تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۲

تهران- ایرنا- ایلان ماسک میلیاردر آمریکایی و مالک شرکت خودروسازی تسلا در اظهاراتی گفت آمریکا وارد یک دوره رکود اقتصادی شده است و با اعلام اینکه وضعیت رو به وخامت و بدتر شدن است، مدت زمان این دوره سخت را تا ۱۸ ماه پیش بینی کرد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری "بیزنس اینسایدر"، «ایلان ماسک» بنیانگذار و مدیر عامل تسلا در اظهاراتی با اعلام ورود اقتصاد آمریکا به رکود، گفت که این وضعیت به زودی بدتر می شود و احتمالا از یک سال تا ۱۸ ماه ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه افزود: رکودها لزوما چیز بدی نیستند. من چند مورد از آنها را تجربه کرده ام. اما در زمانی که رونق اقتصادی طولانی شود، ممکن است تخصیص سرمایه به اشتباه انجام گیرد و این امر سرمایه ای کلان برای جماعتی نادان به بار می آورد.  

به نظر می رسد ماسک تقصیر رکود اقتصادی را به گردن «جو بایدن» رئیس جمهور و دولتش می اندازد.

وی اضافه کرد که دولت کنونی کار زیادی انجام نمی دهد، اما دولت ترامپ فارغ از شخص خود «دونالد ترامپ» کارهای موثر بسیاری انجام دادند.

مالک توئیتر همچنین دلیل تورم کنونی آمریکا را ورود انبوهی از نقدینگی دانست و گفت: دولت نمی تواند چنین اقداماتی در پیش گیرد و منتظر تورم نباشد. درک این موضوع خیلی پیچیده نیست.

این میلیاردر آمریکایی پیش از این هم دولت بایدن را هدف انتقادات خود قرار داده بود. اوایل امسال، ماسک، بایدن را یک "عروسک جورابی نمناک انسان نما" نامید. وی پس از آنکه کاخ سفید، تسلا را به نشست خودروهای الکتریکی دعوت نکرد و بجای آن شرکت های "جنرال موتورز" و "فورد" را مورد ستایش قرار داد، به طور مداوم از دولت بایدن انتقاد کرده است.

این نخستین بار نیست که ماسک در مورد یک رکود بالقوه اظهار نظر می کند. در سال ۲۰۲۱ هم مدیر عامل تسلا یک رکود اقتصادی را طی دو سال آینده پیش بینی کرده بود.

اگرچه ماسک اقتصاددان نیست، اما نخستین چهره شناخته شده آمریکایی هم نیست که رکود اقتصادی کشور را پیش بینی می کند. روز یکشنبه، «لوید بلنکفین» مدیرعامل پیشین شرکت بانکداری گلدمن ساکس در گفت و گو با شبکه خبری "سی.‌بی‌.اس" خطر رکود را "بسیار بسیار زیاد" دانست.

در ماه آوریل هم اقتصاددانان دویچه بانک پیش بینی کردند که آمریکا در سال ۲۰۲۳ دچار رکود خواهد شد و دلیل آن را در نتیجه تورم و نرخ بهره بانکی بالا اعلام کرد.  

«جروم پاول» رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) در واکنش به نگرانی‌ها پس از افزایش نرخ بهره توسط نهاد متبوعش در اوایل ماه جاری میلادی گفت: هیچ چیز حاکی از نزدیکی اقتصاد ما به رکود نیست.

اما وی روز پنج شنبه هفته گذشته از اظهاراتش عقب نشینی نمود و عبور از شرایط کنونی اقتصادی را بسته به برخی مولفه ها ارزیابی کرد که در کنترل فدرال رزرو نیست. وی در ادامه جنگ روسیه و اوکراین و بروز بحران در تامین زنجیره غذایی را از جمله عوامل مهم تاثیرگذار در شرایط پیش رو توصیف کرد.