تهران - ایرنا - در ادامه کمک‌های بشردوستانه دولت هند به افغانستان و تحقق ارسال ۵۰ هزار تن گندم این کشور به افغانستان، دولت هند ۲ هزار تن گندم دیگر را نیز راهی افغانستان کرد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری صدای افغان (آوا)، راهول ننگاری، کمیساریای گمرگ آمریتسار هند گفت: "۴۰ کامیون که حامل ۲ هزار تُن گندم اهدایی دولت هند به مردم افغانستان است روز دوشنبه (۲۶ اردیبهشت) از راه پاکستان راهی افغانستان شد. 

وی در این خضوض گفت: هند تعهد کرده است که ۵۰ هزار تن گندم را از طریق برنامه جهانی غذایی به افغانستان کمک ‌کند.

مقامات سازمان جهانی غذا یا WFP هفته گذشته هنگام بازدید از گمرک ارمریتسار هند درباره اراسال گندم بیشتر به افغانستان با مقامات هندی گفت‌وگو کرده بودند.

این کمک‌ها در حالی وارد افغانستان می‌شود که سازمان جهانی غذا اعلام کرده است که بیش از ۱۸ میلیون نفر در افغانستان با خطر گرسنگی شدید دست و پنجه نرم می‌کنند.

انتیا ویب، معاون بخش آسیا در برنامه جهانی غذا ر این خصوص گفت: "تخمین زده می‌شود که ۱۸.۹ میلیون نفر تا ماه نومبر امسال در افغانستان با گرسنگی شدید روبرو خواهند شد بنابر این کمک‌های غذایی و معیشتی از سوی کشور متمول راه نجات در کاهش مشکل نیازمندان بوده است."

دولت هند اسفند ماه سال گذشته با اعلام اینکه در ماه مارس ۸ هزار تُن گندم برای کمک به مردم فقیر و گرفتار قحطی افغانستان ارسال می کند، از ورود دومین محموله گندم این کشور به افغانستان خبر داده بود.

خبرگزاری "ای ان آی" هند گزارش داده بود که دومین محموله گندم اهدایی این کشور از طریق بندر واگه وارد پاکستان به افغانستان فرستاده شده بود.

بر اساس توافق میان افغانستان، هند و پاکستان ۵۰ هزار تن گندم اهدا شده هند باید در طول یک ماه از هند و از طریق پاکستان به افغانستان انتقال یابد.

در مجموع، برنامه ریزی هند برای ارسال ۵۰ هزار تُن گندم از طریق جاده های پاکستان به کشور افغانستان  است که ۲ هزار تُن از این مقدار در ماه فوریه به این کشور ارسال شده است.

مجوز عبور چنین محموله ای بسیار نادر است چرا که پاکستان ورود کالاها از هند را به دلیل افزایش تنش ها در روابط این ۲ کشورِ مجهز به سلاح های اتمی ممنوع کرده است. 

از زمانی که آمریکا دارایی های افغانستان را مسدود کرد، دولت موقت طالبان با افزایش بحران مالی در این کشور از گندم به عنوان حقوق و دستمزد هزاران کارمند دولت که اغلب کارگر می باشند استفاده می کند.

دولت افغانستان در ماه اوت سال گذشته با خروج  شتابزده نیروهای آمریکایی و خارجی  از افغانستان پس از ۲ دهه جنگ بی حاصل، سقوط کرد و قدرت به دست طالبان افتاد. از آن زمان مردم افغانستان با بحران های غذایی و اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند.

این کمک‌ها در حالی ارسال می‌شود که هند هفته گذشته صادرات گندم خود را به دلیل کاهش محصولات و امنیت غذایی در سطح جهان ممنوع اعلام کرد.