دکتر عباس رضائیان زاده در نشست خبری با بیان اینکه تب دنگ، زیکا، تب زرد و چیکن گونیا بیماری های قابل انتقال در اثر فعالیت این پشه است ادامه داد: مهمترین راه انتقال بیماری پشه های آئدس در دنیا ، تجارت لاستیک های دست دوم، حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی کالاها و تجارت گیاه لاکی بامبو عنوان کرده اند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز مهمترین راه های کنترل فعالیت پشه های آئدس را مدیریت محیط، کنترل لارو پشه آئدس و کنترل پشه های بالغ دانست و تاکید کرد: در صورتی که یک پشه آلوده به بیماری وارد یک منطقه شود و تکثیر کند، بیماری در آن منطقه بومی می شود.
وی افزود: بار جهانی بیماری های واگیر و غیرواگیر، اهمیت بیش از پیش پیشگیری را به ما نشان داده است.
او با بیان اینکه ۸۵ درصد مرگ و میرها به دلیل بیماری های غیرواگیر رخ می دهد، گفت: این موضوع نباید باعث غفلت ما از بیماری های واگیر و عفونی شود.
برگزاری بسیج کنترل فشار خون از ۲۷ اردیبهشت به مدت یک ماه
دکتر رضائیان زاده در ادامه با اشاره به نامگذاری ۲۷ اردیبهشت به عنوان روز جهانی فشارخون، گفت: برای افزایش آگاهی از خطرات فشارخون بالا، دو راهکار برپایی برنامه های غربالگری اجتماعی با ظرفیت بالا برای تشخیص پرفشاری خون در افراد در معرض خطر و همچنین ترویج اندازه گیری معمول فشارخون از سوی کارکنان حوزه بهداشت، در تمام برخوردهای بالینی وجود دارد.
او ادامه داد: تجربه بسیار خوب «بسیج ملی کنترل فشار خون» باعث شد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با الگو برداری از این طرح ملی و استفاده از ظرفیت های دیگر دستگاه های استان، «بسیج کنترل فشار خون» را از ۲۷ اردیبهشت مصادف با روز جهانی فشارخون آغاز و تا ۲۷ خرداد در سطح تمام مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت، اجرا کند.
این مقام مسوول در دانشگاه افزود: خطر مربوط به این قاتل خاموش را می توان با یک اندازه گیری ساده فشارخون در خانه یا مراکز بهداشتی و درمانی با استفاده از دستگاه فشارخون، به راحتی تشخیص داد.
او ضمن دعوت از تمام آحاد جامعه برای شرکت در این طرح بزرگ سلامت محور، افزود: مسئله مهم این است که کسانی که مبتلا به فشارخون بالا تشخیص داده می شوند، درمان خود را به صورت کامل انجام دهند.
اجرای دومین پیمایش ملی سلامت روان از اواخر اردیبهشت تا پایان تیر
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اثرات نامطلوب ازدحام جمعیت، آلودگی های محیطی، فقر، گسترش حاشیه نشینی و بیکاری بر سلامت روان آحاد جامعه گفت: به دلیل اثرات زیانبار اختلالات روانی در جامعه و اینکه جزو شایعترین و ناتوان کننده ترین بیماری ها محسوب می شود، دومین پیمایش ملی سلامت روان از اواخر اردیبهشت در استان فارس، همچون دیگر نقاط کشور برگزار می شود.
او بیان کرد: این پیمایش یک مطالعه مقطعی است که بر روی ۸ هزار و ۵۰۸ نفر از جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله ایرانی ساکن کشور که بر اساس نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند، انجام می شود.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در این پیمایش روانشناسان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز با همراه داشتن کارت شناسایی معتبر، به عنوان پرسشگر به صورت خانه به خانه به منازل مراجعه کرده و بر اساس پرسشنامه های استاندارد، وضعیت سلامت روان شهروندان را جویا می شوند.
دکتر رضاییان زاده اظهار کرد: پرسشگری خانه به خانه در شهرستان های داراب، جهرم، زرین دشت، مرودشت، پاسارگارد، ارسنجان، لپوئی، فسا، استهبان، نی ریز، لار، مهر، گراش، قیروکارزین، اقلید، خرمبید، آباده، بوانات، کازرون، ممسنی، شیراز، خرامه، کوار، فیروزآباد و بیضا از اواخر اردیبهشت ۱۴۰۱ آغاز و تا پایان تیر ادامه دارد.