نیویورک- ایرنا- وزارت امور خارجه آمریکا با اعلام طرح جدید ضد روسی خود اعلام کرد که برنامه جدیدی برای ثبت و تجزیه و تحلیل مدارک در خصوص اتهامات جنایات جنگی و سایر جنایات روسیه در اوکراین راه اندازی کرده است.

وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی گفت که این برنامه با نام "رصدخانه جنگ"  فعالیت هایی از جمله مستندسازی، تأیید و انتشار شواهد از اقدامات نیروهای روسیه در اوکراین انجام خواهد داد.

آمریکا بارها بطور رسمی روسیه را به ارتکاب جنایت جنگی در اوکراین متهم کرده است و اکنون از راه اندازی این برنامه جدید خود خبر داده است

پیش از این ، وزیر خارجه آمریکا گفته بود: دولت آمریکا به پیگیری گزارش‌های جنایات جنگی ادامه خواهد داد و در صورت لزوم،  اطلاعاتی جمع‌آوری شده را با متحدان، شرکا،  نهادها و سازمان‌های بین‌المللی به اشتراک خواهد گذاشت.

آنتونی بلینکن گفته بود: ما متعهد به پاسخگو ساختن با استفاده از هر ابزار موجود، از جمله تعقیب کیفری هستیم.

وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده بود از تحقیقات بین المللی در مورد جنایات جنگی احتمالی روسیه در اوکراین حمایت می کند و متعهد به پیگیری مسئولیت چنین اقداماتی با استفاده از ابزارهای موجود، از جمله تعقیب کیفری است.

به گفته این سخنگو، وزارت امور خارجه آمریکا همچنین از «مقامات اوکراینی  و کار مهم مستندسازان حقوق بشر در اوکراین که هم اکنون درحال  مستندسازی جنایات جنگی احتمالی  برای پیگرد قانونی هستند، حمایت می‌کند.»

این در حالی است که دیپلمات های روسیه در سازمان ملل نیز اسنادی در خصوص جنایات اوکراین و آمریکا به سازمان ملل ارائه کرده اند.

واسیلی نبنزیا، سفیر سازمان ملل در سازمان ملل در یکی از نشست های شورای امنیت سازمان ملل گفت، آمریکا "پاتوژن ( عوامل بیماری زا) خطرناک" جمع آوری کرده است.

سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل همچنین گفت که آمریکا در پی گسترش "آئروسل های(ذرات بیولوژیکی هوا-برد) سمی" از طریق استفاده از پهپادها است و  این آزمایش ها  مستقیماً اوکراینی ها را به خطر می اندازد.

 نبنزیا اضافه کرد که  پنتاگون "پیمانکاران فرعی" در زمینه سلاح های بیولژیکی به خدمت گرفته است.

پیش از این نیز، دیمیتری پولیانسکی معاون سفیر نماینده سازمان ملل اعلام کرده بود که روسیه شواهد جدیدی از فعالیت‌های بیولوژیک نظامی آمریکا در اوکراین را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهد کرد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

جنگ در اوکراین وارد سومین ماه شده است و واکنش‌ها به تهاجم روسیه و ارسال تسلیحات به این کشور همچنان ادامه دارد. مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین می‌شود و پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی به دنبال دارد.