجه ترکیه اظهار داشت: طرفهای سوئدی و فنلاندی در دیدار دیروز (شنبه) با آنها پیشنهاد کردند که برای پیوستن آنها به ناتو در جهت برطرف شدن نگرانیهای ترکیه تلاش میکنند.
«چاووش اوغلو» اظهارات وزیر امور خارجه سوئد در خصوص رابطه با سازمانهای تروریستی را تحریکآمیز و نه سازنده توصیف کرد.
فنلاند روز پنجشنبه در بیانیه مشترکی که توسط «ساولی نینیستو» رئیس جمهور و «سانا مارین» نخست وزیر این کشور صادر شد، اعلام کرد که قصد دارد درخواستی برای پیوستن به ناتو ارائه کند.