مهاباد - ایرنا - فرماندار سردشت گفت: امسال با همکاری اکیپ مرکز مین زدایی آذربایجان غربی، ۵۱ منطقه اولویت دار از اراضی آلوده به مین این شهرستان پاکسازی می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، لقمان خسروپور روز سه‌شنبه در نخستین جلسه شورای پاکسازی مناطق آلوده به مین که با محوریت اولویت بندی این مناطق با حضور اعضای این شورا در فرمانداری سردشت برگزار شد، اظهار کرد: پاکسازی مناطق آلوده به مین یک اقدام مردمی و بشردوستانه است و جزو یکی از سیاست‌های دولت مهم دولت است.

وی با تاکید بر اینکه پاکسازی مناطق آلوده بدون تخریب اراضی ملی افزود: همکاری و همراهی دوجانبه اهالی منطقه و قرارگاه مین‌زدایی پاکسازی مناطق آلوده می‌تواند به این عملیات تسریع ببخشد.

مدیر قرارگاه پاکسازی مناطق آلوده به مین آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اهمیت مقوله آموزش مرزنشینان در راستای آگاهی و اطلاع درباره خطرات مین و همکاری آنان گفت: آگاه‌سازی از خطرات مین و مواد منفجره باقیمانده از جنگ یکی از ارکان مین زدایی بشردوستانه است و این امر هم از طریق قرارگاه‌ پاکسازی انجام می‌پذیرد.

محمد خیری با بیان اینکه از روش های مختلفی در راستای آموزش و آگاهی مردم از جمله آموزش های چهره به چهره، توزیع بروشورها و کتاب های آموزشی استفاده می شود افزود: هدف از این فعالیت های آموزشی افزایش سطح آگاهی گروه های مختلف هدف و اصلاح الگوهای غلط رفتاری در مواجهه با این گونه خطرات است.

وی بیان کرد : قرارگاه مین‌زدایی، عملیات پاکسازی مناطق آلوده را با سه تا چهار اکیپ با ۹ دستگاه بیل مکانیکی، مینی بیل و بولدزر در ۵۱ منطقه اولویت دار آغاز خواهد کرد که تا زمان شروع بارش برف و باران ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، در این جلسه پاکسازی مناطق آلوده با توجه به شرایط توپوگرافی و آب و هوایی منطقه به سه اولویت اول، دوم و سوم طبقه بندی و در زمینه زمان آغاز عملیات بحث و تصمیم گیری شد.

شهرستان ۱۲۰ هزار نفری سردشت که در جوار مرزهای عراق واقع شده است در دوران دفاع مقدس جزو یکی از مناطق مهم جنگی شمال‌غرب کشور بود؛ هر سال شماری از ساکنان مناطق روستایی و مرزی این شهرستان به دلیل انفجار مین جان خود را از دست داده یا مجروح می شوند.

این شهرستان در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و دارای چهار شهر، سه بخش ربط، مرکزی و وزینه با۶ دهستان و ۲۴۶ روستا و جمعیت ۱۲۰ هزار نفر است.