بجنورد- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی صنایع و معادن خراسان شمالی گفت: سرمایه‌گذاران بومی، کارت بازرگانی را از استان دریافت کنند تا عواید ناشی از این فعالیت به این خطه بازگردد.

سعید پورآبادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ارائه و صدور کارت بازرگانی بنگاه‌های اقتصادی در خارج از استان اقدامی نامناسب است و هیچ منطقی از آن دفاع نمی‌کند زیرا تمامی روادیدهای بازرگانی از جمله مالیات و حساب های بانکی عاید استان دیگری می شود.

وی تصریح کرد: کارت‌های بازرگانی بنگاه‌های اقتصادی هر استان باید در محل فعالیت همان منطقه صادر شود و اگر منع و محدودیت قانونی در این راستا به چشم می‌خورد باید تا حصول نتیجه مطلوب در سطح ملی پیگیری شود و پرواضح است پیاده‌سازی سیاست‌های تشویقی و تنبیهی در این خصوص بی‌ثمر نخواهد بود.

رییس اتاق بازرگانی صنایع و معادن خراسان شمالی گفت: در حال حاضر بسیاری از صنایعی که در استان مستقر هستند در زمره صادرکنندگان بزرگ قرار دارند و محصولات آنها از درآمدهای بالای صادراتی برخوردار است ازاین‌رو انتظار می‌رود که حساب‌های بانکی این صنایع نیز به استان منتقل شود تا عواید ناشی از این فعالیت به این خطه نیز بازگردد.

وی خاطرنشان کرد: هرگونه موانع و محدودیت‌های قانونی که در موارد مذکور وجود دارد باید به قانون‌گذاران انتقال داده شود تا برای آن راهکارهای عملیاتی و قوانین قابل ‌اجرا در نظر گرفته و راه‌های افزایش و رونق تولید هموار شود.

پورآبادی در ادامه به دیدار روز گذشته با استاندار خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: اهمیت این موضوع برای استاندار مشخص شد و مقرر شد تا در این زمینه رایزنی های لازم با وزارتخانه انجام شود.

وی بر احیای واحدهای راکد و نیمه تمام خراسان شمالی تاکید کرد و اظهار داشت: با توجه به این که احیای واحدهای تولیدی راکد از سیاست های اصلی دولت است واین مهم بارها طی جلسات متعدد اتاق بازرگانی پیگیری شده است و تصمیمات مناسبی در این زمینه گرفته شده است.

کارت بازرگانی سند و مجوزی است که به وسیله آن اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند به فعالیت در امور واردات و صادرات بپردازند و توسط اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر می شود.

 در صورت اخذ کارت بازرگانی به راحتی می توانید به ثبت سفارش و ترخیص کالا، واردات از مناطق آزاد، صادرات و حق العمل کاری در گمرک بپردازد.

هم اکنون تعداد کارت های بازرگانی این استان ۳۰۰ مورد است که از این تعداد ۱۰۰ کارت فعال و ۲۰۰ کارت به علت مسائل و مشکلاتی از قبیل مالیات، بیمه و سایر موارد غیر فعال هستند.

خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.

سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.

سهم این استان همچنین در حوز کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.

براساس آمارهای موجود، استان خراسان شمالی در نیمه نخست امسال ۳۲ میلیون دلار کالا به خارج از کشور صادر کرده است.