مصطفی چترآذر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مجریان و دامداران جهت حفظ، احیا و بهره برداری مناسب از مراتع، طرح های مورد نظر را با هماهنگی این اداره با رعایت معیارهای علمی، بهره گیری از دانش بومی و با توجه به شیوه های بهره برداری هر روستا و سیستم چرایی که دارد برنامه ریزی های مدیریتی و اصلاحی به اجرا می گذارند.
وی افزود: این طرح ها با هدف کاهش فرسایش و افزایش نفوذپذیری خاک، تقویت و افزایش تنوع پوشش گیاهی، ذخیره نزولات آسمانی، کاهش وابستگی مرتعداران به دام و افزایش درآمد ذینفعان محلی صورت می پذیرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اشنویه در خصوص اقدامات صورت گرفته در اجرای طرح های آبخیزداری اظهار داشت: در این راستا طرح های مکانیکی در روستاهای "رشگند" و "دوستک" نیز به تعداد ۱۰ سازه با حجم چهار هزار و ۵۰۰ متر مکعب و با هزینه ۱۸ میلیارد ریال انجام پذیرفت.
وی گفت: در سال گذشته در ۲۵۰ هکتار از مراتع روستاهای "گندویلا"،"دهگرجی"، "بیمضرته" و" سیاوان" همچنین عملیات بذرپاشی و قرق انجام گرفت.
چترآذر گفت: طی سال گذشته ۵۶ هکتار از اراضی ملی این شهرستان با تشکیل پرونده های قضایی برای متخلفان رفع تصرف شده که ارزش آنها به هزار میلیارد ریال می رسد ضمن اینکه در طول این مدت ۱۴۲ فقره پرونده تخریب و تصرف اراضی به مساحت ۱۶۵ هکتار تشکیل و ۳۰ مورد پیشگیری از تصرف به مساحت ۱۳ هکتار اقدام شد.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح زراعت چوب در این شهرستان نیز افزود: زراعت چوب با نهال صنوبر در بیش از ۲.۵ هکتار در حاشیه زمین های کشاورزی این شهرستان انجام شده است.
وی ادامه داد: ۸۵۲ هکتار ذخیرهگاه جنگلی در این شهرستان شناسایی شده است که حفظ این میزان و همچنین توجه برای افزایش پوشش گیاهی در این منطقه، نیازمند همراهی مردم و مسوولان بخش های مختلف است.
به گزارش ایرنا، اشنویه دارای حدود ۱۰۰ هزار هکتار اراضی جنگلی و مراتع است؛ این شهرستان در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با کشورهای عراق و ترکیه واقع شده است.
آذربایجانغربی افزون بر ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه ملی دارد که بیش از ۱۰۱ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل میدهد.